Ben de Antalya' dan İstanbul' a gelirken (800 km) ortalama 110-120 km hız ile 100 TL (33 lt) mazot harcadı. ki bir deponun (45 lt) altında yaktı. Şehir içinde de özellikle İstanbul tarfiğinde haftaiçi günde 25 km x 5 gün 125 km, hafta sonu ortalama 50 km ile aylık yaklaşık bir depo (45 lt)yakıyor bu da 130 TL oluyor. Yakıt açısından gerçekten çok ekonomik bir araç.
ben 90 km yi geçmediğim zamanlarda o değerlerde yakıyorum
hem 110 hemde 4 lt bana da iyi geldi.
dün TV de oto programında gördüm.
pejo eko-cup yarışı yapmışlar.
en az yakıtla yarışı bitiren kazanıyor.
pejo 308 1,4 dizel motorla slovakyalılar mı memleketi tam hatırlayamayacağım,
3,18 lt yakmışlar yarış sonunda.
diğerleride 3,28 3,48...vs idi
Tribünsel olarak ifade edeceksek durumu : ''Forza Multijet''![]()
2020... Fiat 500L
2014... Alfa Romeo MiTo
2012... Lancia Delta
2009... Fiat G.Punto
Bir bayan olarak bu hız cok degılmı ?
Aslında bızım araçlarımız için bu hızlar en mantıklı olanı cunku en az yakıtı bu hızlara ulastıgımızda yakıyoruz..Işıklardan yavas kalkıp arac devrını aldıkca vıtes yukseltırsek lastık havaları iyi olursa hava fıltresı her bakımda degısırse bu rakamlar oldukça yakın bıze..Ben 2 gunde 2500 km yol yaptım 300 tl mazot yaktım ve araç full dolu bagaj dahıl...hızımı soracak olursanız 90-110 km arası....
I ' m c a p u l i n g . . .
Arabam bu şekilde sürecekse EVET 3000 TL para vermeye değer. 10000 bakımı diye bişey yoktur. Sadece Yağ değişim mecburiyeti vardır. Diğer şeyler keyfinize kalmış.Bu arada ben dizel hakkında önceden araştırdım, Deidler LPG den bile az yakabilirsin ya da LPG ile aynı. Zamanında LPG yüzünden çok çektiğim için gözümü kırpmadan aldım. Varsın 3000 lira pahalı olsun. Sonrdan 1600 lira verip BRC taktıracağıma 1500 lira fazla veriyim. Yeterki kafam rahat olsun.
bence ibrahim sen ustasına denk gelememişsin...sonuç olarak başına talihsizlikler gelmiş ve atiker denememişsin başka bir bakış açısı geliştirmişsin..yıllardır atiker kullanıyorum ve ne mazot pahalanacak diye bir korkum var ne lpg sistemim arızalanacak diye.. usta servis ve birazda şans faktörü...
Bu cevabın yazılacağını tahmin etmiştim. Şans işi işte.Ankara'da en iyi dedikleri yere de gittim. Sonuç: Yakın gelecek için kafamda ''NO LPG''. Şuan bana deseler ki bak bu LPG km'de 0.001 krş yakıyor. Sizin olsun derim. Siz litresi 2 TL'den alıp aşağımyukarı benim yaptığım değeri yaparken ben bu değeri Litresi 3 Lira'dan yapıyorum. Aslında arabalarımızdan yakıt yakma hususunda şikatet etmeye pek hakkımız yok. Namussuz yakıt çok pahalı kardeşim. 2 yıl atiker kullandım bu arada. Bunu da belirtmiştim.
Konu ibrahim06 tarafından (05/04/2010 Saat 11:46 ) değiştirilmiştir.
Valla bayan olup olmamakla bir ilgisi yok, araç 90 bg, 6 vites olunca gaza biraz dokunmak yetiyor. Ayrıca şehirlerarası yol için normal bir hız diye düşünüyorum.
Dünyanın en ekonomik ve verimli motoru başka ne söylenebilir ki zaten eti budu belli hayırlı olsun güzel skor![]()
şimdi lpg kullananlar bence hesaplamaları eksik yapıyorlar.sadece alınan gaz hesaplanıyor.ciddi oranda ortalamayı yükseltecek benzinide hesaplamak lazım.sıralı sistemlerde benzin tüketimi yakıt ortalamasını yükseltir.
Arda abi hız sabitleyici yakıt tüketimi açısından düz yolda baya faydalı oluyor ama yokuş çıkarken aynı hızı yakalamak için gaza manuel olarak yüklendiğimizden daha fazla abanıyo sanki, yani Ankara konya arası kullanımda Ankara Kızılcahamam kullanımına göre daha fazla tasarruf yaptırıyor, en azından ben öyle gözlemledim, naçizane![]()
Aynen öyle sercan..Daha yuksek devırlerde cıkıyor rampaları
I ' m c a p u l i n g . . .
eğer benzinli arabaya binip lpg taktıracaksam kuş serisini tek geçerim
ama gp'ye lpg taktırıp 1,3 mjt lerle kıyaslamak yanlış olur. birde aracı ilk çalıştırdığınızdan ısınana kadar kullandığınız benzin oranını da belirtirseniz ortalama yakıt miktarınızın mjt'lerden daha fazla olduğunu görürsünüzekstra olarak dizeldeki turbo faktörü ve rampalarda 4 den 3 e atmak yerine 4 den 5 e atmanın zevkini hiçbirşeye değişmem
![]()
Ben kendimi avutmuyorum şahsen şuan. İlk defa dizel kullanıyorum ve aracım 2010 model 2.200 km'de. Böyle bir araçla uzun yola çıktım. Yaptığım hızı,mesafeyi ve yaktığı yakıtı burda paylaşıp nasıl olduğuna dair fikir sormak istedim.Ve bu mesafeyi kar olsun diye yapmadım. Az yaksın çok yaksın zaten şehirler arasında ben 110 km ile giderim.10 krş yakacağını bilsem bile kolay kolay aşırı surat yapmam. Yolculuğumun sonund acaba ne yaktı diye hesaplayıp burda paylaştım. Siz ise dizel konulu bir paylaşıma 'LPG taktırmayanlara şaşıyorum'' türünden mesajlar yazıp duruyorsunuz başından beri. Burda söz konusu olan Dizelin LPG ile kıyaslanması değil. Dizel yeni bir araç ile yapılan ölçümler. ve siz bu ölçüm yapanları alaya alıyorsunuz. Ben de diyorum ki sizin şuan LPG ile yaptığınız kar ediyorum ölçümlerini vakti zamanında önceki arabamla ben de yapıyordum. Konunun dizel ile yapılan bir hesaplama olduğunu;LPG ile kıyaslama olmadığını tekrar belirtirim.
Konu ibrahim06 tarafından (06/04/2010 Saat 22:28 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri