Sayfa 2/2 İlkİlk 12
36 sonuçtan 21 ile 36 arası

Konu: 110 sabit hız da 647 km= 80.00 TL = 0.123 krş nasıl?

Özlem Çufaoğlu
    ozdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 VL 2583
    Edilen teşekkür: 1326

Ben de Antalya' dan İstanbul' a gelirken (800 km) ortalama 110-120 km hız ile 100 TL (33 lt) mazot harcadı. ki bir deponun (45 lt) altında yaktı. Şehir içinde de özellikle İstanbul tarfiğinde haftaiçi günde 25 km x 5 gün 125 km, hafta sonu ortalama 50 km ile aylık yaklaşık bir depo (45 lt)yakıyor bu da 130 TL oluyor. Yakıt açısından gerçekten çok ekonomik bir araç.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

ben 90 km yi geçmediğim zamanlarda o değerlerde yakıyorum
    hem 110 hemde 4 lt bana da iyi geldi.
    dün TV de oto programında gördüm.
    pejo eko-cup yarışı yapmışlar.
    en az yakıtla yarışı bitiren kazanıyor.
    pejo 308 1,4 dizel motorla slovakyalılar mı memleketi tam hatırlayamayacağım,
    3,18 lt yakmışlar yarış sonunda.
    diğerleride 3,28 3,48...vs idi

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ç T
    ITALIAN STALLION LeoN48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1011

Tribünsel olarak ifade edeceksek durumu : ''Forza Multijet''
    2020... Fiat 500L
    2014... Alfa Romeo MiTo
    2012... Lancia Delta
    2009... Fiat G.Punto

6. Bu mesajı için 2 kişi LeoN48'ye teşekkür etti:

Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

Alıntı ozdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de Antalya' dan İstanbul' a gelirken (800 km) ortalama 110-120 km hız ile 100 TL (33 lt) mazot harcadı. ki bir deponun (45 lt) altında yaktı. Şehir içinde de özellikle İstanbul tarfiğinde haftaiçi günde 25 km x 5 gün 125 km, hafta sonu ortalama 50 km ile aylık yaklaşık bir depo (45 lt)yakıyor bu da 130 TL oluyor. Yakıt açısından gerçekten çok ekonomik bir araç.
    Bir bayan olarak bu hız cok degılmı ?

Alıntı dallix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün konya dan ankaraya gittim toplamda 700 km yol yaptım 100 liralık mazot aldım sabit hız yapmadım 180 e de çıktım 80 e de indim, arabada 4 kişi artı bayada yük vardı artı depo gırtlağına kadar doluydu yani araç olabileceği en ağır şeklindeydi 140 bin yakmış hesaplarıma göre .İ LOVE MY CAR.

Aslında bızım araçlarımız için bu hızlar en mantıklı olanı cunku en az yakıtı bu hızlara ulastıgımızda yakıyoruz..Işıklardan yavas kalkıp arac devrını aldıkca vıtes yukseltırsek lastık havaları iyi olursa hava fıltresı her bakımda degısırse bu rakamlar oldukça yakın bıze..Ben 2 gunde 2500 km yol yaptım 300 tl mazot yaktım ve araç full dolu bagaj dahıl...hızımı soracak olursanız 90-110 km arası....
    I ' m c a p u l i n g . . .

8. Bu mesajı için 2 kişi Kriminal'ye teşekkür etti:

SERDAR UZUNCA
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. PNT 34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 34

Arabam bu şekilde sürecekse EVET 3000 TL para vermeye değer. 10000 bakımı diye bişey yoktur. Sadece Yağ değişim mecburiyeti vardır. Diğer şeyler keyfinize kalmış.Bu arada ben dizel hakkında önceden araştırdım, Deidler LPG den bile az yakabilirsin ya da LPG ile aynı. Zamanında LPG yüzünden çok çektiğim için gözümü kırpmadan aldım. Varsın 3000 lira pahalı olsun. Sonrdan 1600 lira verip BRC taktıracağıma 1500 lira fazla veriyim. Yeterki kafam rahat olsun.

bence ibrahim sen ustasına denk gelememişsin...sonuç olarak başına talihsizlikler gelmiş ve atiker denememişsin başka bir bakış açısı geliştirmişsin..yıllardır atiker kullanıyorum ve ne mazot pahalanacak diye bir korkum var ne lpg sistemim arızalanacak diye.. usta servis ve birazda şans faktörü...

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Bu cevabın yazılacağını tahmin etmiştim. Şans işi işte.Ankara'da en iyi dedikleri yere de gittim. Sonuç: Yakın gelecek için kafamda ''NO LPG''. Şuan bana deseler ki bak bu LPG km'de 0.001 krş yakıyor. Sizin olsun derim. Siz litresi 2 TL'den alıp aşağımyukarı benim yaptığım değeri yaparken ben bu değeri Litresi 3 Lira'dan yapıyorum. Aslında arabalarımızdan yakıt yakma hususunda şikatet etmeye pek hakkımız yok. Namussuz yakıt çok pahalı kardeşim. 2 yıl atiker kullandım bu arada. Bunu da belirtmiştim.
    Konu ibrahim06 tarafından (05/04/2010 Saat 11:46 ) değiştirilmiştir.

11. Bu mesajı için 3 kişi ibrahim06'ye teşekkür etti:

12. 05/04/2010, 23:32

Özlem Çufaoğlu
    ozdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 VL 2583
    Edilen teşekkür: 1326

Valla bayan olup olmamakla bir ilgisi yok, araç 90 bg, 6 vites olunca gaza biraz dokunmak yetiyor. Ayrıca şehirlerarası yol için normal bir hız diye düşünüyorum.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Dünyanın en ekonomik ve verimli motoru başka ne söylenebilir ki zaten eti budu belli hayırlı olsun güzel skor

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Deniz Asil
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864

Alıntı ozdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla bayan olup olmamakla bir ilgisi yok, araç 90 bg, 6 vites olunca gaza biraz dokunmak yetiyor. Ayrıca şehirlerarası yol için normal bir hız diye düşünüyorum.

Şakaydı zaten sızın gıbı bayan söförlere ihtiyacımız oldugunu dusunuyorum...

18. Bu mesajı için 2 kişi Kriminal'ye teşekkür etti:

ilker kara
    ik77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 AD3862
    Edilen teşekkür: 137

şimdi lpg kullananlar bence hesaplamaları eksik yapıyorlar.sadece alınan gaz hesaplanıyor.ciddi oranda ortalamayı yükseltecek benzinide hesaplamak lazım.sıralı sistemlerde benzin tüketimi yakıt ortalamasını yükseltir.

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sercan Çelik
    Evo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    06EVA03
    Edilen teşekkür: 73

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İbrahim, tebrikler çok güzel bir sonuç.Demekki dikkatli kullanımla araçlarımız bu kadar iddaalı değerler yakalayabilmekte.Sonuçta tüketimi bire bir etkileyen ilk faktör sürücü,

Bu arada hız sabitleyici yakıt tüketimini azaltmaz arttırır...
    Arda abi hız sabitleyici yakıt tüketimi açısından düz yolda baya faydalı oluyor ama yokuş çıkarken aynı hızı yakalamak için gaza manuel olarak yüklendiğimizden daha fazla abanıyo sanki, yani Ankara konya arası kullanımda Ankara Kızılcahamam kullanımına göre daha fazla tasarruf yaptırıyor, en azından ben öyle gözlemledim, naçizane

22. Bu mesajı için 2 kişi Evo1'ye teşekkür etti:

Deniz Asil
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864

Aynen öyle sercan..Daha yuksek devırlerde cıkıyor rampaları

24. Bu mesajı için 2 kişi Kriminal'ye teşekkür etti:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı Evo1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arda abi hız sabitleyici yakıt tüketimi açısından düz yolda baya faydalı oluyor ama yokuş çıkarken aynı hızı yakalamak için gaza manuel olarak yüklendiğimizden daha fazla abanıyo sanki, yani Ankara konya arası kullanımda Ankara Kızılcahamam kullanımına göre daha fazla tasarruf yaptırıyor, en azından ben öyle gözlemledim, naçizane
    Haklısın Sercan, ben de bunu kastettim zaten.Ülkemizin coğrafi yapısı gereği sürekli olarak sıfır eğimde gidemediğimizden dolayı hız sabitleyicisi tüketimi arttırmakta.Yokuşa gelince kapatırsan o zaman aynı tüketim değerine ulaşılabilir tabi..

26. Bu mesajı için 2 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

SERDAR UZUNCA
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. PNT 34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 34

Alıntı ik77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi lpg kullananlar bence hesaplamaları eksik yapıyorlar.sadece alınan gaz hesaplanıyor.ciddi oranda ortalamayı yükseltecek benzinide hesaplamak lazım.sıralı sistemlerde benzin tüketimi yakıt ortalamasını yükseltir.

şahsi görüşüm şudur ki;
    LPG sistemi taktırmayanlar hep böyle ince hesapları yapıp kârda olduklarını düşünerek kendilerini avuturlar..fiii zamanında aynılarını bende yapıyordum...
    sistemi taktırdıktan sonra tekrar yorumunu okumak için sabırsızlanıyorum ne yalan söyleyeyim

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

eğer benzinli arabaya binip lpg taktıracaksam kuş serisini tek geçerim
    ama gp'ye lpg taktırıp 1,3 mjt lerle kıyaslamak yanlış olur. birde aracı ilk çalıştırdığınızdan ısınana kadar kullandığınız benzin oranını da belirtirseniz ortalama yakıt miktarınızın mjt'lerden daha fazla olduğunu görürsünüz ekstra olarak dizeldeki turbo faktörü ve rampalarda 4 den 3 e atmak yerine 4 den 5 e atmanın zevkini hiçbirşeye değişmem

29. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Alıntı PNT 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şahsi görüşüm şudur ki;
    LPG sistemi taktırmayanlar hep böyle ince hesapları yapıp kârda olduklarını düşünerek kendilerini avuturlar..fiii zamanında aynılarını bende yapıyordum...
    sistemi taktırdıktan sonra tekrar yorumunu okumak için sabırsızlanıyorum ne yalan söyleyeyim

Ben kendimi avutmuyorum şahsen şuan. İlk defa dizel kullanıyorum ve aracım 2010 model 2.200 km'de. Böyle bir araçla uzun yola çıktım. Yaptığım hızı,mesafeyi ve yaktığı yakıtı burda paylaşıp nasıl olduğuna dair fikir sormak istedim.Ve bu mesafeyi kar olsun diye yapmadım. Az yaksın çok yaksın zaten şehirler arasında ben 110 km ile giderim.10 krş yakacağını bilsem bile kolay kolay aşırı surat yapmam. Yolculuğumun sonund acaba ne yaktı diye hesaplayıp burda paylaştım. Siz ise dizel konulu bir paylaşıma 'LPG taktırmayanlara şaşıyorum'' türünden mesajlar yazıp duruyorsunuz başından beri. Burda söz konusu olan Dizelin LPG ile kıyaslanması değil. Dizel yeni bir araç ile yapılan ölçümler. ve siz bu ölçüm yapanları alaya alıyorsunuz. Ben de diyorum ki sizin şuan LPG ile yaptığınız kar ediyorum ölçümlerini vakti zamanında önceki arabamla ben de yapıyordum. Konunun dizel ile yapılan bir hesaplama olduğunu;LPG ile kıyaslama olmadığını tekrar belirtirim.
    Konu ibrahim06 tarafından (06/04/2010 Saat 22:28 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12