Merhaba Arkadaşlar,
Uzunca bir süredir yazmıyordum ve aracı ilk aldığım 2010'un ilk aylarında açtığım konuya ilgiden dolayı oldukça memnunum.
Anket sayfasındaki sayı halen güncel ise yaklaşık 400 kişilik bir evo kafilesi konuyla ilgilenmiş. Ancak forumdaki evocu sayısı daha fazladır muhakkak.
Bu arada araçla kişisel geçmişimizi paylaşırsam ;
Aracım 38 bin km'de. 11 bin km'de lpg taktırdım. O günden bu yana herhangi bir sorunum olmadan lpg ile sürüşte sıkıntı olmadı. Mart 2010 başından bugüne ; yaklaşık 2,5 yıldır 2 adet kazam oldu. 2 si de önemsiz ise de Temmuz 2012 başında zabıta arazının kasasını sol ön çamurluğa takması sebebiyle çamurluk değişimi yaşadık. 1 yıl kadar önce de park halinde yine sol ön çamurluğu zedelemişler idi; basitçe onarıldı.
Bagaj sorunu ve çocuklu bir aile olmak sebebiyle Haziran 2012'de port bagaj konusunu da çözerek aracımın değiştirmeme tek sebep olabilecek sorunu da aşmış olduk.
Belki evolarda ilk yaşayan benimdir ama grande serisindeki city motor arızasını da yaklaşık 1 yıl önce yaşamıştık ve garantiden değişimi yapıldı. Arka kapı gergilerindeki ses sebebiyle yine garantiden değişim yaptık. Yeni gergiler de sorun halledilmiş ve sıkıntı yok.
Yaz ve tatil sebebiyle de 3 parça halinde satılan bod perde güneşlikleri de geçen hafta taktırdım. Lpg ve simit depo yüzünden taşımak zorunda kaldığım yedek lastik te artık emekliye ayrıldı. Kemal Oto (femoli) dan super-x marka USA menşeili ürün, lastik şişirici/onarıcı kiti bagaja koydum ve bagak biraz daha büyüdü
Genel olarak bu yaklaşık 40 bin km boyunca, yukarıda okuduğunuzda belki birçok arıza vermiş sorun yaşamışım gibi algılanabilirse de bu biraz sizin bakış açınıza bağlı...Aracı 31 bin tl ye aldığımda en uygun otomatik araç ve donanıma sahip model idi...Diğer markalarda bu donanımı bu fiyata almanız imkansız. Hele ki 3 yıllık garanti süresince olası arızalar da can yakmıyor. Bu yüzden sıfır araç avantajlıdır denebilir. Yani çok kafaya takılası sıkıntıları olmadı. Her markada var ....
Ben 2,5 yıldır aracımdan çok memnunum. Özellikle yakıt konusunda... Performans beklentim olmadığı için ş.içinde, dijital kliması, hillholderı, yumuşacık direksiyonu ve iyi ses yalıtımı ile beni son derece mutlu eden bir araç... Hedefim 2 yıl daha binmek, sonrasında malum maddi olarak zarar vermeye başlayacaktır.
Herkese Selamlar
Yer imleri