Merhabalar ;

Gerek bu formu gerekse diğer bir formu uzun zamandır takip etmeme rağmen mesaj yazmamıştım.
İzlenim ve tecrübe ettiğim konularda evo alacak / almış arkadaşlara fikir vermek ve bilgi paylaşmak için bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Kullandığım 96 Euro civic ile takas ederek 1.4 Dinamik Dualogic aracı 1 aylık bekleme süresi ile beraber Haziran başında 31.000 TL ye aldım.Araçtan genel olarak MEMNUNUM.( Yaklaşık 1000 KM oldu).Bu aracı düşünen kişiler ,segmentinide göz önüne alarak ,arabadan memnun kalacaklardır diye düşünüyorum. ( Bu Evo ya özel değil ama en az 1000- 3000 TL daha düşük fiyatlı olması daha uygun olurdu)

Seğmen farkı olduğu bilinci ile ( gerçi yak.15 senelik araçtı) verdiğim ve kullandığım diğer araçlar ile karşılaştırdığımda ;

-Araç biraz fazla sallıyor. ( Yüksek olduğundan sanırım)
-Maalesef forumda da bahsedildiği gibi dönüşlerde görüş sorunu mevcut , iyice alışmak gerekiyor.
-Tam otomatikten geçince ( Özellikle Honda oto. Olunca) alışmak zaman alıyor.Ama tüketimide o oranda iyi, İst tarafiğinde 7.5 lt / 100 km de sarfiyat ki güzergahta yokuşlarda var.(Normal kullanım)
-Otoban koşullarında 90 km ile dikkatli kullanımda 5-5.5 Lt/ 100 Km düşüyor.
-Adı üstünde yarı otomatik. Manuel olarak müdale etmek gerekiyor. Bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.Eco modu doğal olarak hızlı vites yükseltiyor ama o oranda düşürmüyor.Bu mod daha çok düz yol için uygun gibi...
-S/S sistemi şimdikinin tam tersi yani istendiğinde devreye alınabilseydi daha iyi olurdu, sistemi kapatmak/yönetmek gerekiyor, özelikle yokuşlarda .
-Eğer performanslı veya sarsıntısız yüksek konfor/kolaylık istiyorsanız bu vites tipini önermem.
-Kullandığım benzer viteslere göre iyi ( Özellikle Corolla M/M düşünüldüğünde)
-Kapı açılınca gelen pompa sesi için tamam ama , vites robotunun sesi içeriden duyuluyor , özellikle sakin ,sessiz ortamda ve cam açıkken. Bu durum sizin araçlarda da mevcutmudur? Benzer vitesli araçlarda duyduğumu hiç hatırlamıyorum.
-Özellikle güncel olduğu için yazmak istedim. Eğer yeni çocuk koltuğu alacaksanız arabaya uygun olup olmadığına bakın, arka koltuklar eğimli gittiği için ( konforlu ama) bazı koltuklar ( elimdeki çocuk koltuğu gibi) fazla eğim yaptığından çocuğun ayakları arka koltuğa fazla değiyor.
-Normal kullanımda ve 90 Km gibi hızlarda gayet sessiz.Hatta motor ısındıktan sonra özel bir çaba bile harcamanız gerekebilir ses duymak için.( Motoru ilk çalıştırdığımda direksiyonu tutarsanız çok hafif titreme hissediliyor)

İyi sürüşler.