sparrow Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar ;
Gerek bu formu gerekse diğer bir formu uzun zamandır takip etmeme rağmen mesaj yazmamıştım.
İzlenim ve tecrübe ettiğim konularda evo alacak / almış arkadaşlara fikir vermek ve bilgi paylaşmak için bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Kullandığım 96 Euro civic ile takas ederek 1.4 Dinamik Dualogic aracı 1 aylık bekleme süresi ile beraber Haziran başında 31.000 TL ye aldım.Araçtan genel olarak MEMNUNUM.( Yaklaşık 1000 KM oldu).Bu aracı düşünen kişiler ,segmentinide göz önüne alarak ,arabadan memnun kalacaklardır diye düşünüyorum. ( Bu Evo ya özel değil ama en az 1000- 3000 TL daha düşük fiyatlı olması daha uygun olurdu)
GP modellerindeki malzeme kalitesi eksikliğinin giderildğini de düşünürsek yarıştığı polo,corsa gibi araçlara nazaran bu donanımda fiyatı uygun, ama tabiki daha düşük olsa iyi olurdu. Sonuçta 26500 den başlayan fiyatları var..
Seğmen farkı olduğu bilinci ile ( gerçi yak.15 senelik araçtı) verdiğim ve kullandığım diğer araçlar ile karşılaştırdığımda ;
-Araç biraz fazla sallıyor. ( Yüksek olduğundan sanırım) Bende de daha önce 97 euro civic manuel 1.6 vardı. Hondaların altları oldukça alçaktır,ona nazaran daha çok sallaması normal ama lastik basınçlarınızı kontrol ettirin. Park alanında uzun bekleme ihitmaline karşın fabrikadan 50 hava ile gönderilen araçlar var. Forumda da bahsedilmişti.
-Maalesef forumda da bahsedildiği gibi dönüşlerde görüş sorunu mevcut , iyice alışmak gerekiyor. Her araca alışmak gerekliliği vardır. Ciddi derecede bir eksiklik yok. Hatta oldukça eğik ön cam sınıfındaki diğer araçlara göre daha fazla görüş sağlıyor. Benim fikrim!
-Tam otomatikten geçince ( Özellikle Honda oto. Olunca) alışmak zaman alıyor.Ama tüketimide o oranda iyi, İst tarafiğinde 7.5 lt / 100 km de sarfiyat ki güzergahta yokuşlarda var.(Normal kullanım) Yakıt tüketimini ben de beğeniyorum. Daha az yakmalı diyenlerde olacaktır mutlaka ama araba 1.4 ve 77 BG, ş.içi kullanıma daha uygun. Benim tüketimim de sizinkiyle aynı..5500 km sonunda
-Otoban koşullarında 90 km ile dikkatli kullanımda 5-5.5 Lt/ 100 Km düşüyor. Kesinlikle doğru. 5 in bile altına düşülebilir..
-Adı üstünde yarı otomatik. Manuel olarak müdale etmek gerekiyor. Bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.Eco modu doğal olarak hızlı vites yükseltiyor ama o oranda düşürmüyor.Bu mod daha çok düz yol için uygun gibi...Aracın eco modu dediğiniz gibi bir etki yaratıyor. Ben de iniş ya da düz yolda seyredeceksem eco yu kullanıyorum. Ama eco hep acık olsa bile gaza aniden yüklendiginizde uygun vitese geliyor. Örneğin az eğimli bir yokuşta aracı 5 e attıgı zaman gaza köklediginizde 3 e cekiyor, bazen de 2 ye, yani programlaması cok güzel, ama 3 e cektikten sonra gazdan ayagınızı yavasca cekerek devam ederseniz yine vites yükseltiyor. Ya manuele alıp devam edeceksiniz ya da eco yu kapatacaksınız. Yani alet eco modunda kullanıcıya daha cok iş düşüryor. Hiç ugrasmam derseniz kapatın gitsin
-S/S sistemi şimdikinin tam tersi yani istendiğinde devreye alınabilseydi daha iyi olurdu, sistemi kapatmak/yönetmek gerekiyor, özelikle yokuşlarda . Haklısınız. Ben yokus yukarı lambada bekleyeceksem (zırt pırt yokus yukarı trafigi degil) kapatmıyorum s-s i, lamba yanınca ayagımı frenden cekip aynı anda tekrar absıyorum, bu sayede hem arac calısıyor hem de hillholder calısıyor ve sorun yasamıyorum. Ama dur kalk yasayacaksam kapatıyorum. Aracı da yorar
-Eğer performanslı veya sarsıntısız yüksek konfor/kolaylık istiyorsanız bu vites tipini önermem. Motor gücü daha yüksek olsaydı önerilmeyecek bir durum yok, bua racın gücüyle ilgili
-Kullandığım benzer viteslere göre iyi ( Özellikle Corolla M/M düşünüldüğünde) Tam otomatikmişcesine vites değişimi cok güzel...Bence snıfının en iyilerinden
-Kapı açılınca gelen pompa sesi için tamam ama , vites robotunun sesi içeriden duyuluyor , özellikle sakin ,sessiz ortamda ve cam açıkken. Bu durum sizin araçlarda da mevcutmudur? Benzer vitesli araçlarda duyduğumu hiç hatırlamıyorum. Evet bu ses var.
-Özellikle güncel olduğu için yazmak istedim. Eğer yeni çocuk koltuğu alacaksanız arabaya uygun olup olmadığına bakın, arka koltuklar eğimli gittiği için ( konforlu ama) bazı koltuklar ( elimdeki çocuk koltuğu gibi) fazla eğim yaptığından çocuğun ayakları arka koltuğa fazla değiyor. Arac sınıfı itibariyle bu küçüklükte oluyor. Bizim sağ ön koltugun arkası da ufaklıgın izleriyle dolu. Kirler gömülüyor vallahi döşemeye
-Normal kullanımda ve 90 Km gibi hızlarda gayet sessiz.Hatta motor ısındıktan sonra özel bir çaba bile harcamanız gerekebilir ses duymak için.( Motoru ilk çalıştırdığımda direksiyonu tutarsanız çok hafif titreme hissediliyor) Sessizliği cok iyi, gp lere göre hem süspansiyonları daha sessiz hem de lastik sesisni daha az alıyor. Üst segmentte araçlar da kullandım hepsinde var bu durum..Ben daha sessiz hale getirmek icin ileride izolasyon da yaptıracağım. Lastik tipi de önemli etken tabi...Gördügüm kadarıyla her evoda farklı alstik var gibi, yani tek bir marka yok, conti olan da var , bridgestone da var benim ki gibi goodyear da var..Direksiyondaki titreşimi ben almadım çalıştırmada, yani cok ufak var ama o normal...Ben asıl klimayı açınca ufaktan alıyorum..
İyi sürüşler.:scooter0: