Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
61 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: İstanbul'un trafik kuralları. Bilmeyenler mutlaka okumalı!

Ender Kum
    BİZEHERYERTRABZON 61TS61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 85

Standart slm

Bide minübüscüler ve taksiciler hafif cama doğru yaslandıklarında ve yahut yattıklarında az yakıt(benzin,dizel,lpg) yakacaklarını sanırlar ve ara gazı vemeden vites kesinlikle atmazlar, yolcu inmeden veya binmeden dolmuş gitmeye devam eder,herkes parasını uzatsa bile ücretleri alalım lütfen vermeyen var demeleri,
    Eski nick: dileksu

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mert yılmaz
    mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 170

izmirde

60 km ortalama hızda sol şeritte araç varsa kesin bayandır selektör kullanılmaz direk korna çalınız bu kuraldır

belediye otobüsleri dönüş yapacaklarsa sakın olaki yaklaşmayın (özellikle körüklü) ayna kullanmazlar yan aynalar gün içinde saçlarına şekil verme amaçlıdır buda kuraldır

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Alıntı mix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    izmirde

60 km ortalama hızda sol şeritte araç varsa kesin bayandır selektör kullanılmaz direk korna çalınız bu kuraldır

belediye otobüsleri dönüş yapacaklarsa sakın olaki yaklaşmayın (özellikle körüklü) ayna kullanmazlar yan aynalar gün içinde saçlarına şekil verme amaçlıdır buda kuraldır

Ya da kendini çookk mükemmel zanneden ancak yoldan geçenleri keserken gittiği hızı fark etmeyen beylerde olabilir. Bunlara kornada çalsanız fayda etmez

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan CAN
    taneren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 190

Alıntı smartmavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar hep duyarız; bu şehirde yaşamayanlar istanbul'un trafiğinden hep çekinir ve istanbul'da araba kullananların dünyanın heryerinde araba kullanabileceği iddia edilir.

Peki neden hiç düşündünüz mü? Bence bunun sebebi istanbul trafiğinin kendine has bir dokusu ve kuralları olması...

Hadi herkes bu kurallardan birkaçını mizahi bir uslupla yazsın...

1. Burda dönüşlerde sinyal kullanmanıza gerek yok, zaten diğer tüm şöförler heran heryere sapabileceğinizi bilirler,

2. Hız limitlerine uymanıza gerek yok; zaten ya trafik sıkışıklığı vardır yada 100-120 ile falan gidersiniz. Olurda hız limitine uyarsanız mazallah kazaya sebebiyet verebilirsiniz,

3. Burada ışık yeşilden kırmızıya geçse bile +5 saniyeniz daha vardır, durmayıp devam edebilirsiniz.

bu dediğin yer mersin bikerem.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mustafa can
    kronik gp cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782
    Edilen teşekkür: 657

16 yıllık istanbul yaşantımdan sonra İzmit'e gelince anladım ki " İstanbul şöförleri 1 numara" neden mi?

İçinde yaşarken insan farkedemiyor ama standart Türkiye ve Türk insanının yapısından kaynaklanan kabalıklar haricinde (ki bu her yerde mevcut),istanbulda araba sürmek daha kolay.
    örn,eşim İstanbulda çok rahat araba kullanabiliyorken,İzmit'te araba kullanmaya korkuyor ve çok mecbur kalmadıkça da kullanmıyor,
    İstanbulda yan yollardan ana yola çıkacağınız zaman veya şerit değiştireceğiniz zaman arkadan gelenler genelde bu konuda çok tecrübeli olduğundan daha rahat yola çıkarsınız ve şerit değiştirebilirsiniz.
    İstanbul da trafik insanın başını döndürecek kadar yoğun olduğu için insanlar (bence) diğer şehirlere oranla daha dikkatli araba kullanıyorlar.
    İnsanlar İstanbulda trafiğe çıkabilmek için (genelde) araba kullanmayı iyice öğrenmeden çıkmamaya çalışıyorlar,ama diğer şehirlerde (en azından burda) ehliyetim var diyen kendini trafiğe atıyor,resmen insanın üstüne üstüne sürüyorlar.
    Kısaca İstanbul trafiğini sıkışıklığı haricinde başka yerlere göre tercih ederim.

10. Bu mesajı için 4 kişi cann'ye teşekkür etti:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

AĞLANACAK HALİMİZE GÜLÜYORUZ
    istanbulda arıza şeridi yoktur
    sağlama şeridi vardır

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

ankara da kötü şoförler en soldan 30km/hız ile gider, sellektör yapsanda kornaya bassan da sağa geçmek yerine frene basıp sizin sağdan geçmenizi beklerler

sıkışık trafikte kötü şoför bir sol şeride geçmek isterse sinyalini verir, önü açılsa bile sol şeride geçmek için o şeridin boşalmasını beklerler,akan şeritten devam etmek yerine sol şeritte bekleyip kaşlarını düzeltirler
    Konu Punto_Can tarafından (19/03/2010 Saat 22:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: "bayan" lar "kötü şoför" olarak değiştirildi :)

14. Bu mesajı için 3 kişi Punto_Can'ye teşekkür etti:

mustafa can
    kronik gp cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782
    Edilen teşekkür: 657

konu yine mecraından sapmaya başladı bu iş yine "bayan şöförler mi daha iyi,erkek şöförler mi" olayına girmeden toparlayalım,çünkü daha önce örneğini yaşadığımız üzere bazen istemeden veya gençliğin verdiği heyecanla bayan üyelerimizi kıracak şekilde amacını aşan ifadeler oluyor.hazır iş o noktaya varmamışken,"bayan şöför erkek şöför yoktur,iyi şöför kötü şöför vardır"

16. Bu mesajı için 5 kişi cann'ye teşekkür etti:

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

mustafa abi gerekli düzenlemeyi yaptım, teşekkürler...

18. Bu mesajı için 2 kişi Punto_Can'ye teşekkür etti:

hayri yılmaz
    hayriyilmaz2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Edirne
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 24

Taksicilerle dolmuşçulara acımamak lazım.Polisin kestiği ceza kesinlikle haklı.Hepsi üçkağıtçı

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Arabanızı heryere park edebilirsiniz. Otobüs duraklarının önüne, trafik ışığının hemen altına, yol ayrımlarına, park ve duraklama yasağı tabelallarının hemen altına, binaların otopark girişlerine, park etmiş araçların yanına 2. yada 3. sıraya... Ne de olsa trafik polisinin size ulaşması pek kolay değildir, arayan da zaten sizi bulur; sora sora herşey bulunur nasılsa.
    Konu smartmavi tarafından (19/03/2010 Saat 23:29 ) değiştirilmiştir.

By xx
    ancester - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 151

Alıntı cann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    16 yıllık istanbul yaşantımdan sonra İzmit'e gelince anladım ki " İstanbul şöförleri 1 numara" neden mi?

İçinde yaşarken insan farkedemiyor ama standart Türkiye ve Türk insanının yapısından kaynaklanan kabalıklar haricinde (ki bu her yerde mevcut),istanbulda araba sürmek daha kolay.
    örn,eşim İstanbulda çok rahat araba kullanabiliyorken,İzmit'te araba kullanmaya korkuyor ve çok mecbur kalmadıkça da kullanmıyor,
    İstanbulda yan yollardan ana yola çıkacağınız zaman veya şerit değiştireceğiniz zaman arkadan gelenler genelde bu konuda çok tecrübeli olduğundan daha rahat yola çıkarsınız ve şerit değiştirebilirsiniz.
    İstanbul da trafik insanın başını döndürecek kadar yoğun olduğu için insanlar (bence) diğer şehirlere oranla daha dikkatli araba kullanıyorlar.
    İnsanlar İstanbulda trafiğe çıkabilmek için (genelde) araba kullanmayı iyice öğrenmeden çıkmamaya çalışıyorlar,ama diğer şehirlerde (en azından burda) ehliyetim var diyen kendini trafiğe atıyor,resmen insanın üstüne üstüne sürüyorlar.
    Kısaca İstanbul trafiğini sıkışıklığı haricinde başka yerlere göre tercih ederim.

bak bu kesinlikle doğru. istanbulda herkes nerdeyse dikkatli. kendi yoluna konsantre oluyorsa. ama izmirde de aynı, sadece kendini değil çevreni de kollaman gerekiyor...
    www.antflame.com

zafer açg
    zafer_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 EV 9443
    Edilen teşekkür: 10

Taksi,minibüs,dolmuş ve otobüs söförlerinden nefret ediyorum.
    İstanbul trafiğinde her gün yaklaşık 5 saat gp kullanıyorum yukarıdaki dörtlü kadar canımı hiç bir şey sıkmıyor.

Serdar Y
    usermm1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 169

istanbul trafik kuralları:

1. herhangi bir kural yoktur.
    2. birinci maddenin değiştirilmesi teklif dahi edilemez.
    Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein

25. Bu mesajı için 2 kişi usermm1'ye teşekkür etti:

BOZKURT D.
    bozkurt0632 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 366

yazılanların hepsi doğru. sadece istanbulda değil tüm türkiyede geçerli olan sorunlar.
    ama trafiği en başta dolmuşlar, taksiciler, özel halk otobüsleri ve acemi sürücüler rezil ediyor.
    alacaksın eline bir bazuka ,trafiği rezil edeni sileceksin trafikten

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

BSK

Burak G
    BuRaK-BG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    BG
    Edilen teşekkür: 385

ben bravo aldıgım için pişman oldugum zamanları hatırlıyorum.bravo yerine nissan sky,veya fordların f250 lerinden alsaydım önünede çelikten şasiye bağlı bir korkuluk yaptırsaydım daha mutlu olurdum diyorum.kar küreme aracı gibi önünede bişey yokken sırf fren lambası nasıl yanıyo diye merak edip frene basan şöförleri y7oldan uzak tutmak için kullanırdım.

Ferhat Uzun
    ferhatgs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 FRT
    Edilen teşekkür: 16

Alıntı cann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

buna kesinlikle katılıyorum 6 yıl izmitte yasadım artık istanbulda 41 plaka gorunce korkar olmustum izmitte sag serit sol serit yoktur her ikisindede aynı hızla gidilir (30km/s) , ana caddelere giriste beklemeye gerek yoktur direk dalınır vs.. gibi bisuru sıralayabilirim. ama tek gordugum minubusculeri istanbuldakilerden cok daha iyidir..
    GP 1.3 multiJet 90bg triptronik Dynamic

ahmet kahraman
    stotinka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34 .. ....
    Edilen teşekkür: 41

Taksi,minibüs,dolmuş ve otobüs söförlerinden nefret ediyorum

onlarda senden nefret ediyor

31. 25/03/2010, 15:54

Ersin Bicer
    sathaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 4

İstanbul;
    Tek şeritlik yolda bile park yeri bulmanız mümkündür, hatta park ettikten sonra kalan yerde göz hesabı hangi araçların geçebileceğini tahmin edebilirsiniz.

33. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Onur Yılmazer
    Kafa biDüny@ evolodi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35½
    Edilen teşekkür: 742

sinyal vermek delikanliliga sigmaz racona terstir durmak isteyen ya da dönüs yapmak isteyen istedigi zaman ve yerde durabilir.arkadan gelen araç ise bunu altinci hissi ile hissetmelidir.haa eger hissedemedimi öndekine vurur suclu duruma düşürha bi de ön dikiz aynaya CD asilir.zaten ayna oraya onu için takilmiştir
    Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin

35. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon