Bide minübüscüler ve taksiciler hafif cama doğru yaslandıklarında ve yahut yattıklarında az yakıt(benzin,dizel,lpg) yakacaklarını sanırlar ve ara gazı vemeden vites kesinlikle atmazlar, yolcu inmeden veya binmeden dolmuş gitmeye devam eder,herkes parasını uzatsa bile ücretleri alalım lütfen vermeyen var demeleri,![]()
Eski nick: dileksu
izmirde
60 km ortalama hızda sol şeritte araç varsa kesin bayandır selektör kullanılmaz direk korna çalınız bu kuraldır
belediye otobüsleri dönüş yapacaklarsa sakın olaki yaklaşmayın (özellikle körüklü) ayna kullanmazlar yan aynalar gün içinde saçlarına şekil verme amaçlıdır buda kuraldır![]()
16 yıllık istanbul yaşantımdan sonra İzmit'e gelince anladım ki " İstanbul şöförleri 1 numara" neden mi?
İçinde yaşarken insan farkedemiyor ama standart Türkiye ve Türk insanının yapısından kaynaklanan kabalıklar haricinde (ki bu her yerde mevcut),istanbulda araba sürmek daha kolay.
örn,eşim İstanbulda çok rahat araba kullanabiliyorken,İzmit'te araba kullanmaya korkuyor ve çok mecbur kalmadıkça da kullanmıyor,
İstanbulda yan yollardan ana yola çıkacağınız zaman veya şerit değiştireceğiniz zaman arkadan gelenler genelde bu konuda çok tecrübeli olduğundan daha rahat yola çıkarsınız ve şerit değiştirebilirsiniz.
İstanbul da trafik insanın başını döndürecek kadar yoğun olduğu için insanlar (bence) diğer şehirlere oranla daha dikkatli araba kullanıyorlar.
İnsanlar İstanbulda trafiğe çıkabilmek için (genelde) araba kullanmayı iyice öğrenmeden çıkmamaya çalışıyorlar,ama diğer şehirlerde (en azından burda) ehliyetim var diyen kendini trafiğe atıyor,resmen insanın üstüne üstüne sürüyorlar.
Kısaca İstanbul trafiğini sıkışıklığı haricinde başka yerlere göre tercih ederim.
AĞLANACAK HALİMİZE GÜLÜYORUZ
istanbulda arıza şeridi yoktur
sağlama şeridi vardır
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
ankara da kötü şoförler en soldan 30km/hız ile gider, sellektör yapsanda kornaya bassan da sağa geçmek yerine frene basıp sizin sağdan geçmenizi beklerler
sıkışık trafikte kötü şoför bir sol şeride geçmek isterse sinyalini verir, önü açılsa bile sol şeride geçmek için o şeridin boşalmasını beklerler,akan şeritten devam etmek yerine sol şeritte bekleyip kaşlarını düzeltirler![]()
Konu Punto_Can tarafından (19/03/2010 Saat 22:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: "bayan" lar "kötü şoför" olarak değiştirildi :)
konu yine mecraından sapmaya başladıbu iş yine "bayan şöförler mi daha iyi,erkek şöförler mi" olayına girmeden toparlayalım,çünkü daha önce örneğini yaşadığımız üzere bazen istemeden veya gençliğin verdiği heyecanla bayan üyelerimizi kıracak şekilde amacını aşan ifadeler oluyor.hazır iş o noktaya varmamışken,"bayan şöför erkek şöför yoktur,iyi şöför kötü şöför vardır
"
mustafa abi gerekli düzenlemeyi yaptım, teşekkürler...
Taksicilerle dolmuşçulara acımamak lazım.Polisin kestiği ceza kesinlikle haklı.Hepsi üçkağıtçı
Arabanızı heryere park edebilirsiniz. Otobüs duraklarının önüne, trafik ışığının hemen altına, yol ayrımlarına, park ve duraklama yasağı tabelallarının hemen altına, binaların otopark girişlerine, park etmiş araçların yanına 2. yada 3. sıraya... Ne de olsa trafik polisinin size ulaşması pek kolay değildir, arayan da zaten sizi bulur; sora sora herşey bulunur nasılsa.
Konu smartmavi tarafından (19/03/2010 Saat 23:29 ) değiştirilmiştir.
Taksi,minibüs,dolmuş ve otobüs söförlerinden nefret ediyorum.
İstanbul trafiğinde her gün yaklaşık 5 saat gp kullanıyorum yukarıdaki dörtlü kadar canımı hiç bir şey sıkmıyor.
istanbul trafik kuralları:
1. herhangi bir kural yoktur.
2. birinci maddenin değiştirilmesi teklif dahi edilemez.
Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein
yazılanların hepsi doğru. sadece istanbulda değil tüm türkiyede geçerli olan sorunlar.
ama trafiği en başta dolmuşlar, taksiciler, özel halk otobüsleri ve acemi sürücüler rezil ediyor.
alacaksın eline bir bazuka ,trafiği rezil edeni sileceksin trafikten![]()
ben bravo aldıgım için pişman oldugum zamanları hatırlıyorum.bravo yerine nissan sky,veya fordların f250 lerinden alsaydım önünede çelikten şasiye bağlı bir korkuluk yaptırsaydım daha mutlu olurdum diyorum.kar küreme aracı gibi önünede bişey yokken sırf fren lambası nasıl yanıyo diye merak edip frene basan şöförleri y7oldan uzak tutmak için kullanırdım.
buna kesinlikle katılıyorum 6 yıl izmitte yasadım artık istanbulda 41 plaka gorunce korkar olmustumizmitte sag serit sol serit yoktur her ikisindede aynı hızla gidilir (30km/s) , ana caddelere giriste beklemeye gerek yoktur direk dalınır vs.. gibi bisuru sıralayabilirim. ama tek gordugum minubusculeri istanbuldakilerden cok daha iyidir..
GP 1.3 multiJet 90bg triptronik Dynamic
Taksi,minibüs,dolmuş ve otobüs söförlerinden nefret ediyorum
onlarda senden nefret ediyor
varmı denemek isteyen :)
İstanbul;
Tek şeritlik yolda bile park yeri bulmanız mümkündür, hatta park ettikten sonra kalan yerde göz hesabı hangi araçların geçebileceğini tahmin edebilirsiniz.![]()
sinyal vermek delikanliliga sigmaz racona terstirdurmak isteyen ya da dönüs yapmak isteyen istedigi zaman ve yerde durabilir.arkadan gelen araç ise bunu altinci hissi ile hissetmelidir.haa eger hissedemedimi öndekine vurur suclu duruma düşür
ha bi de ön dikiz aynaya CD asilir.zaten ayna oraya onu için takilmiştir
![]()
Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri