bencede yanlışlık var dizel amortismanı yaklaşık 60000km dir.
Bu hesapta bi yanlişlik var ama,neyse kimse okumamiş daha.
bencede yanlışlık var dizel amortismanı yaklaşık 60000km dir.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
100 km 1.4 fire benzin 5.9 yakıt 1.3 dizel multijet 4.5 yakıt ortalaması ile
1.4fire 59lt/1000 km 1.3dizel 45lt/1000 km yılda 20.000 km yol yapıldığı hesap edilir ise 1yıl sonundaki tasarruf 1460 liradır. her 1000 km de ortalama benzinli 220 lira dizel araç 140 lira yakmakta ortalama 70-80 lira arası dersek dersek 100.000 km sonunda 7300 liralık bi tasarruf söz konusu oluyor sanırım![]()
Konu burhankutlu tarafından (18/03/2010 Saat 19:13 ) değiştirilmiştir.
öncelike mesajlarınıza çok teşekkür ederim.benim ort hızım 22 ve günlük ort.yaptığım km ise 25. evimden iş yerime 8 km.ve ışıklar doloyısıyla çok dur kalk yapıyorum.mesajlarınızdan anladığım kadaryla bu değerler normal.çünkü ben ort.25 km yapıyorum ve hep kısa mesafe kullanıyorum.çoğu zaman hararet ibresi normal değere gelmeden gideceğim yere varmış oluyorum.
Bu durumda bencede yakıt tüketiminiz gayet normal gözüküyor ,
Çünkü benim aracım lpg li , günde en az 30 km yol gidiyorum ve genelde çok fazla dur kalk yapmadan eskişehir yolu yada bağlantısnı kullanıyorum ortalama hızım 40 km/s gösteriyor ortalama tüketim ise yol bilgisayarında 6,5 lt gözüküyor , halbuki Ankara şehiriçinde benzinli 1,4 aracın 6,5 lt gibi bir ortalamaya sahip olması çok zordur fakat burda tabi nasıl kullandığınız ve hangi yol güzergahından gittiğiniz , ortalama bir kontak basışında kaç km. gittiğinizle alakalı bir konu..
şehir içi sıkışık trafikte,
havalar soğuk iken,
8-8,5 lt / 100 km yakıyor
üstelikte özen göstermeme rağmen.
şehirler arsı yolda 4,5 lt / 100 km yakıyor.
90 ı geçmem ama.
bu rakamlara ve sürüş tarzıma alıştım.
yadırgamıyorum.
şehirler arası 90 ı geçmemeyi tavsiye ederim.
ekonomiden ziyade,
güvenli ve huzurlu bir yolculuk oluyor.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri