A3 1.6 8v 102 Hp, 1.6 8v golf5 ler var piyasada. Şu an üretimdelermi bilmiyorum![]()
A3 1.6 8v 102 Hp, 1.6 8v golf5 ler var piyasada. Şu an üretimdelermi bilmiyorum![]()
öncelikle fırat kardeşime şunu söyleyim,vw'nin kullandığı 1.6 102 hp lik motor 8v tir. bu motor 16 v olsaydı 102 beygir değilde daha fazla güç alınmış olurdu.
ayrıca bu motoru audi,seat ve skoda modellerinde halen kullanıyor,nedenide kusursuz sorunsuz ve efsane bi motor olmasıdır.
geliştirdiği bütün yeni motorlar bu motorun alt yapısını kullanarak geliştirilmektedir.
fiat dahil diğer markalardada bu durum aynıdır.peugeot,citroen bile halen 8v motorunu kullanmaktadır.
puntolarda kullanılan 1.4 8v, 1.4 16v ve 1.4 16v multıair motorlar aslında aynı motorlardır. 1368 cc lik motordur.valf sayıları ve subab sistemleri değişiktir.buda performanslarını belirler.1.4 8v motorun amacı ekonomidir,performans değil.
ben de punto ya bakarken aynı soruyu bayide sormuştum neden halen 8v motor diye,bana verilen cevap ise kusursuz ve sorunsuz olduğu için fiat 1.4 8v fire motordan vazgeçmiyor olmuştu.
markalara bi göz atın yıllarca hep aynı motoru kullanırlar,aynı motoru geliştirmeye çalışırlar.
gerçekten iyi bir makina tasarlamak uzun soluklu ve maliyetli bir iştir.
bir motor yüzlerece parçadan meydana gelir ve herbiri ayrı ayrı tasarlanır.işte buda teknolojidir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri