Sercanın da belirttiği gibi toplamda en fazla satış yapan Fiat.Bunu, tasarlayıp ürettiği hafif ticarilerine borçlu tabi:)
Printable View
Sercanın da belirttiği gibi toplamda en fazla satış yapan Fiat.Bunu, tasarlayıp ürettiği hafif ticarilerine borçlu tabi:)
Bizim ilk arabamız Kartal' dı. Az kahrımızı çekmedi. Evet yaptırdğımız Fan düğmesini hiç unutmam. Birde SLX ' lere hayrandım.
ilk arabamız 78 model sarı murat 131 di:)ikincisi yeşil reno 12 idi.üçüncüsü 1987 model lacivert şahindi.dördüncüsü 1987 model gri doğandı.beşincisi 1992 model bordo doğan sl di.:)Biz doğan sl e tam 8 yıl bindik...Dönemine göre Türkiye'deki alınabilecek en iyi arabalardan biriydi...Hatta şahine göre daha oturaklı bir arabaydı.Arkadaşın dediği gibi doğan görünce arkasına bakardım l mi sl mi diye...Sonra slx ler çıktı ki aman allahım hidrolik direksiyon ve yükseklik ayarlı direksiyonları falan vardı.Turkuaz yeşillerine hastaydım...Sonra bi gün ilçeye 92 yılında arkadaşın babası Tempra SX-A getirmişti beyaz...4 cam otomatik motor gürültüsüz çalışıyor...İşte araba bu derdik uzay mekiği gibi:)Ne günlerdi beee...O zamanlarda kuş serilerinin muadilleri Broadway lerdi...onlara göre kuşları tek geçerim yol tutuş konusunda...
77 MURAT 124
82 DOĞAN
86 ŞAHİN
87 ŞAHİN
92 DOĞAN L
2001 UNO S HALEN BABAMDA DURUYOR
1999 UNO SX BENİM İLK şahsi ARABAM
2006 GP 1.4 DYNAMİC Titanyum 2. ARABAM
2009 GP 1.4 DYNAMİC Egzotik kırmızı 3. ARABAM
BİZİM AİLEnin Fiat tarihçesi. Biz Fiat arabayı severiz ve de tutarız.
arabalarım sırasıyla bunlardı
1-1991 model fiat tempra sx, 4 yıl kullandım
2-2001 model peugeot 106 quiksilver 1 yıl
3-2006 model hyundai getz crdi 3 yıl
4-2007 model punto 1.3 cdti dinamik 6ay
5-2007 model mitsubishi colt cz3 4 ay
6-2008 model bravo 1.4 tjet dinamik 6 ay
7-2007 model peugeot 207 gt 7ay
8-2008 model peugeot 308 1.6 thp 9 ay
9-2004 model megane 2 dinamik dci 3 ay
10-2006 model opel corsa cdti easytronik 5 aydır, halen kullanıyorum.
11- 2011 MODEL FİAT BRAVO 1.6 MULTİJET DİNAMİK OLACAK İNŞALLAH
otomobilden anlayıpta fiat a laf edenin olacağını sanmıyorum.
bencede fiat birçok araba markasına göre daha güvenilir bir marka. bu arada ekşi sözlükte rastladım Amerika'da Fiat'ın açılımı 'FIX IT AGAIN TONY' miş sanırım oralarda kötü bir tecrübe yaşanmış ama zamanımızda kalite fiyat sağlamlık teknoloji anlamında Fiat birçok markayı geride bırakır.
bende 2008 punto var birde, 98 şahin.s var,
samimi söylüyorum sürekli şahine biniyorum, daha masrafsız heryere park ediyorum, hadur huldur biniyorum banamısın demiyor, arabada hiç ama hiç masraf çıkmıyor, ben zevkine sanayiye gidip bişiler yaptırıyorum...
ben fiatın şahin doğan ve marea sından başka hiçbir arabasına araba demem
Baran bey bu baya haksızlık olur.
fiat ve tofaş'ı birbirinden ayırmak lazım ama birbirinden tamemen ayrı markalar gibi düşünmekte yanlış olur.
tofaş-fiat'ın iyi yanları;
her zaman konforlu ve geniş araç üretmişlerdir.
yaptıkları araçlar oynamaya ve aksesuara müsait olduğundan çok talep görmüştür.
her zaman piyasası vardır.
tofaş-fiat'ın kötü yanları;
işçilik kötüdür.
çok basit özellikler çok önemli gibi sunulur. (89 şahinlerin arkasına 5 vites yazılması, doğan slx'lerin arkasına hidrolik direksiyon yazılması vs.)
araçtaki özellikler göz boyama metoduna göre tasarlanmıştır. örneğin GP gibi bir araca bir çok arabada olmayan City diye bir özellik koyuyorsun, müzik sistemini bir çok arabada olamayan şekilde tasarlıyorsun ama araba 8 valf... şaka gibi... 2007-2008 yılında utanmadan 8 siboplu 77 hp araç üretmişsin, çok yazık. karşılaştırmak doğru değil ama benim bir önceki aracım Rover'ın 200si modeliydi araç spor versiyon olmamasına rağmen 1.4 mpi, 16 valf ve 102 beygirdi (ayrıca GP'den %20 az benzin yakıyordu). insan ister istemez düşünüyor bu adam 98 senesinde bu motoru yapmış fiat niye hala bu dandik motoru satıyor.
fiat italyayı türkiyede hala para kazanmak adına imajını yerlerde sürünmeye mahkum etmesi ve koçuda 1970 lerin teknolojisini yakın tarihe kadar milletimize satmasına ve almak zorunda bırakıldığı için esefle kınıyorum. yıllardır bizleri teneke kutulara mahkum ettiler. devrimin gelişmesinde en büyük pay sahibi olan medya ve büyük firmalar sanki bugün çalışmıyormu zannediyorsunuz. koç 1960 larda andol için gösterdiği gayreti neden devam ettirmedi çünkü teknoloji ilerliyordu ama onların teknolojileri 30 yıl aynı kaldı. yok anadol çağ dışıymış yok argesi çok para istiyor. anlamakta güçlük çektiğim fiat türkiye argesinde kimler çalışıyor, 91 de çıkan tempranın kapı panolarını motorunu uyarlamak arge işimi burda sanayide bile 95 model cherokee lere wolt motoru takıyorlar. bizleri hep uyuttular kendileri köşe oldular. demin anadolun geliştirilmesi için birşeyler söylemiştim. mesela skoda favoritin 1990 ile 1995 arası modelinin tasarımını bertone yapmış ve bunu daha önce anadolu için teklif etmişti 80 lerin sonunda. kaynak autoshow dergisi. neyse aslında türkiyede ki ilk spor ptpmobili de koç üretmişti anadol stc ama kuş serisi kazığğını iyi attılar bize. yıllardır mahkum ettiler. kaç kişi bu arabaların yüzünden öldüler. umarım kazandıkları parayı içlerine sinerek yiyorlardır.
Ayrıca Hürriyet' te yayınlanmış demişsin arkadaşım ama bu bir ilandır. Zaten sayfadada yazıyor. Firmaların kendi reklamlarını yapmak için bu tip ilanlar verebiliyorlar.
Fırat, 8v motor üretimi tamamen pazarlama stratejisiyle alakalı bir durum.Fiat, motor konusunda (özellikle de dizel) dünyanın en iyi markalarından.Hatta dizelde dünya lideri diyebilirim,
Bugün hala Türkiyede göklere çıkarılan VW nin birçok modelinde -hatta Audide bile- 8v motor kullanılmakta.Ne iddaalı tüketim ne de iddaalı performans değerlerine imza atamayan bu motor baz donanımlı tüm araçlarında var VW nin...
FİAT 2006-2007 üretimli puntoları TR te hız sabitleme sistemi olmadan getirtti.
en üst modelinde bile yoktu hız sabitleme sistemi.
ben 2007 model kullanıyorum.
hız sabitleme sistemi assla takılmıyor.
halbuki o yıllarda grande puntolar avrupada hız sabitlemeli satılıyordu.
gene 2007 de opel, opsiyonel de olsa hız sabitlemeli corsa satıyordu.
FİATı küçük ve ekonomik arabalar ürettiği için hep sevmişimdir,
ama hız sabitleme konusunda FİAT ı hep suçlayacağım.
8v motorun nesi berbat anlamadım. bu bir seçenektir ve de mantıklı bir motordur fire motor. ortalama 6.2 ile geziyorum ben şehir içinde.Uzun yolda 190 ı görüyoruz rahatlıkla. BERBAT LAFI HİÇ YAKIŞMIYOR BİZİM MOTORLARA.Biraz insaflı olun lütfen.
Hiç 16v kullanmadığın belli arkadaşım aradaki farkı bilmiyorsun. Fire motor denilen motor Uno 1.4sx motorundan tek farkı çok nokta enjeksiyon olması, zaten yanlış hatırlamıyorsam 1.4i uno 72 hp idi Gp ise 77 hp. Gp'nin 77'lik motoruna teknolojik diyen bu işten anlamıyor demektir. Lütfen Fiat'ın bu sene diesel motorda dünyanın en teknolojik motoru seçilmesini referans göstermeyin bunlar tamamen sponsorluk kapsamında verilen ödüllerdir. Her marka her sene bir modelini yılın arabası seçer.
Bu arada ARDA BULUT isimli arkadaş... Audi'nin şu an üretimde olan 8 valf benzinli arabası hangisi onun hangi model olduğunu yaz bende bu foruma dahada tek kelime yazmam. İstersen sen arama ben söyliyim Audi'nin şu an en ucuz modeli A1 1.2 16v 86hp'dir.
A3 1.6 8v 102 Hp, 1.6 8v golf5 ler var piyasada. Şu an üretimdelermi bilmiyorum :)
"FIX IT AGAIN TONY" diyenlere inat:
Balilla, 500, 126, Mirafiori, Punto, Tempra ve Bravo! ve ticaride de Doblo!
Bu efsanelere bakın ve ibret alın.