almancılar gibi olmuş valla
gurbetçi punto =))
Printable View
almancılar gibi olmuş valla
gurbetçi punto =))
Kabuk işi harika duruyor bir bardak süt için inek beslenmez sözüne istinaden sadece bagaj için linea almaksa amaç ozaman gp+kabuk=muhteşem ikili oluyor. Tabii linea ve gpnun hangisinin ikinci eli daha seri satılır onada bakmamız lazım.
Evet eşim ve ben öğretmeniz.Haliyle tatil uzun oluyor.
Kesinlikle Puntonun ikinci eli daha çabuk satılır ama aracın satılması temizliği ve fiyatı ile doğrudan alakalıdır.
aile arabası olarak linea seçimi yerine bravo yönelseniz daha ii olr. 1.6 dizelle çok keyifli sürüş imkanınız olur. hemde bagajı oldukça geniş 400 lt civarı. Daha sportif bir araç.
Birde bagaj ne kadar çok olursa o kadar çok doluyor. Şimdiye kadar bizim ailede hep böyle oldu.Hatta babam minibüs alıcam yetmiyor bu araçlar bize diye her tatilde söylenir.Ama geçen yaz puntomla tatile gittik. 4 kişi gayet yeterli bir geldi. ama koltuk aralarınıda doldurduk :)
Dileğiniz için teşekkürler irfan bey. Ama Linea' ya alışabilseydim zaten satıp tekrar GP almazdım.
Eğer sıfır almayı düşünüyorsanız bence o paralara ikinci el bravo alabilirsiniz :) madem aile arabası istiyorsunuz o daha büyük.
Ama sıfır almayacaz derseniz ben olsam gp alırım linea bi şekilsiz geliyor gözüm alışamadı bi türlü :)
Alp, iç mekan genişliği konusunda Corollayı aratmaz GP ve Linea.Performans olarak t-jet ya da multiair tercih edilirse bu konuda da geride kalmazlar.Güvenlik olarak her ikisi de Corolladan çok daha üstün.GP nun Linea karşısındaki tek dezavantajı bagaj hacmi,
Yol tutuş olarak Corolladan daha iyi GP.Tabi bahsi geçen 15 yıllık Corolla:)
Sonuçta, tasarım, donanım, güvenlik, ekonomi... her açıdan daha iyi bir teknolojiye sahip araç alınacak seçim ne olursa olsun.Burada belirleyici faktör sadece bagaj.İç mekan genişliği iki araçta da neredeyse aynı,
Benim tercihim GP olurdu, hayırlısı olsun...
Alp, t-jet lerin performansını 2000cc lik atmosferik benzinli motorlara benzetebiliriz,
Tüketim kişiden kişiye değişmekte.Ben yaklaşık 7lt/100km lik ortalamayı tutturmaktayım.Tabi trafik, güzergah, aracın durumu, kullanım tarzı tüketimi birebir etkilemekte,
Hb araçların bagaj konusundaki tek avantajı arka koltuğun yatmasıyla ortaya çıkmakta.Bu şekilde sedanlardan daha büyük bir bagaj hacmi elde edilebilir istenirse.Tabi arka koltuklar iptal olmakta:)
Punto daha çok genç işi duruyor. Linea sedan olduğu için biraz daha ağır kalıyor. Ben bu seçimin birazda kapasite kullanıma bağlı olduğunu düşünüyorum. Şu an GP var ama aileye bir kişi daha gelirse mümkün değil GP'ye sığamam, bu yüzden 1.6 dizel Linea alıp chip yaparım keyfime bakmaya devam ederim ;)
Ben her ikisinide kullandım önce punto yol tutuşu ve orta derece de bagajı beni tatmin ediyordu zırt pırt bişeyler taşıyıp bagajında bulunduran ve piknik,mangal v.b seven biri olarak
sonra linea'ya geçtim (bu arada her iki aracımda emotion idi) bagaj muazzam söylemesi ayıp takım çantam,mangalım,tabureler,hatta hamağım dahil bagajımdaydı Dip not: ( siyah emotion yıkadıktan sonra seyretmeye doyamıyordum gözüme audi a4 gibi görünüyordu ) ve halen yarısı boş duruyordu hatta memlekete giderken valizler dışında bir sürü de eşya götürmüştüm bizi karşılayan babam :) (canım benim şaşkın bakışlarla bunlar bu arabadan mı çıktı dedi ) linea'dan palio'ya geçmek se çok kötü olmuştu
neyse bir arkadaşımızın dediği gibi yağmur sensöründe yazılım sorunu vardı ancak o derece ciddiyette olduğunu sanmıyorum ki yazılım ile düzeliyordu bende yazılım güncelletmiştim
Sonuca gelecek olursak sırf bagajı ve genişliği için linea derim siyah emotion olursa tadından yenmez :D ancak puntoya göre rahatlık ve kalite eksikliği var tabii