Arkadaşlar malumunuz kış mevsimindeyiz. Kar yağdıkça araçlarımızın üzeri kar doluyor. Ben bu gibi havalarda hiç kıpırdatmıyorum GPmi. Aklıma geldide acaba bu biriken karı hemen temizlemelimi yoksa kar bi kaç gün yağmaya devam edecek gibi olursa boş yere temizlemeyelimmi? Temizlersek hemen sanki araç buz tutacakmış gibi geliyor bana. Acaba karın aracın buz tutmasını önleme gibi bi etkisi olabilirmi? Komşumuz bugün aracımı temizlerken "boşa temizleme, kar donmasını önler" dedide aklıma takıldı. Fikir ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Selamlar
bence doğru söylemiş. çünkü aynı olay benim de başıma gelmişti. karları temizledim ertesi gün arabanın her tarafı buz olmuştu
Valla buz tutacağı varsa tutar. Donsun nolcakmış ki donunca? Arabaya binilecekse eğer, paşa paşa temizleyecezz....Hepinize kolay gelsin arkadaşlar bizim burada kar yağmıyor![]()
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
Ben aracın camını bir kere binmeyeceğim halde temizlemiştim, ertesi sabah o cam buzdan renk değiştirmişti. Şaka bir yana, temizledikten sonra hemen binmeyeceksek temizlememekte fayda var sonra buz oluyor, o buzu çözmek için de sıcak su, kimyasal felan gerekiyor (fırça felan işe yaramıyor).
Eğer binmiyorsan hiç temizleme..Gercekten donmasını onler
I ' m c a p u l i n g . . .
kullanıyorsan temizle kullanmayacaksan karın bir zararı yok bırak dursun ,ama o gün hafif güneş veya hava iyi olup erirse vay haline eriyen kar cama sımsıkı tutunur gecede haliyle don olacağı için o zman işin daha zoren iyisimi siz yinede temizleyin
![]()
İzmire kar yağsın temizlemicem...
I ' m c a p u l i n g . . .
KAR'MI??? BUZ'MU???
ARKADAŞLAR ALLAH KOLAYLIK VERSİN.
MEMLEKETİMİ SEVİYORUM BEH.
Aslında çok haklısın Serdar Abi. Neden dersen, bizim burada sabahleyin arabanın üstünde ve caamında buzlanma; ya da yerdeki su birikintilerinin sabahleyin buz olduğunu küçüklüğümden beri görmemiştim. son birkaç kıştır hiç de yadırgamıyoruz bu durumu. Bugun sabah evin önü buz tutmuştu valla..Gerçekten iklim bozuldu. ne yapmak lazım bilmiyorum ki. Doğayı ve cebimi korumak adına şahsen ben LPG kullanıyorum.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
Eğer kar yağmaya devam etmiyorsa bence temizlemek daha mantıklıAncak önemli olan aracı temizlerken üstündeki kar yığınlarının kaportayı çizmesinin engellenmesi.Yumuşak hareketlerle kar araç üstünden atılmalı.
Bence, kar temizlenirse araç donar demek yanlış olur.Kardan sonra hava yumuşasa da hava iyice soğusa da eriyen kar ya da kar tabakasının en altı kaportayı zaten dondurmakta.Dikkat etmişsinizdir siz de araç üstünde kar beklese bile karın alt tabakası araca hep yapışır ve donar.Bu yüzden bence araç kullanılmasa bile kar durduktan sonra araç üstündeki kar temizlenmeli...
Arkadaşlar ben tam 7 yıl moskova da araç kullandım.
Her kış o kadar kar yağıyor ki sormayın.
Her sabah işe giderken yağan karı temizliyordum.
Bazen akşamları temizliyordum, gece çok soğuk oluyor ve donuyordu.
Sabah kapıları açmak sorun oluyordu.
Bence yağan kar var ise temizlemek en iyisi.
Aracın üzerinde kar olunca hafif bir ısı artışında kar eriyor ve daha sonra buz tutuyor. Eğer kar tekrar yağarsa tekrar temizlemek gerekir.
Sabahları araca binmek istediğimde camlar hep buz tutmuş oluyordu.
Aracı çalıştırıyordum ben karı temizlerken araba ısınıyordu ve havalandırmayı sıcak konumunda açıp
camların buzlarını çözüyordum. Arka cam resistansını da açıyordum, çok çabuk buzu çözüyor. Hiç camı patlatmadım, bunu orda herkes yapıyor.
Hiç başka bir şey kullanmıyordum. Orada benzin ucuz o yüzden fazladan araç çalıştırmak pek sorun olmuyordu.
Konu The Big Punto tarafından (04/02/2010 Saat 23:47 ) değiştirilmiştir.
kasko firması hediye sepet göndermiş oto parfüm buğu önleyici buz küreme içinde buz çözücü sıvı da var bir süre kullanırım artık otomarketlerde 5 lira cıvarında.
hangi kasko fisrması abi o?bizimki ödeme dışında ne arıyo ne soruyo valla.
Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar. Herkese emniyetli sürüşler
Hergün kullandğım için temziliyorum ama haftalık yatıyorsa araç gerek yok...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri