İnsan kesin bir şekilde yok diyemiyor. 2010 modellerde şuana kadar çıkanı da duymadım ama
Printable View
İnsan kesin bir şekilde yok diyemiyor. 2010 modellerde şuana kadar çıkanı da duymadım ama
arkadaşlar 2006 model 60000 de garantisi bitmiş bir punto aldım.aldığım ilk gün cıty arızası olduğunu fark ettim ve mersin boranlara durumu açıkça anlattım garantisi bitmiş ve periyodik bakımı serviste yapılmadığı halde 200 tl karşılığı cıty motorunu değiştirebileceklerini söylediler.tabiiki forumda iyice araştırıp öyle gitmiştim yani sorunun fıatın sorunu olduğunu onlara izah ettim ve 200 tl ye hallettiler.teşekkürler boranlar
slmarkadaşlar bende şuanda izmir poyarazı aradım arabam 2006 model şase numarasını sordu ve dediki %80i tofaşa %20si size ait dedi 1900 tutuyormuş bunun 380nini benim ödemem gerekmiş
slmarkadaşlar bende şuanda izmir poyarazı aradım arabam 2006 model şase numarasını sordu ve dediki %80i tofaşa %20si size ait dedi 1900 tutuyormuş bunun 380nini benim ödemem gerekmiş
müşteri hizmetlerini arasam benimde direksiyondan ses geldigini (amortisör takozu ) bu sorunu herkesin yaşadıgını söylesem faydası olurmu acaba !!!
işçilik mi alıyolar acaba ama 2006 larda problemli direksiyonlar fıat karşılaması lazım tamamını
Arkadasım garantıden yapılan ısleme ıscılık alınmaz yanlıs bılmıyorsam .
arabanın akusu bıtıyor servısı arıyoruz gelıp bakın dıyoruz adamlar gelıyor o kadar yolu aracın akusunu garantıden degıstırıp gıdıyor a kurus almıyorlar artık ne kopartırsam kar gouyle bakıyorlar yersen
Merhaba Arkadaşlar,
Bende 2008 model gp var.
2 adet sorunum var;
1- Özellikle pürüzlü yollarda veya arnavut taşından yapılmış olan yollarda takur tukur ses geliyor buda city arızasımıdır acaba??
2-Belli bir süre trafik içinde kaldıktan sonra(15-20 dakka dur kalktan sonra) kalkış yaparken araç ciddi ciddi sarsılıyor. Bu sarsılma her kalkış esnasında yaşanıyor.Bunun sebebi ne olabilir acaba??
Bu sıkıntılar sebebiyle aracımdan soğumaya başladım arkadaşlar. Servise götüreceğim ancak tecrübeli arkadaşlardan bilgi istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim...
sarsıntı oluyor , baskı balata ısınınca yapıyor. uzman bir arkadaşın dediğine göre fire gp nin balatası küçük ve yetersiz kalıyor ısınınca da aracı titretiyor. çözüm fazla gaz vermek o zaman sarsmadan kalkıyor ama hem çok yakıyorsunun hemde balatanın ömrü kısalıyor. tam çözüm yok bildiğim.
Malesef sanırım sorun bu. Ancak istanbulda yaşayan ve trafik içinde kalan arkadaşlar için küçümsenecek bir sorun deil bu. Bu sorunun bir çözümü olmalı. Bende dediğiniz gibi motoru bağırtıyorum. Ancak hem benzin yiyor hemde bu durum beni ve motoru çok fazla yoruyor. Bu sorunu çözebilen arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyorum.
Ayrıca ilk sorum içinde cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
merhabalar,
benim 2. el aldıgım 2006 model puntodada 50000 kmden sonra city modunda problem oluştu. 55000 deyken servise goturdum. Araç garanti kapsamı dısında ve 33000 kmde servise gelmiş son olarak...
hiç bir ücret ödemeden parça degiştirildi. henüz bir hafta oldu ve benzer durumda olanınız var ise FIAT'ın iyi niyet kapsamında bu parçayı degiştirdigini bilin istedim.
Fiat Grande Punto’da şok!
04 Aralık 2009 20:32:00Fiat’ın en çok satan otomobili Grande Punto, servislere geri çağrıldı.
2008 ve 2009 üretimi Grande Punto ve Grande Punto Abart modellerini kapsayan geri çağırma operasyonu neticesinde otomobillerin direksiyon sistemleri elden geçirilecek. Daha önce de iki kez servise çağrılan Grande Punto’nun bu son geri çağırma duyurusu 500 bin otomobili kapsayarak öncekilere göre en büyük olma özelliği taşıyor.
kynk:
Fiat Grande Punto
merhaba ben aracımı 2 haftalığına arkadaşıma vermiştim,aracımın ekranında şimdi yeşil renkte CİTY yazısı var,aracımın direksiyonunda ses veya kayma yok ama city moduna mı geçmiş yoksa city arızası mı anlayamadım...inanın City açma kapama nasıl yapılıyor onuda bilmiyorum umarım city arızası değildir...yardımcı olursanız çok sevinirim acemiliğimi de bağışlayın...
herhangi bi sorun yok merak etme arkadaşın city moduna geçmiş zaten aracına bindiysen direksiyonun çok yumuşak olduğunu göreceksin. ayrıca arıza olduğunda ekranda kırmızı renkte direksiyon işareti çıkıyo abs lambası yanında (ilk kontak açtığın zamanki durum). city modunu kapatıp açmak için kapıları kiltleme butonu ile bagaj açma butonu arasında direksiyom işareti olan bi düğme var ona basarak açıp kapatıyosun gösterge sol yanında yaşil city yazarsa açık yazmazsa kapalı...
çok teşekkür ederim halil kardeş içimi rahatlattın...
[QUOTE=ylcndmn;505463]sakın sakın! kronik oldugunu kabul ettilerse, konus kayıt tutsun. iş kabul kagıdı versin sana... ondan sonra ara müşteri hizmetlerini... kronik problemli parçanın tum sorumlululgunu alıyor fiat[/QUOTE
aradım adamlar dönüş yaptı %10 nu size %90sı bize ait dedi dana ne yapayım kaç kere arıyayım anlamadım inan ya!!!!
[QUOTE=MURAT34;505513]Arkadasım sıkayetvar.com a yaz,netten tüketıcı derneklerı var (hatta bırısının web sayfasında bır cok arzalı aracı degıstırdıklerını yazıyorlar ), sanayı tıcaret bakanlıgı tuketıcı korumaya yaz, bulundugun ildekı ilce kaymakamlıgında tuketıcı hakem heyetıne gıdip bır dılekce ıle sıkayetını yazılı olarak belırt bıraz beklersın ama hakkını ara sen bugun %10 odersın bakarlar ıyı mıllet oduyor bunu %15 yapalım derler sonra ıhale ıyıce bıze kalır %10 alsınlar dıye kosarız pesınden fıatın.Zamanında ucretsız yapıyorlardı sımdı % 10 mu oldu yapılan araclarada fatura vermemısler mıllet hakkını aramasın dıye.
Hatta sunu yap foumda arastırma yap ucretsız degısen aracların plaka ve kullanıcılarını dılekcene ekle bu arac shıpları ıle gorus telefonlarını al bu kısılerıde sahıt olarak goster
Ucretsız yaptıranlara belge-fatura vermıyorlarmıs fıat ıstemedıklerı ıcın bundan dolayı hak aramanın önunu kapatıyorlar mutlaka fatura belge al servısten.
Bıraz uyanıklık yap soyle ceptelefonundan ara fıatı durumu anlat fıat evet bu kronık bır sorunderse (fabrıkasyon-uretım hatası )olay bıtmıstır senın ıcın bu telefon gorusmesınıde cepten yap hatta telefon konusmasını kaydet yazdıgın dılekceyede ekle kronık oldugunu kabul edıyorlar ama ucret ıstıyorlar dıye.Su anda sanayı bak yenı kanunlar cıkardı tuketıcı ıcın
2006 dan berı bu sorunu yasıyoruz ama bır arpa boyu yol alamadık forum olarak bu arada 2010 model evolardada sıkıntı devam edıyor beyler cıty arızası veren arac var garantıden degısmıs.
2006-2010 yılına dek garantısı bıtmıs ve ücretsız olarak yapılmıs yuzlerce arac var ama ne hıkmetse bırısıde cıkıp benım faturam var garantısı bıttıgı halde ıyı nıyetten ucretsız yapıldı alın sıze kanıt dıyen Allahın br kulu yok tamam bazı arkadaslara fatura verılmemıs ama faturasını alıpta kendı kosesıne cekılenlere sıtemım sadecee 1 kısıdedemı fatura yok acaba
Arkadaslar sımdı 2009 yılında garantısı bıtmıs ve uzun ugraslar sonucu ücretsız olarak degısımı saglamıs Hamdi Alp Doğ bey ile bır telefon gorusmesı yaptım kendısının arac plakası 06 ASB 57 dır.
Dediğm gibi kendisi bayagı ugrastım ama sonunda yaptırdım ucretsız dedi ve kendısının dediği aynen şu ''TÜM DÜNYADA CITY MOTORLAR HATA VERIYOR BUNDAN DOLAYI TÜM DÜNYADA CİTY MOTORLAR ÖMÜRBOYU GARANTILIYMIS .''Fiyat Türkiye sadece bu sekılde %10-%20 %100 para istiyormus.Kendısıne ücretsız yapıldıgınıa daır belge verılmıs fakat aradan uzun sure gecmesınden dolayı belgeri bulamam dedı galıba aracıda satmıs
pazartesi yada salı günü parça gelecek denildi bu ücreti vermem mantıklı gelmiyor arkdaşlar da öle diyor burda?
Konuyu hortlayacagim, yeni bir konu acmak istemedim. Esim sabah okulun onune aracini parketmis. Oglen cikacakken anahtari kontaga sokmus, anahtar dönmemiş. Bir turlu araci calistiramamis. Yanindaki arkadasi da guvenlik amacli direksiyon kilitmesi oldugunu soylemis ve kontakla direksiyonu ayni anda cevirise aracin calisacagini soylemis. Oyle yapinca arac calismis. Eger kontagi kapattiktan sonra direksiyonu cevirirsen direksiyon kendini kilitliyormus hirsizliktan korumak icin. Gercekten boyle birsey var mi yoksa city arizasi ellerimden mi öpüyor?
Sent my Nexus 5 using
ya arkadaşlar bu city arızası bravolarda neden hiç yok.bravo forum sitesinde bugüne kadar hiç city arızası yaşayan okumadım.
bende 2007 punto var. servise gittim şase numarasından sorgulattılar. sonuç olumsuz çıktı. sonra müşteri hizmetlerini aradım. 2-3 gün içinde haber verilir dedi. aradılar biz karşılayamıyoruz dendi!!!
Arkadaşlar 2010 model 1.4 punto evo aldım. direksiyon arızası verdi. burada konu ile ilgili araştırmalarda servise gidin diyen herkesten Allah razı olsun. bugün gittim ve 2500 tl civarı masraf olan bu parça değişimini ÜCRETSİZ yapacaklar . parçayı sipariş verdiler. birkaç güne arayacaklar inşallah. Sakın servise gidip danışmadan ustalara gidip boş masraf etmeyin...
Arkadaşlar sanım konuya ultra hort olacak ama, yaklaşık 5 ay önce aldığım (https://forum.grandepuntotr.com/tani...ocu-oldum.html) aracımda Direksiyon arıza ışığı yanmaya ve direksiyon sertleşmeye başladı.
Forumdaki ilgili birçok konuyu okudum, sonunda bu konuyu gördüm ve Eskişehir Birmot'u aradım randevu aldım ve bilgi istedim "kronik arıza olduğu için fabrikaya bildireceğiz ama, servis bağlılığınız gibi bazı etkenler var, % kaçını karşılar bilemem" dedi. Bu kadar sene sonra hala karşılar mı? Emin değilim. Bilgi olsun diye sonucu buraya eklemeyi düşünüyorum. Yarın (24.02.2021'de) randevu aldım.
Öncelikle geçmiş olsun. Normal şartlar altında servisin size "gelin aracınızı test edip sorunu kesinleştirelim. Eğer city kaynaklı bir arıza varsa ücretsiz değişimini yapalım" demesi lazım. İyi niyetli ve müşteri odaklı olanı bu.
Servis bağlılığı olması lazım, yüzde kaçını karşılar diyorsa sizden para talep edecekler.
Israrcı olun. Sorun üretim hatalı bir parçadan kaynaklanıyor. Aracın kullanımını ve hayati tehlike arz ediyor bu arıza.
Bu sebeple daha önce aracınızda hiç bu parça değişimi olmamış ise size ücretsiz yardım etmeleri gerekir.
Benden %60 indirim ile birlikte 5 bin tl ye yakın para istediler. Tüketici mahkemesine taşıdım konuyu.
bu hususla alakalı bilirkişi raporu da var.
Konu ile ilgili aşağıya bıraktığım linkte benim tarafımdan yazılan yazıları ve süreci görebilirsiniz.
https://forum.grandepuntotr.com/city...z-degisim.html
belki girişte bi kaç kişiyi vurursanız ayaklarından karşılarlar korkup sadfdasf. saka bi yana aracınızın yasından dolayı karşılamaz büyük ihtimalle fakat umutlanmadan deneyin bence.
Gülermisin? Ağlarmısın? Bilgisayar testinden City motoru arızalı çıktı, "motorun komplesinin değişmesi gerekiyor fakat parça Fiat'ın depolarında bulunmuyor, tamamen kaldırmış" yanıtını aldım.