hayırlı olsun arkadaşım.güle güle kullan.
Bugun ilk defa yoğun karda lastiklerimi deneme fırsatını buldum.Ug7+ aldığı ödülleri sonuna kadar hak ediyor.Hacıyolu yokusunu bilen bilir banamısın demedi tırmandı bir kere olsun pati falan atmadı.Hakkaten helal olsun adamlara![]()
hayırlı olsun arkadaşım.güle güle kullan.
Kaygan yolları birde bana sorun![]()
Cok dıkkat edın lutfen
bende bir kaç bir şey eklemek istiyorum
eğerki buzlanmış kaygan vs. dik bir yokuştan inmak zorunda kalır iseniz geri geri inme ihtimaliniz var ise geri geri inmenizi tavsiye ederim bu aıradada araç 1. viteste olsun ki kontrolsüz kaymaya başlar ise ayğınızı debrijaydan çekip lastikleri terse çevirme ihtimaliniz olur eğerki düz inmek zorundaysanızda geri vitesi son çarelerden olarak deneye bilirsiniz ama önü arkası ayrı oynuyor ve kontrol edebilmek gerçekten zor oluyor bu sırada el freni vs. ile de müdahale edebilirsiniz son bir not daha araç frene tam basılı abs devrede iken istemediğiniz bir şekilde savrulursa esp devreye girip aracı düzeltemiyor esp nin devreye girmesi için freni bırakmak veya azaltmak gerekiyor gerekiyor bu arada kış latikleri olmadan yaptığım fren testinde yaklaşık 60 km ile yaklaşık 60m de durdum hafif bayır aşşağıda
bahsettiğin taktik hiç bir işe yaramaz
kontra taktiği ile inmek hem kontrolu zorlaştırır hem tutunmayı
ayrıca araç aynen bir forklift gibi davranacaktır biliyorsun yön verme tekerlekleri arkadadır forkliftlerde ve kontrolü bir hayli güçtür
kaymadan inemeyeceği bir yokuşta geri geri inerken 1. viteste kalkış yapar gibi debriyajdan ayağını çekmek sadece patenaj yapmaya neden olacak ve aracın önünün kontrolsüz bir şekilde savrulmasına yön değiştirmesine sebeb olacaktır ayrıca geri geri 1. viteste inmek demek geri geri frene basarak inmek demektir yani bu şekilde motor frenindende faydalanamayacaksın
sonuçları üzücü olur
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
valla ben bir kaç kere denemek zorunda kaldım işe yaradı 1. vitese taktım olmadı fren yaptım olmadı el frenini çektim olmadı yanlız bahsettiğim yokuş öyle böyle değil sonunda baktım olacak gibi değil allah ne verdiyse gidiyor taktım geri vitese biraz gaz biraz el freni işe yaradı o yüzden diyorum aklınızın bir köşesinde kalsın bence son careniz kalırsa inş kalmaz belki denersiniz die dedim![]()
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
abi onlara katılıyorum zaten benim girdiğim bayır zaten istenmeyen bir bayırmışorda yazanları zaten yapıyorum ama şöyle bir şey var lastik yeri tutmuyor ise ve yolda bayır aşşağı ise araba nereye gidecekse oraya gidiyor ne yaparsan yap ben orda yazanların haricinde yaptıklarımı yazdım sadece bende işe yaradı allaha şükür.
Karda, buzda, kaygan zeminde yapılması gereken ilk şey eğer gerekmiyorsa trafiğe hiç çıkmamaktır
Çıkmak durumunda kalırsak bizim ve aracımızın dışındaki faktörler konusunda da şanslı olabilmek gerekmekte.Çünkü bu faktörlerin olumsuz etkisini her zaman önleyemeyebiliriz...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri