Otomobil alırken fiyat hepimiz için önemli, 31750 aralık fiyatlarına göre biraz pahalı ama sınıfdaki diğer araçlarında fiyatları aynı oranda arttı bunuda göz önünde bulundurmak gerek. Bir 2. husus sınırlı sayıda araç geliyo ve hemen tükeniyo biraz tok satıcı durumunda bayiler söz konusu evo olunca yinede pazarlığın dozunu arttırmakta fayda var!

Eski bir clio yeni Evo kullanıcısı olarak şunu söylemeliyim 1. si araç inanılmaz sessiz çalışıyo, çok konforlu bir araç. Ekonomik olarak da bence active de alırsanız hem 1500-2000 tl arası indirim alırsınız hemde tatmin olursunuz. Manuel kliması oldukça performanslı. Otomobil piyasasını yakından takip etmeyenler bu aracın Fiat punto olduğunu öğrenince epey şaşırdılar oldukça havalı(!) olduğunu söylediler ki sanırım sizde baktığınıza göre beğenmişsiniz. Araç kendini yollarda gösterdikçe sempatizanları daha da artacaktır. Bende YeniFiesta bakarken bu aracı gördüm, forumdaki diğer arkadaşlar gibi Grande Punto sempatizanı değildim. Puntoyla ilişkimiz bu araçla başladı henüz balayındayız ama çok memnun olduğumu süyleyebilirim. Bence Fiyat-Performans olarak çoğu aracın önünde Fiestaya göre ise çok daha geniş ve sessiz çalışıyor.

77 hp bir araç olduğu için çok performans beklemek doğru olmaz ama clioya göre atik olduğunu söyleyebilirim, yokuş performansında ise clio daha başarılı. 135-140 km/h boş yolda çok konforlu bir şekilde, hızı hissetmeden ulaştığım hızlar daha fazlasını denemedim. Start&Stop özelliğini pek çözemedim. Aracım duologic olduğu icin frene bastığım anda devreye giriyor; park ederken, manevra yaparken fln devre dışı yapmak zorunda kalıyorum. Yakıt konusundada olduça tutumlu.

Son söyleyeceklerim bir test sürüşü yapın mutlaka, herkesin araçtan beklentileri farklı olabilir. Birde aracımın rengi olan Evo yeşilini görmeden karar vermeyin derim, 2 ay evvel yeşil araba alacağımı söyleseler gülerdim ama değişik ve özel bir renk ve çok olumlu eleştiriler aldım