Kendi aracımdan bahsedeyim. Fiat Bravo Dynamic kullanıcısıyım 1.4T-jet 120 bg falan filan
uygun olsun 8.5 lt yakıyor diye lpg taktırdım lpg de de 8.5 litre yakıyor
sonuç 1 ltreye 3.70 yerine 2.01 lira veriyorum yaklaşık %45 kar Performan ise 1000-1500 km yapmadn oluşmuyor malum enjectörlerin vs alışma süresi. şimdilerde 5. depo lpg mi yakıyorum performansından memnunum ani hızlanmalarda sadece sıkıntı oluyor o da 140 km den yukarı hızlar için geçerli.
Aracı diesel ile karşılaştırdığımızda FİAT BRAVO 1260 kg ve şehir içi 7 litre yakıt yakar (objective rakam bu ) kaba hesapla bu 3 lira çarpı 7 eşittir 21 lira eder. lpg de ise 17 lira eder. aradaki fark 4 lira bunu 100 ile çarparsanız (bakıma kadar 10 000 km yapacağınızı var sayarsak o yüzden 100 le çarpıyoruz) 400 lira fark eder yani bakım için yeteri kadar paranız cebinizde kalıyor.
Tüm bu pahalılığa rağmen Hükümetimizin Önünde Sayğı ile Eğiliyorum bu sene benzinin fiyatı 5 lirayı geçmeyecekmiş. Allahım sen Hükmetimizi Başımızdan eksik etme bize de böyle ince kıl hesaplar yapma gayretini daha fazla gösterme ya rabbi. AMİN.![]()
Yer imleri