Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 21 ile 31 arası

Konu: Satmalı mıyım :(

veli coskun
    polis_01_54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gümüşhane
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 24

kardeşim son zamla dizel 3 lira dikkatini çekerim aracını da seviyorsan gel şuna simit tüp taktır cebin de rahat etsin kafan da hem satıp dızel alayım dersen aynı temizlikte 3 lira kafadan koy kafadan.... tüpün zararı kısa vadede cıkmaz zaten sen de 10 15 sene binecek degilsin herhalde

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Kendi aracımdan bahsedeyim. Fiat Bravo Dynamic kullanıcısıyım 1.4T-jet 120 bg falan filan
    uygun olsun 8.5 lt yakıyor diye lpg taktırdım lpg de de 8.5 litre yakıyor
    sonuç 1 ltreye 3.70 yerine 2.01 lira veriyorum yaklaşık %45 kar Performan ise 1000-1500 km yapmadn oluşmuyor malum enjectörlerin vs alışma süresi. şimdilerde 5. depo lpg mi yakıyorum performansından memnunum ani hızlanmalarda sadece sıkıntı oluyor o da 140 km den yukarı hızlar için geçerli.
    Aracı diesel ile karşılaştırdığımızda FİAT BRAVO 1260 kg ve şehir içi 7 litre yakıt yakar (objective rakam bu ) kaba hesapla bu 3 lira çarpı 7 eşittir 21 lira eder. lpg de ise 17 lira eder. aradaki fark 4 lira bunu 100 ile çarparsanız (bakıma kadar 10 000 km yapacağınızı var sayarsak o yüzden 100 le çarpıyoruz) 400 lira fark eder yani bakım için yeteri kadar paranız cebinizde kalıyor.
    Tüm bu pahalılığa rağmen Hükümetimizin Önünde Sayğı ile Eğiliyorum bu sene benzinin fiyatı 5 lirayı geçmeyecekmiş. Allahım sen Hükmetimizi Başımızdan eksik etme bize de böyle ince kıl hesaplar yapma gayretini daha fazla gösterme ya rabbi. AMİN.

3. Bu mesajı için 2 kişi narkoz30'ye teşekkür etti:

bahri cincioğlu
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. GPS2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 399

GP 1,3 mjt 75 bg ...EKONOMİ PROFESÖRÜ....benden söylemesi...

hasan ali Z.
    HasanAliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 116

başlığı açan arkadaşımızın durumuna bakacak olursak tüp taktırması şu an için en mantıklı olanı. bagajdan birşey kaybetmeyeceksin. stepneyi alıp simit tüp takacaklar o kadar. 1000 -1500 tl arası bir maliyeti olur. yepyeni araba bu arkadaşım satarsan kâra geçeyim derken çok büyük zarar edersin

Alıntı narkoz30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi aracımdan bahsedeyim. Fiat Bravo Dynamic kullanıcısıyım 1.4T-jet 120 bg falan filan
    uygun olsun 8.5 lt yakıyor diye lpg taktırdım lpg de de 8.5 litre yakıyor
    sonuç 1 ltreye 3.70 yerine 2.01 lira veriyorum yaklaşık %45 kar Performan ise 1000-1500 km yapmadn oluşmuyor malum enjectörlerin vs alışma süresi. şimdilerde 5. depo lpg mi yakıyorum performansından memnunum ani hızlanmalarda sadece sıkıntı oluyor o da 140 km den yukarı hızlar için geçerli.
    Aracı diesel ile karşılaştırdığımızda FİAT BRAVO 1260 kg ve şehir içi 7 litre yakıt yakar (objective rakam bu ) kaba hesapla bu 3 lira çarpı 7 eşittir 21 lira eder. lpg de ise 17 lira eder. aradaki fark 4 lira bunu 100 ile çarparsanız (bakıma kadar 10 000 km yapacağınızı var sayarsak o yüzden 100 le çarpıyoruz) 400 lira fark eder yani bakım için yeteri kadar paranız cebinizde kalıyor.
    Tüm bu pahalılığa rağmen Hükümetimizin Önünde Sayğı ile Eğiliyorum bu sene benzinin fiyatı 5 lirayı geçmeyecekmiş. Allahım sen Hükmetimizi Başımızdan eksik etme bize de böyle ince kıl hesaplar yapma gayretini daha fazla gösterme ya rabbi. AMİN.

BRAVO.nun benzinli 120 HP.lik aracı şehiriçi 7 lt yakıyorsa bence çok iyi. ben daha çok yakar diye tahmin ediyordum ( 8,5-9,5 lt arası gibi). LPG de şu an için herhangi bir sorun yaşadınız mı merak ettim. turbo beslemeli benzinli motorlara da takılıyor demek. pek bilgim yokta LPG hakkında ondan şaşırdım biraz turbo bir araca tüp taktırmaya.
    Konu HasanAliz tarafından (10/01/2010 Saat 00:53 ) değiştirilmiştir.

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Alıntı KaGaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ben yılda 10,000 km yi zor yaparım ama şimdi satıp dizel alamyı düşünüyorum.Bizim benzinli araçlar (kendim için söliyim) 400-450 km gidiyo şehir içi.
    dizeller 800-850 km gidiyo.Hem dizel birazdaha uygun pompa fiyatı olarak.

Ama tabi bakımını dizeli alırken verdiğimiz ekstra parayı falan koyarsak işin içine belki zararlı çıkıcam ama dizel şuanda en iyisi.Benzin oldu 3,70
    Ben şehir içi çok rahat 650 km yapıyorum. Üstelik öyle tosbağa stil de gitmiyorum. Herşey kullanım tarzınıza bağlı. Ortalama şehir içi yakışım 5.5
    Gezgin Gp.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erdem Bozdağ
    GP Hastası Erdem Bozdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1126

abi benzinli araç için gerçekten şehiriçi 5.5 süper değer
    ben dizelle yakalayamıyorum şehiriçinde o değeri

MUSTAFA YİĞİT
    mgraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 52

dizel/lpg olayı tüm forumlarda uzun uzun konu olmuştur.Lpg takanlar lpg över dizelcilerde dizeli.benzinin tadını hiçbir araç vermez.mesele ekonomi ise benzin alayım lpg takayım değildir direk dizel alacaksın.yok ben keyfimin adamıyım diyosan paşa paşa benzine devam

mustafa can
    kronik gp cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782
    Edilen teşekkür: 657

izninizle konuyu birazcık sulandırayım

-temel e sormuşlar "yeni benzin zamları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?" diye
    -"valla beni hiç etkilemiyu" demiş.
    -"nasıl oluyo bu" demişler.
    -"ee hep 50 tl lik alıyorum da ondan" demiş

bencede benzinin yerini hiç biri tutmaz,ben tasarrufu güzel havalarda yakın mesafelere yürüyerek giderek yapmayı düşünüyorum.hem cebe hem sağlığa uygun
    İNSAN YAŞADIKÇA DEĞİL,YAŞAMADIKÇA YAŞLANIR..

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Alıntı gurik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben şehir içi çok rahat 650 km yapıyorum. Üstelik öyle tosbağa stil de gitmiyorum. Herşey kullanım tarzınıza bağlı. Ortalama şehir içi yakışım 5.5
    Abi doğrudur birşey diyemem ama ben ortalama 9un altına inemiyorum bir türlü...

Kullanım tarzı diyoruz hep valla 1-2-3-4 vityeslere geçmem 15 sn sürüyo sırf gaza basmıyım diye

Ama benim yollarım hep yokuşlu maalesef o 1-2-3-4 vites geçişlerni herzaman ytapamıyorum..Çok merak ediyorum bu 5,5 leri sehir içinde nasıl yapıyorsunuz hiç gaza basmadan araba kendi kendinemi gidiyo napıo anlamış değilim

Umut Somyürek
    Yaşayan GP yasayanadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 67

Aracımla
    kış dönemi ş.içi ort 8 lt ş.dışı 6,2lt
    yaz dönemi ş.içi ort 7,5 lt ş.dışı 5,7lt
    yapıyordum.

Toplam 2000 TL masrafla LPG taktırdım.Vize+LPG kit+Trafikçi+Ruhsat+Egsoz.....

Kış: Ş.içi 9,5lt ş.dışı:7,5lt LPG

Yıllık ortalama 12000km yaptım şimdiye kadar. Bundan sonra 15000km yi bulur. (nasıl olsa tüplü, biraz daha fazla gezeyim psikolojisi)

Simit tank ile yer sorunu yok. 2 tanede lastik tamir spreyi aldım koydum bagaja.

Yeni aracını satıpta başından ne geçtiğini tam olarak bilmediğin bir aracı almaktansa LPG takmanı öneririm.

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Alıntı KaGaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi doğrudur birşey diyemem ama ben ortalama 9un altına inemiyorum bir türlü...

Kullanım tarzı diyoruz hep valla 1-2-3-4 vityeslere geçmem 15 sn sürüyo sırf gaza basmıyım diye

Ama benim yollarım hep yokuşlu maalesef o 1-2-3-4 vites geçişlerni herzaman ytapamıyorum..Çok merak ediyorum bu 5,5 leri sehir içinde nasıl yapıyorsunuz hiç gaza basmadan araba kendi kendinemi gidiyo napıo anlamış değilim
    Kağan'cığım. Yanlışı baştan yapıyorsun drag tarzı bir kullanım seninki.
    Eryaman dan Sincan' sabah ve öğlen gidiş geliş yapıyorum. Her gün bu rutinde kısa mesafe kullanıyorum. Ayrıca Kızılay'a ve Dikimevi civarına haftada 2 kez iniyorum. E ayıptır söylemesi büfeye markete bile arabayla giderim. 650 KM yol yapar aracım. Anlık yakıt tüketim ekranım hep açıktır. Olay seri ve uygun devirde yani gazı yüklenmeden 3000-4000 devire kadar arabayı koşturup ardından seri geçişler yapmak. Sonrasında 100-120 km hızda öndeki trafiği seyrederek sabit hızda gitmeye dikkat etmek.Bu hızlarda araç 5.2 5.5 arası tüketim gösteriyor. Bir de fren değil viteslerle oynayarak yavaşlamak işe yarıyor. Tabi bunda en önemli etken şehir içinde ve dışında 2 3 araç öndeki terfiği seyredip önceden ayarlama yapmak. O zaman gp yağ gibi yollarda süzülür yolcular uçak konforunda sarsıntısız bir yolculuk yaparlar.

Biraz da semt avantajı var. Yollarımız transit ışık derdimiz yok.
    Konu GP COSKUN tarafından (11/01/2010 Saat 09:31 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12