Grande Punto ve Fiestanın en alt modellerini karşılaştırırsanız bence Fiesta daha iyi. Ama aynı miktar para ile daha çok özellik satın almak isterseniz kesinlikle Grande Punto daha iyi.
Her iki arabada var arkadaşlar.Punto kuzenimde fiesta bende içi dar ama geri kalanlar KOCA BİR YANLIŞ.Araç sesi puntoyla kafa kafaya gibi.Hızlanma 75 beygırlık puntoyla aynı hatta daha iyi.Yol tutuşu konusunda yorum yapmıcam.Yakıta gelince ANKARA SİNCANA GİTTİM GELDİM GEZDİM 900 km yol yaptım 110 milyonluk yakıt yaktım.Giderken 80 km hız ile 110 arası sabitledim gelirken biraz yüklendim.Birde çekişinden bahsedelim 5 kişi samatya deve bağırtan yokuşundan çok rahat çıkdım,varın siz düşünün.
AMA O RAHATLIK VE GÖRÜNTÜ YOK DİYE PUNTO ALIYORUM YA.BENCE DE PUNTO RULEZZZZZ !!!!!!!!!![]()
Grande Punto ve Fiestanın en alt modellerini karşılaştırırsanız bence Fiesta daha iyi. Ama aynı miktar para ile daha çok özellik satın almak isterseniz kesinlikle Grande Punto daha iyi.
yeni fiesta puntodan daha başarılı bu kesin.ama unutmayın ki "yeni".evo punto gelsin bakalım bi.
bence GP derim şuanki haliyle bile yanlız gp evo çok ii gibi bakalım görcez bu arada 207 kullanmadım ama güzele benziyor?
Fiestanın başarısındaki kesinlik nereden kaynaklanmakta Mustafa?Tasarım, tüketim, kalite, donanım,fiyat, satış rakamı, güvenlik?
Fiesta, önceden de söylediğim gibi tasarım olarak GP yu yakalayabilen tek model bence.Bunun dışında gerek donanım gerekse motor ve güvenlik olarak Fiestadan aşağı kalır yanı yok.Özellikle motor olarak 1.4 tdci 1.3 mjtd ile boy ölçüşemez bence...
Arkadaşlar,
Ben nisan ayında aracımı almadan öne fiesta düşünmüştüm o dönemde çok fazla fiyat farkı yoktu şimdi nasıl bilmiyorum ama aracı denedim, en full modeliydi ön konsol daha kaliteli gibi gelmişti ancak kesin olan birşey varki araç çok dar ve bir arkaşımdan öğrendiğim kadarı ile tüketimi benimkinden biraz daha yüksek. Motor performansı kötü diyemem ancak mjden daha düşüktü.
fiat grande punto tasarımı ile çok büyük çıkış yaptı.görünüş,heybet bakımından fiesta puntonun eline su dökemez.ben mahalleye girerken arabamda aksesuar olmamasına ragmen herkezin gözü arabaya bakıyor.işte bu puntonun farkı araç benim diyor.zaten bu yeter,ilk baştan araçın görünümüne bakacaksın araç içine sinecek.söylememe gerek yok her aksesuarda puntoya gayet iyi yakışıyor.
Fiesta tasarım olarak puntodan başarılı.puntonun yüzü eskimeye başladı.tüketim olarak fiat daha başarılı.donanım kafa kafaya ama fiesta iç tasarımı çok daha başarılı.fiyat hemen hemen aynı.güvenlik olarak ikiside yıldızlı pekiyi olsada fordun yoltutuşu öne çıkartıyor aracını.motor olarak değerlendirisek.1.6 tdcı 90 hp modelin fiestada olduğunu unutmayın.çok büyük fiyat farkıda yok.
Konu ABNEW tarafından (11/12/2009 Saat 06:42 ) değiştirilmiştir. Sebep: Alıntı düzeltildi
Konu ABNEW tarafından (11/12/2009 Saat 06:43 ) değiştirilmiştir. Sebep: Alıntı düzeltildi
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Konu ABNEW tarafından (11/12/2009 Saat 06:49 ) değiştirilmiştir.
Euro NCAP - For safer cars | Fiat Grande Punto
https://www.euroncap.com/tests/ford_fiesta_2008/333.aspx
Arkadaslar yazmıyayım fiestası var dıye onu savunuyor dıceksınız dıye cekınıyorum ama dayanamıyorum.Yukarıda euroencap test lerı var nerde grandepunto fiesta kadar güvenli yapmayın allah aşkına yahu,ayrıca motor konusunda bana hanginiz diyebilirki ford kadar sağlam(atalarımız bile demiş ALIRSIN FORD OLURSUN LORD)onun dışında tüketim nasıl kafa kafaya çözemedim.970 990 km 110 tl fiesta,punto ise 850 km ankara yolunda denedik kuzenle,fakat puntonun konforu cıty özellıgı rahatlıgı TAR-TI-ŞI-LA-MAZ!!O yuzden punto bakıyorum ve punto yu seviyorum ya......
Barlas, fiestanın sadece çocuk güvenliği konusunda bir yıldız fazlası var.Artı fiestanın GP ya göre daha yeni bir araç olduğunu unutmamak gerekmekte,
Motor konusunda ben Fiat Motorları daha sağlam diyebilirimÖzellikle 1.3mjtd dünyada son beş yılın en iyi dizel ünitesi.Motor bloğu çatlayan focuslar var çevremde.Tabi bu demek değil ki Ford motor yapamıyor.Ancak objektif olarak düşünebilmeyi başarırsak Fiat ın motor teknolojisi ve otomotiv endüstrisine kattıklarını inkar edemeyiz.Forda kötü diyemem kesinlikle.Zaten fiesta benim de beğendiğim bir araç.Sonuçta aynı sınıftaki iki araç ve tüm özellikleriyle birbirlerine yakınlar,
Bu arada Fiesta 1.4 tdci si olan arkadaşım aynı güzargahta 1.3mjtd den daha fazla yakabiliyor (Benim yakaladığım değerler)
küçük arabalar bunlar çok farklı değil.fiesta yeni tasarımı ile rent a car araç imajından çıkıp özenle tasarlanmış bir hal aldı.fiesta tdcı motoru sorunsuzdur.orling-mazot geri dönüş ü hariç kronik bir sorunu yoktur.turbo vs hiç sorun yaşatmaz(109 ps ford focuslarda kronik sorundur turbo+intercoller).fiesta iç mekanda trim sesleri km ler ilerledikçe artar.ama yolda bırakan yoktur.punto fiestadan daha geniş bir iç hacime sahiptir.trim sesi mazleme işçilik kalitesi fiestadan pek farklı değil.1.3 mutlu jet fiestadan daha başarılı(16V) ve uzun ömürlü bir motordur.1-2 vites te biraz ağır kalsada 3 ten sonra açılır.bana kalsa fiesta titanium x alırdım ama punto evo yu beklemekte olabilir.
+++++++++++++
yakıt konusu harıcınde katılıyorum.Çünkü sabıt ıkımızde aynı gıttık.Yıldız olarak bakarsan cok haklısın acıklamalara bakar ısek yolcu ve söför fordda daha ıı ya oda önemlı değil bence kafanı yan dırege vurup ölen var.Sadece yiğidi öldür hak yeme muhabbeti benimki....
aynı donanım fiesta 2-3bin pahalı
1.4 68bg fiesta 1.3 75 bg punto
6 aylı taşıt vergisi 314 fiesta 196 punto (dizel modeller)
arka koltuk rahatlığı 1 gömlek üstün punto...
dış iç tasarım zevk meselesidir... herkes parasına ve zevkine göre hareket etmeli...
grande punto tartışılmaz yaşanır...
grande punto herseyde basar fiestaya..
vay be konunun bu kadar uzayacağını tahmin etmemiştim sakın yanlış anlaşılmasın ben fiestayı beğendim ama şunu dedim ben arabamı 17binliraya almıştım fiesta 36 binlira benim arabamda ful o da bindiğimde hiç bir eksiklik hissetmedim puntomda aradığım herşey donanım,konfor,yol tutuş... var o yüzden değmez derim alırsanız üst sınıf bi araba alın değsin çünkü puntodan inip fiestaya bindiğinizde fark hissetmeyeceksiniz hatta puntonuzu arayabilirsiniz
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri