42 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Yeni Evo'daki en dikkat çekici özellik

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05/04/2009
    Yaş
    47
    Mesajlar
    641
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

    Standart

    Hürriyetin arşiv kayıtlarından alıntıdır:

    "CİTROEN, 2000 yılında uygulamaya geçecek yeni buluşunu tanıttı. Citroen'in ‘‘Dynalto’’ adı verilen ve yakıt tasarrufu sağlayan bu sistemi, motor devreye girmeden, yanma odalarında benzin karışımı ile motor çalışmaya başlamadan önce elektrik gücü desteği ile motorun çalışmasını sağlıyor. Dynalto tek gövde içinde şanzıman ile motorun arasına yerleştirilerek marş motorunu ve şarj alternatörünü ortadan kaldırıyor. Bu sistemin yeniliği motoru elektrik enerjisi ile çalıştırması. Yaklaşık 700 devire ulaşıldığında motor esas fonksiyonları ile çalışmaya başlıyor. Klasik marş sistemi motoru çalıştırmak için yaklaşık 3 saniye harcarken Dynalto, bu zamanı saniyenin 1'de 10'una indiriyor. Ayrıca araç kırmızı ışıkta veya yoğun trafikte durduğunda 2 saniye içinde motor otomatik olarak devreden çıkıyor ve vitese atılması ile araç normal seyrine devam ediyor. Bu sistem sayesinde motorun düz kalkışlarda ve çalıştırmalarda harcadığı enerji azalıyor yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlıyor."

    Dynalto nun mantığını başka sitelerde araştırdım, volan yerine kullanılan parçanın içini sargılarla doldurmuşlar, alternatör ve alternatör kayışı da ortadan kalkmış, motorun çalışır duruma gelmesi 0.1 saniye civarında olmuş. Ani hızlanmalarda da 5 hp civarında destek sağlamış.

    Bu sayede vitese takıldığında ve/veya gaza basıldığında motor çalışıp harekete hazır hale gelebiliyormuş.

    Citroen bunu ilk kez 1998 yılında tanıtmış.

    Xsara modelinde kullanılmış, Türkiye de kullanıldı mı, kullanan memnun kaldı mı bilmiyorum.

    Bir de video var bununla ilgili:

    Citroen sara dynalto

    Heralde evo da kullanılacak olan Stop & Go da budur, en sık karşılaşılacak problemin termik atması olacağını tahmin ediyorum, bunun dışında da problem çıkmaz heralde, hatta hareket eden parça sayısı azaldığı için araba daha az arıza çıkarabilir.

  2. Bu mesajı için 3 kişi Moosty'ye teşekkür etti:


Benzer Konular

  1. Yeni kasko yaptiracaklar veya yeniletecekler dikkat!
    tonymontana tarafından Kasko Sigorta MTV forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 26/08/2012, 14:22
  2. Start&Stop Yeni bir özellik öğrendim
    HarbiAslan tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 11/06/2011, 23:23
  3. dikkat yeni bir sahtekarlık
    pdr42 tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 16/01/2011, 16:32
  4. Evo'daki kabin içi ses
    taneren tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 02/05/2010, 16:04
  5. Yeni bir özellik mi?
    terazi12345 tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 17
    Son Mesaj: 31/03/2010, 01:09

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com