Alıntı makineman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizim bahsettiğimiz, sizin anlattığınız çocuk kilidi değil. Kapıların içeriden merkezi kilitle kitlenmesi durumunda arkaların içeriden açılmaması. İkisi farklı şeyler. Başka araçlarda gördüm ve bizzat kullandım. Çocuklu aileler için büyük kolaylık. Yoksa her defasında arka kapılardaki çocuk kilidi damaklarını indirmek çok kullanışlı bir özellik değil.
İçeri den yada dışarıdan fark etmez. Merkezi kilitle kitlendiğinde içerden kapılar açılabiliyor. Ama o tırnagı döndürdüğünüzde arkalar açılmıyor. Peki neden sadece arkada o özellik? Acaba çocuk ların içerden kapıları açmaması için olabilirmi? Arkadasım senin dediğini bazı araclar ayrı bir tuş ile yapılabilicek hale getirmiş. Aradaki fark bu. Bazı araclarda otomatik tek tuşla arkalrın içerden açılmasını engelliyorsun. Bizimki manuel tırnagı ceviriyorsun. Burda tek sıkıntı arac a çocuklar bindimi onu çevirmek yetişkin bindimi tekrar cevirmektir. Oda eğer çocuku sahibi oldugunda çocukların aklı erene kadar onu cevrili tutcaksın. Mesela benim araç ta cam otomatiğini yanında tek tuş var. onun sayesinde arka camların arka cam otomatiğinden açılmasını ve kapanmasını engelliyorsun. Keşke benzer şekilde kilitte tuşlu olsaydı. Ne yapalım cekeceğiz artık.

Bana göre Grande puntonun en bilinmeyen özelliği sedan versiyonunun Türkiyede ürecetilicek olması idi.