Halen akp den iyi yok diyen cahil yurdum insani na hersey mustahak adamlar halen petrol sirketleri zammi yapiyor hukumetle alasai yok diyorlar ya uyuz oluyorum bu kadarda kalas olunmazki
sıyah kurdale baslıyor rkdaşlar elımzıden geldıgınce kınayacagızz..![]()
kim sallar siyah kurdeleyi arkadaslar, kendine guvenen bir hafta benzin almaz baska bir sekilde gorur ulasım isini, ancak bu sekilde onlerine akan para duracak birseyler farkedeceklerdir, geri kalan butun pretosto çabaları kusura bakmayın ama boş iş.
arkadaşlar biraz gec oldu ama avrupadaki mayıs ayı itibari ile benzin ve dizel fiyatları var.sonuçda Avrupa şampiyonuz))
( AA Ireland : Petrol Prices )
International Petrol Prices : May 2009Surveyed in May (avg. retail price per litre)
Euro Zone Price Comparisons
Country Unleaded Diesel Austria 1.02 .95 Belgium 1.28 .98 Finland 1.29 .98 Germany 1.26 1.04 Greece .93 .94 Netherlands 1.42 1.04 Italy 1.23 1.15 Luxembourg .91 .88 Spain .96 .88 France 1.22 1.07 Portugal 1.2 .96 Slovenia 1.01 .99
Keşke tek derdimiz sadece en pahalı benzin olsa.Türkiyede yaşayan inssanlar sadece benzini değil, pek çok hizmet ve malı dünya ortalamalarına göre çok yüksek olan fiyatlarla alıyor.Bunun başlıca sebebi devletin vergi sistemindeki geri kalmışlık,usulsuzluk ve kolaya kaçmadan kaynaklanmakta yani devletimiz ne yazıkki gelir üzerinden vergi toplayamamakta bu açığı harcama üzerinden alınan dolaylı vergi olarak adlandırılan vergi geliriyle karşılamakta.Harcama üzerinden alınan vergiler toplam vergi gelirlerinin %70 - %80'ine tekamul etmektedir.Bu şu demektir:
1- ülkemiz henüz gelişmemiş bir ülkedir.
2- herkes: fakiri veya zengini aynı vergiyi öder.
örnek: Akaryakıtın Türkiyede satış fiyatının neredeyse 2/3 ünün üstünde bir değeri vergi oluşturur.İstasyona giren ve yakıt alacak olan fakir, orta direk veya zengin aynı vergiyi öder.
3-Verginin aslını oluşturan; gelir üzerinden vergilerin toplanma ciddiyeti gün geçtikçe azalmaktadır.Yolsuzluklar yapılmaktadır.
örnek: geçtiğimiz yıllarda citibank'ın silinen vergi borcu.(rakamı hatırlamıyorum ama uçuk bir rakamdı)
Sonuç: Allah sonumuzu hayır etsin.![]()
sana aynen katılıyorum ayrıca ekleyim o zaman POAS dan dolayı 2 milyar dolar vergi borcuda yakın zamanda silinmisti...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri