Starjet motorun tüm donanımları 6 vitesli. Ben çok memnunum. şehir içinde de çokça kullanıyorum.
Starjet motorun tüm donanımları 6 vitesli. Ben çok memnunum. şehir içinde de çokça kullanıyorum.
femoli bilmeden yazmaya başlamışsın. Forumu biraz iyi takip et. Malesef söylediklerin yanlış. Bu konuyu daha önce ben dile getirdim. Dişli oranlarını tek tek karşılaştırdık.
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...-oranlari.html
Lütfen konuyu okuyalım.
6. vitesin hiçbir dezavantajı yok.
Her iki aracın da ilk 5 vitesi aynı (çok az fark var)
6 viteslilerde ekstra 6. vites var.
Örneğin: Her iki araç da 5. viteste 90 la giderken 2000 deviri gösteriyor
O yüzden hiçbir zararı yok tamamen yararı var. Hem ekonomi hem de son süratlere çıkmak için.
Ben 5. viteste 190 gördüğüm zaman devirim 4500 lere gelmiş oluyor. Bu devirden sonra da kralı hızlandıramaz bu arabayı tork 0 a iniyor.. Aynı hızda devrimi 3500 lere düşürsem benim arabanın nasıl gideceğini de bilen bilir.
Aracım stok 6 viteslikten çok daha güçlü olmasına ramen daha yüksek hızlara çıkamıyorum.
Fakat stok 6 vites sahibi arkadaşlar hiçbir modifiye yapmadan 210 gördüklerini iddia ediyorlar.
Doğrudur.
Bilmem anlatabildim mi?
Malesef aynı şeyleri yazmaktan sıkılıyorum...
Konu Ziyaretçi047 tarafından (23/05/2009 Saat 12:58 ) değiştirilmiştir.
Tamam ustacım bundan sonra daha dikkatli takip ederim ..
Ben 6 vitez dezavantaj diye bir yazı yazdımmı iyi oku yazdıklarımı baştan sona .. 90 hp 5 vites sansıman oranları daha iyi olur dedim az da olsa fark var değilmi .
90 lık eğer motor gücü biraz daha yüksek olsaymıştı oranları daha iyi olurdu maksatı ile yazdım 1,3 75 lik yada 90 lık bir araca 5 vites daha ideal yoksa fiat elinde 6 vites şanzıman kalmadığı içinmi yenilerine 5 takıyor....
Valaha bu 6 vites olayını kıskanıyorum. keşke 75bg FUN larda 6 vites olsa.![]()
Daha ideal diye bir şey yok diyorum hala aynı şeyi söylüyorsun
Evet fiat la görüştüm elimizde kalmadı abi kusura bakma dediler.
FIAT BRAVO
MULTİJET 1.6 16V 105HP
***EMOTİON***
2008
LAV KIRMIZI
Hiç merak etme dostum. Bende starjet dinamik aldım 6 vites. Starjet motoru 6 ileri zaten. Motor öyle . Fiat in sitesine gir motor karşılaştırmasına bak görürsün. Bir tek starjet 6 vites kaldı. Eskiden multijetlerdede vardı.
Donanım opsiyonu isterse aktive olsun. starjetse 6 vites. Bu arada satış temsilciilerine ben bir şeyler öğrettim arabaya bakmaya gittiğim de onlarda okadar bilgili işte. Ama arac sana 5 vites gelirse hemen bak motor a starjet mi diye. Sana starjet emo diye başka motorlu bir araç satmasınlar.
uğur hocam sağolasın... ben arabayı ankara üstün otomotivden aldım mart 25 de sipariş verdim mayıs başında gümrüğe inecek demişlerdi geçenlerde aradım gemide dediler bu gün aradım gümrükten geçmiş önümüzdeki hafta gel al dediler.. tabi bu dediğine mutlaka bakarım zaten benim araç son emotionlardan... bakalım bi gelsin... teşekkürler uyardığın için..
FIAT BRAVO
MULTİJET 1.6 16V 105HP
***EMOTİON***
2008
LAV KIRMIZI
ben bu gün beykara sordum beykar servise multijet 90 lıklar 6 vitesmiş valla ben onun yalancısıyım
Ziyaretçi
Bahsi gecen tum arabalari tecrube etme sansim oldu. Ancak stock 75 likle duzde 180 i 90 liklada 195 km yi gecemedim. 6 ileriylede olsa olsa en fazla 200-205 i gorur oyle 210 + yi duzde yapmak imkansiz
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
Ziyaretçi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri