Sayfa 7/9 İlkİlk ... 3456789 SonSon
167 sonuçtan 121 ile 140 arası

Konu: GP nin tasarım hataları neler sizce ?

ılgın polat
    27punto34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    27 EP 585
    Edilen teşekkür: 4

kesinlikle anteni değişmeli biraz bmw, audi tarzı antenler kullansa iyi olur, arka camlar otomatik değil, klimalar hala manuel ve kesinlikle bundan sonra başka bir arabada alsam kolçak var mı yok mu diye bakıcam 200 tl'ye kolçak satıyorlar kolçaksız araba alma sonra biraz hafif malzemeden çalıyorlar chevrolet aveolar 1200 kilo civarında bizim gp'lerin ağırlığı 1040 kilo şimdilik aklıma bu kadarı geliyor

Serdar Karaaslan
    BSK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 310

Alıntı 27punto34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle anteni değişmeli biraz bmw, audi tarzı antenler kullansa iyi olur, arka camlar otomatik değil, klimalar hala manuel ve kesinlikle bundan sonra başka bir arabada alsam kolçak var mı yok mu diye bakıcam 200 tl'ye kolçak satıyorlar kolçaksız araba alma sonra biraz hafif malzemeden çalıyorlar chevrolet aveolar 1200 kilo civarında bizim gp'lerin ağırlığı 1040 kilo şimdilik aklıma bu kadarı geliyor
    Öncelikle Aveo 1.2 1030 kg , 1.4 1070 kg dır, c sınıfı araçlarda bile malesef bu tarz antenler kullanılmakta, fun yerine dynamic tercih etseydiniz dijital klima tüm camlar otomatik ve tek tuş özellikli, kol dayamanız olurdu. Haksız yere de kötülemeyelim arabalarımızı. Ayrıca euro ncap tan 5 yıldız almış bir arabaya biniyorsunuz bir de aveonun aldığı sonuçlara bakın isterseniz.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DEDİRTENE !

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erdem Bozdağ
    GP Hastası Erdem Bozdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1126

aveo ile gp yi kıyas bile etmem ben
    aveo ya bındım,kullandım
    yol tutus performans konfor gp ile karşılaştırma olmaz
    bi kol dayama ıcın ama aveo alınır dersenız bılemem beklentıler farklı herkeste

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Gp nun çift bölgeli dijital kliması üst sınıf araçların birçoğunda bulunmamakta.4 cam otomatiği birtek Hyundai Modellerinde var(Bu markanın da birçok eksiği var hala) GP nun birçok rakibi manuel klima, abs gibi donanımlar için ekstra ücret isterlerken bizim araçlarımızda bunlar hep standarttı.Yine kolçak baz donanım araçlarda yok.

GP nun eksik yönleri de var tabi ama yukarıda tüm sayılanlar artı özellikleridir...

kenan erpir
    kerpir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06KEZ41
    Edilen teşekkür: 0

Standart düşüncesizce yapılmış

grande puntoyu takribi 9 aydır kullanıyorum. hiç memnun olmadığım noktalar :
    1- kapı içlerindeki gözler o kadar dar ki bırakın bir pet şişeyi koymayı nerdeyse not defteri sığmayacak.
    2- camları açma kapama düğmeleri ve kapı açma kolları o kadar önde ki her seferinde öne eğilmek zorunda kalıyorsunuz. bu arabanın iç yapısını ayarlayan arkadaş sanırım 1.95 felan biz türk halkı olarak 1.70 boy ortalamasına sahibiz ki ben 1.75 im.
    3- sol taraftaki kullanışsız ufak göz neden yapılmış belli değil. göz yapılacaksa ya adam akıllı bişileri içine almalı yada olmamalı. hadi ondan vaz geçtim bari ruhsat koyunca kaymasaydı.
    4- araç içinde yine çok küçük bir torpido gözü var. hadi küçük oldu da bari bir aydınlatma ışığı koysalardı. bu kadar da masraftan kaçılmaz ki...
    5- geçenlerde arabamı kendim yıkayım dedim. tavanını kurularken farkettim ki o kadar ince ve dayanıksız bir yapısı var ki en ufak bastırmada nerdeyse içine göçecek. tırsmadım dersem yalan olur.
    6- dediğim gibi arabayı kullanalı 9 ay oldu henüz 16binde ama her tarafından tıkırtılar geliyor çok rahatsız edici.
    7- ön tarafta bulunan kelebek camlar son derece manasız...

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Arkadaım arabaya bir kağıt demediğin kalmış.Eğer nin sacı hakkındabilgi edinmek istersn dual fase sac hakkında bir araştırma yap. Serviste gp nn sacını düzeltmek için adamlar özel kurs gördüler. sac çif katmanlı özel bir yapıya sahip.İstersen ön yanaklara oturabilirsin.
    HANGİ ARAÇTA BU YAPI VAR ACABA? Bravo hariç.
    Biraz ayıp oluyor artık. Sonra bu işten anlamayan şahıslar çıkıp bize sizin bu arabalar zayıf mış diyor orda burda.Kendi bilgisizliğimizle gp yi çamurlamayalım lüfen. Sonuçta nsanlar bu araca yatım yaptılar ve severekullanıyorlar. İleride de değerinden satmak isteyecekler. Yazık oluyor.
    Ben şahsen aracımdan acayip memnunum.Orasını burasını kurcalamazsak hiçbiryerinden de ses gelmiyor.ACAYİP TE YOL YİYOR. HİÇ TE YORMUYOR OTOBÜS GİBİ KULLANIMI VAR.
    Konu gurik tarafından (27/10/2009 Saat 13:16 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

8. Bu mesajı için 6 kişi gurik'ye teşekkür etti:

ılgın polat
    27punto34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    27 EP 585
    Edilen teşekkür: 4

Alıntı Erdem Bozdağ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aveo ile gp yi kıyas bile etmem ben
    aveo ya bındım,kullandım
    yol tutus performans konfor gp ile karşılaştırma olmaz
    bi kol dayama ıcın ama aveo alınır dersenız bılemem beklentıler farklı herkeste
    aveo'da da kol dayama yok ki

Alıntı BSK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle Aveo 1.2 1030 kg , 1.4 1070 kg dır, c sınıfı araçlarda bile malesef bu tarz antenler kullanılmakta, fun yerine dynamic tercih etseydiniz dijital klima tüm camlar otomatik ve tek tuş özellikli, kol dayamanız olurdu. Haksız yere de kötülemeyelim arabalarımızı. Ayrıca euro ncap tan 5 yıldız almış bir arabaya biniyorsunuz bir de aveonun aldığı sonuçlara bakın isterseniz.

konu grande puntonun tasarımını eleştirin olduğu için ben eleştirimi bu doğrultuda yaptım, konuyu açan kişi fun'ı veya dynamic'i eleştirin deseydi eminim herkesin eleştirisi farklı olurdu ben kendi arabamı eleştirdim, aveo ile kıyaslama yaptım çünkü aynı sınıf araçlar, lacetti ile yapsam heralde daha saçma olurdu, ayrıca dolu ağırlığını yazdım ben oraya boş ağırlı 950 kilo civarında GP'nin
    Konu anvil tarafından (27/10/2009 Saat 15:24 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

her şeyini seviyorum
    ama
    keşke şu izolasyona biraz daha önem verselerdi tek rahatsızlığım yol sesi problemi
    birde arka kapı kollarının sıcakta bazen zor çalışması

Serdar Karaaslan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı 27punto34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu grande puntonun tasarımını eleştirin olduğu için ben eleştirimi bu doğrultuda yaptım, konuyu açan kişi fun'ı veya dynamic'i eleştirin deseydi eminim herkesin eleştirisi farklı olurdu ben kendi arabamı eleştirdim, aveo ile kıyaslama yaptım çünkü aynı sınıf araçlar, lacetti ile yapsam heralde daha saçma olurdu, ayrıca dolu ağırlığını yazdım ben oraya boş ağırlı 950 kilo civarında GP'nin
    Ben de onu söylüyorum ya, beklentileriniz doğrultusunda bir araç almamışsınız halbuki dynamic alsaydınız manuel klima yada kolçak yada otomatik cam eleştirilerini yapmazdınız çünkü bu donanımlar var yani tasarım hatası değil ama sizin aracınızda yok , yanlış araç almışsınız, diğer bir husus ta arabanın boş ağırlığı diye bir kavram yoktur, net ağırlığı vardır bir de azami yüklü ağırlığı vardır o da ruhsatta yazar net ağırlığı 1075 kg, 1040 değil 950 hiç değil 1075 kg dır. Azami ağırlığı da 1635 kg dır.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Denildiği gibi GP nun ağırlığı 1 tonun altında değil.Donanım özellikleriyle de tasarım hatalarını karıştırmamak gerekiyor,

Örneğin kapı içi ceplerinin dar olması tasarım hatası olabilir ama activede kolçak olmaması tasarım hatası değildir...

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

ulen galiba benim arabadanda 35 kilo çalmışlar
    benim ağırlık 1040 kg

kerem kerem
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. xmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 37

Alıntı gurik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaım arabaya bir kağıt demediğin kalmış.Eğer nin sacı hakkındabilgi edinmek istersn dual fase sac hakkında bir araştırma yap. Serviste gp nn sacını düzeltmek için adamlar özel kurs gördüler. sac çif katmanlı özel bir yapıya sahip.İstersen ön yanaklara oturabilirsin.
    HANGİ ARAÇTA BU YAPI VAR ACABA? Bravo hariç.
    Biraz ayıp oluyor artık. Sonra bu işten anlamayan şahıslar çıkıp bize sizin bu arabalar zayıf mış diyor orda burda.Kendi bilgisizliğimizle gp yi çamurlamayalım lüfen. Sonuçta nsanlar bu araca yatım yaptılar ve severekullanıyorlar. İleride de değerinden satmak isteyecekler. Yazık oluyor.
    Ben şahsen aracımdan acayip memnunum.Orasını burasını kurcalamazsak hiçbiryerinden de ses gelmiyor.ACAYİP TE YOL YİYOR. HİÇ TE YORMUYOR OTOBÜS GİBİ KULLANIMI VAR.

dual fase sac ( Çift Fazlı malzemeler ). özel tavlama ile sacın ferritik (paslanmama)özelliklerinin arttırılması ve güclendirilmesi... (alıntıdır)

valla herşeyine laf atın gp lerin ama sac saglam.... söyle anlatayım; Allah kimsenin basına vermesin tabi, e 5 te gidiyorum serit değiştirirken bir anlık dalgınlığıma gelerek aynaları kullanmadım ve olan oldu sağımdaki kamyoncuk sol tarafına girdim (çamurluk ve tampon tabi onlarda devasa bir demir tampon vardır genelde) neyse, sağlam girdim ve hemen toparladım tabi arabayı , uzatmayayım... indik baktık, o şiddetle vurmama rağmen benim arka çamurluk üstünde 10 cm lik göçme ve çizik o kadar.......

ayrıca benim kapıyı da kapatmakta o kadar zorlanıyorum ki çok ağır

diğer arac kapıları kağıt gibi geliyor, bilemiyorum 4 kapılı puntoya hiç dokunmadım ( gülmeyin ), onların da kapısı bu kadar ağır mı???
    Konu xmen tarafından (27/10/2009 Saat 16:15 ) değiştirilmiştir.

Erdem Bozdağ
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

4 kapı tek kapının yanında tüy gibi
    benim araç ta tek kapı ve kapı hakkaten inanılmaz ağır bayan bindiği zaman zorlanıyor
    araç servisteyken 4 kapılı araç verildiğinde dedim bu ne böyle tüy gibi

kerem kerem
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. xmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

peki neden daha ağır... 3 kapılı ve direkler olmadığı için güçlendirmemi yapılmış.

not: hiç bir teknik bilgim yok bu konuda

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı xmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki neden daha ağır... 3 kapılı ve direkler olmadığı için güçlendirmemi yapılmış.

not: hiç bir teknik bilgim yok bu konuda

güçlendirme falan değil
    çünki
    tek kapı 4 kapılıya göre daha büyük ve uzun bir kapı
    o yüzdende daha ağır

kerem kerem
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güçlendirme falan değil
    çünki
    tek kapı 4 kapılıya göre daha büyük ve uzun bir kapı
    o yüzdende daha ağır

güzel mantık

teknik anlamda açıklaması olan var mı? neden daha büyük, denge ile mi alakalı mesela? ne bileyim, ağırlık orantısı mı var ? vs vs

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Arkaya geçişlerin daha kolay olması için...

Erdem Bozdağ
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

bazen açıyorum tam inicem kapı bana dogru bı gelıor bı carpıyor bacagıma sankı dersınız kapı kapı deıl tysonun yumrugu

kerem kerem
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Arkaya geçişlerin daha kolay olması için...

neden daha ağır peki ?

Serdar Karaaslan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

Daha büyük olduğu için

Sayfa 7/9 İlkİlk ... 3456789 SonSon