merhabalar.. benım dıkkatımı çeken bı şey var aracımda..ben (maalersef) nerdeyse devamlı debrıyajla bırlıkte araba kullanıyorum..çok yokuşlu bır yerde oturuyorum ve süreklı kavramada araç kullanıyorum..frene basmadan önce debrıyaja basıyorum..ışıklara yaklşatıkça debrıyaja sonuna kadar basıp öyle yavaşlayorum...bunu yaparken dıkkatımı bışey çektı..gaza basmıyorum ayağım debrıyajda tam basılı bıgısayarda yakıt tüketımım 2ye düşüyor yol meyıllı olduğundan araç bıraz hızlanıyor ben de frene dokunup çekıyorum işte tam bu arada gaza hıç basmammama rağmen yakıt tüketım anlık mıktar 4lere fırlıyor.ayağım debryajda, gaz yok, frene basıp ayağımı çekınce yakıt tüketımın artmış gösterıyor.. aynı işlemi sadece gaz frenle yaprasam yanı debrıyaja basmassam 2 yıne 2 olarak kalıyor..bu ne demek???aracımı izmirde tüvden sertıfıkalı araç muayene ıstastyonuna soktıum araçta problem yok bunun dışında izmir izcar da 80bın bakımı yaptırdım özellıkle bunu da anlatıp debrıyaja bakmalarını söledım problem yok dedıler..