Alıntı caglayans Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Daha önce bir programda ve Ntvmsnbc'nin internet sitesinde okumuştum, trafikte doğru sanılan yanlışlar diye. Bunlardan bir tanesi de
"Ani frenlerde önce frene basıp, durmaya yakın debriyaja basarsak, motor kompresyonundan faydalanıp daha kısa mesafede durur" bunun yanlış bir yöntem olduğu doğrusunun "En etkin yavaşlama frenle debriyaja aynı anda basılarak yapılır. Böylece fren anında motor devre dışı bırakılarak, motorun aracı ileri götürme kuvveti yok edilir."
denemesi basit...
daha rahat hissetmeniz için bu farkı,yokus asagı 70 km ve 3 viteste inin inerken frene dokunun(durduracak kadar degil yavaslatacak kadar) az bir mesafe aldıktan sonra debriyaja basın....debriyaja bastıgınızda basar basmaz arabanın freninde bir zayıflık hissi olusur...yani arabayı aynı sekilde yavaslatmak için biraz daha frene çökmelisiniz...DİKKAT bu cabuk ve hızlı yavaslamadır...bahsettiginiz olay ise panik frendir ve debriyaj kullanmalıdır yoksa bu sefer siz kitleyince diskleri komprasör gücünü yavaslatma yerine ataklastırma olarak kullanır...(cihan dostumun bahsettigi gibi)