Alıntı blue Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
her yiğidin bir yoğurt yiyişi olur derler benim kayınpeder rampada hiç fren kullanmaz arabayı hep kavrama noktasında tutar yenemedi bu laşkanlığını 1974 model şöför işte.tabiki en doğrusu debriyaja gerekmedikçe basmamak fakat bence ayağınızı debriyajın üzerine koydunuz diye balata aşınmaz tamam yeni debriyajlar çok yumuşak hemen ayırıyor kavramayı ama bunun için en az 1 yada 1.5 cm aşağı inmesi lazım debriyajın buda üzerine ayak koymayla olmaz bence ha basıyorsanız o başka.Akın kardeşimin sorusuna gelince ayagı sürekli debriyajda basılı tutmak birincisi ayağını boşuna yorar ikincisi debriyaj baskı yayının tansiyonunu zamanla düşürür ancak bu çok uzun zamanda oluşan bir problemdir basılı tutmasan daha iyi.burada çokbilmişlik yapmak değil amacım sadece doğru bildiğimi paylaşmak herkese kolay gelsin.
Doğru söylüyorsun aslında bende hafif değcek gibi tutyorum genelde. Ama benim pedal sertti. Teyzede vardı mercedes (a serisi senic tarzı bişidi) bindiğimde aynı hafiflikte tutmama rağmen fakettiğimde 1-2 cm inmiş oldugu idi. Zaten teyzede devrajını bitirmişti ilk sendede daha. Yani aractan aracada fark var. Bazı araclarda pedal cok yumusak. Başta yüklenmiyormuş gibi tutmanıza rağmen bir süre sonra saldıgınızdan ayagınızın ağırlıgı 1-2 cm indirmiş olabiliyor. O nedenle aracınızın pedal yumusaklıgına bakın basmadan ağaıgınızı serbert olarak saldıgınızda pedal oynuyo gibiyse huyunuzu değiştirin. Ben öyle yapacagım.