düğmeyle beygir arttırma olayı yok diye biliyorum sadece tork arttırma var
Printable View
düğmeyle beygir arttırma olayı yok diye biliyorum sadece tork arttırma var
düğmeyle beygir de tork da artırılır silindir dewreden çıkarma-dewreye sokma ile. chreysler kullanıyor şu an v8 hemi motorlarda
tamamda fiat ta bu yok bütün katalogları ve dökümanları elimde bravoyla ilgili sadece tork arttırma oda kokpitteki sport tuşuyla sağlanıyor katalog italyanca ve ingilizce aliberti servis müdürüne gelmişti ordan inceledik
Yok öyle birşey yaw, GP hemi :D Dediğim gibi tork 230nm ye çıkıyor bir düğmeyle:)
benimki doğru benimki lütfen beni seçin:outtahere: şaka karedeşlerim neyse maksat bilgi paylaşmak olsun kimse darılmasın sezar kardeş belki yalnış çeviri veya anlama olmuştur benim bilgiler ilk ağızdan ama illa benimki doğru demek değil bu zamanla herşey ortaya çıkar :kiss:
tork artırımı için silindir kullanımını düzenleyen sistemi kullanmak zor ,maliyetli bir iş ayrıca 4 silindirli canı ne ki kapatsın silindiri.Tork artırımı için tezim corsa opc ve 207 rc gibi rakiplerinde de kullanılacak "overboost" . "ha bu olay kısa süreli oluyor dolayısıyla düğmeyle deverede kalamaz " diye bi antitez geliştirip sentez yapayım o zaman overboost'un mantığından hareketle turbo basıncının çok az da olsa artırılması gibi bir sistemle çalışıyor ki olsa olsa böyle bir şey olur. Ama benim tahminim düğme diye bir şeyin olmayacağı yönünde sadece overboost özelliği olur o kadar. Zaten onun için de vgt gerekiyor ki tahminimce 150 hp'lik versiyonda sabit geometrili turbo vardır yani 180 'likte tork artabilir.
valla bende bmw lerde var diye biliyorm m5 ve m6 larda var . sen seçiyosun onlarda araba dergilerinde flnda direk beygir artışı diye gözüküyor . gp de varmı yokmu bilmiyorm ama böyle bişeyin olduğu kesin .
Evet , bmw M5 ve M6'nın motorları M tuşuyla ya da i-drive'dan 400 hp'den 507 hp'ye çıkıyor . Bunu 8 silindirden 10 silindire çıkararak ve farklı bir elektronik programa geçerek yapıyor ki bahsettiğimiz motor 8500 devir çevirebilecek kapasitede dünyanın en iyi motorlarından. Bu çok gelişmiş bir motor gerektiriyor ve dolayısıyla çok da maliyetli . Ben olan-olacak şeyin overboost olacağı konusunda ısrarcıyım.
ya o düğme turbo sabitleyici olmasın. rally car larda kullanılır. açtığınız zaman turbo kapanmaz sürekli açık kalır. bir ihtimal o olabilir. yani bir nevi supercharger gibi çalışan turbo. ya da direk supercharger deyin. ama tahmin yaptım sadece emin değilim. resimlere gelecek olursak. amcalar biraz abarthMış galiba :DD bu arada ben bu motor tiplerinin dizellerini bekliyorum. şöyle 1.3 170hp multijet gelse ne hoş olacak ama :D
İşte o düğme overboost:) Gaz tepkisiyle değilde düğmeyle çalışıyor.Ancak dediğin gibi sürekli o torku sunması zor.Tahminim tüm T-Jet lerin VGT ye sahip olduğu.Zaten şu an için iki seçenek var 120bg-203nm ve 150bg-203nm(230nm-overboost) Bunlar da zaten henüz piyasaya sürülmedi...
ağzımın suyu aktı yemin ederim:D
Güzel resimler, göstergeler beyazla daha şık durabilir ama:)
Dörtlüler güzelmiş:D