Süper ortalama yakalamışsınız tebrik ederim![]()
Merhaba,
Az önce 0 aldığım puntom ile ankaradan istanbula geldim. Yol bilgisayarına göre ort 4,4lt yakmışız. 100 den aşağı düşmedim 130 uda geçmedim. Full depo Mazot alıp sıfırlamıştım. Tam 536km olmuş. Yarım depo da duruyor. Genel km side tam 600km oldu. Eskittik arabayı walla...
şehir içi 700 -750 km civarında 1 depo ile yapabiliyorum.Klima sürekli açıksa 650 ye düşüyor
1,3 multijet 75 beygir active şehir içi bir depo ile 900 km. yi yaz aylarında çok rahat çok rahat gidiyorum
sakin kullanınca çok rahat 1000km yi geçiyorum. tasarruf aparatı ile birlikte yüzde 50 uzun yol, yüzde 50 ş.içi olmak üzere 1100km'yi görüyorum. 1000km nin altında gittiğimi hatırlamıyorum. bi de motor silk kullandım onun da düşük devirlerdeki sallantıyı daha düşük devirlere çekmesi işimi kolaylaştırdı diyebilirim.
Aracınızın hangi durumlarda daha fazla yaktığını biliyorsanız sorun olmuyor. yakıt tüketimini bi sürü faktör var. bunlara dikkat ederek sakin kullanırsanız çok rahat bi şekilde bu sonuçları yakalayabilirsiniz. zaten bu aracın uzun yol ortalaması 3.5L, ş.içinde 6.2L, bu ikisinin karışımı da 4.5L dir. Ben de önceleri bu rakamları tutturamıyordum. Sonra biraz araştırıdım, bu rakamlar nasıl tutturulur diye. uyguladım baktım aynı sonuçları elde ettim. bi de tasarruf aparatı taktım onun da yüzde 10 gibi bi etkisi oldu. zaten 4.5L ortalama elde etmek 1000km yapabilmek demek.
bende sehır ıcı 650-700 arası sehırler arasıda 800-850 arası gıdıyorum...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
ben şehirler arasında 500-550 şehir içinde 700-750 gidebiliyorum
acil bi işim vardı 1 kez full depo benzin aldim xD mersin-iskenderun tahmini 350 400 km xD 5. vites 5000+ devir ile allah ne verdiyse bastim xD iskenderuna girdigimde benzinim bitmişti![]()
şehir içi rahat 650 km yapıyorum. şehir dışı daha hiç kullanmadım. ilk aldığımda full depo ile 565 km.yaptım. ikinci depo ile 585 km yaptım. üçüncü depo da 625 km yaptım. ancak dördüncü depo da kendine geldi ve 695 km yaptım. şu an ise rahatlıkla 21000 km oldu arabam ve 650 km şehiriçinde yapıyor.artık 2009 da satışa çıkarırım![]()
750-800 km civarı yapıyorum. bayramda izmire gidecem bakalım o zaman daha net görürüz.
arkadas ben anlayamiorum ya ne kadar cok kilometre yapio fire sahiplerı bende kullanamıyorum anlamadım 205 taban 17 jant var yani o kadar mı etkıler anlamadım...
Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...
Arkadaslar mersin eskisehir arası yaklasık 780 km olmalı.4 kişi agırlıgıyla ve dolu bagajla 4/3 depoya yakın yaktı.(pompa fiyatı düserse daha ucuza gider.)
önemli olan ayagınızın pedal üstündeki tepkisi....yumusak kullanım=>uzun km..
belki izlemişsinizdir.bir programda aynı araba,aynı tip ve miktarda yakıt ve toplam agırlık aynı olacak sekilde iki kişi kullanıyor arabaları...
bu bir yarıs kim daha cok km yapacak diye..iki kişide yumusak kullanıyor fakat yarış bitimin de iki araba arasında rahat 27 km fark olusmustu...hesabını sizler yapın..
Konu erdiyilmaz tarafından (09/10/2008 Saat 16:24 ) değiştirilmiştir. Sebep: mesajLarınız birLeştirilmiştir. ard arda mesaj göndermeyiniz, onun yerine eski gönderdiğiniz mesajınızı düzenLeyiniz.
öğrenci olarak depoyu fulleyemedik ki bu güne kadar
![]()
hmmmmmmmm......
Green
Şehir içi 600 km. civarı yapıyor. Yazın Antalya ya giderken 4 kişi full bagaj ve klima devamlı açık vaziyette 900 km. gördüm. Yakında 10.000 km. bakımı var.Sanırım ondan sonra tüketim düşer
Gp 1.4 fire 77 hp active kullanan arkadaşlar bir depo ile kaç km. Yol yapiyorsunuz...?
En çok hangi benzin istasyonundan aldiğiniz benzin daha çok götürüyor...
şehiriçi ve şehirdişi olarak yazar misiniz?
şehiriçi.......685km...
şehirdişi.....800km...
En uzun götüren benzin siralamam ise şöyle...
1- po
2- opet
3- bp
4- shell
5- total (ki hem aracin çekişinide büyük ölçüde düşürüyor...)
diğer firmalardan hiç kullanmadim (akpet vs...)
ya cıldırasım gelıyor boyle degerleri gorunce yaaa ben hıc ole full depo denemedım ama 50 ytl ile 215 km yol yaptım...
Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri