bende konuştum. 8 hafta dediler ancak fabrika yoğun olmadığından 4 haftada da gelebiliyormuş. Yani min 4, max 8 haftaymış. (Beyaz cam tavan için)
Merhaba Arkadaşlar,
ÖTV indirimide geldi, ben bir kaç bayi ile görüşüp uygun fiyatı verenden araç ısmarlamayı düşünüyorum. (bayi tavsiyeniz varsa çok makbule geçer) Ismarlamak diyorum çünkü haftasonu konuştuğum kadarıyla aradığım araç stoklarda yokmuş.
1.3 Mjet 75hp Dynamic + Advanced Safety Kit - Rock Siyahı yada Tekno Gri
Bir araç düşünüyorum. Dynamic zaten az oluyor, birde safety kit ile hiç bulamayız, ısmarlarız, gelişi 8 haftayı bulur dediler. Tecrübe edeniniz varsa, bu sipariş işleri ne kadar sürüyor? Problem çıkıyormu? Yorumlarınızı merak ediyorum.
bende konuştum. 8 hafta dediler ancak fabrika yoğun olmadığından 4 haftada da gelebiliyormuş. Yani min 4, max 8 haftaymış. (Beyaz cam tavan için)
Ben 2007 Kasımımda almıştım. O zamanlar piyasa hareketli idi. Bana 90 gün sonra gelir demişlerdi 82.günde geldi. Şimdi büyük ihtimalle İtalya stoklarda olduğu için daha kısa sürede göndereceklerini düşünüyorum.1,5 aya varmadan gelmesi lazım. Bir de şöyle bir durum var. Olduki gecikecek. Zaman daralırsa aracın Türkiye'ye girip girmediğini öğrenip eğer girmişse bayiye yine faturasını kestirebilirsiniz. Çünkü araç Türkiye'ye girdikten sonra bayiye gelmesi de en az 10-15 gün alıyor.
Konu makineman tarafından (16/03/2009 Saat 14:39 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım hatası
4 hafta içinde gelmesi bence mucize olur gibi. tüm bayilerden fiyat vede teslim süresi garantisi almanız gerek..
Ocak ortasi gibi siparisini verdigim puntom, gecen hafta basi bayiiye geldi; bize de 3-4 hafta icinde gelir demislerdi, ama 2 aydan once beklemeyin. Arac geldikten sonra isler cok hizli yuruyor, 1-2 gun icinde tum belgelerini hazirlayip teslim ettiler.
Ilk arabamiz oldugu icin cok sabirsizdik, ama puntomuz geldikten sonra herseye degdi![]()
stokta yoksa aracın gelmesı min 2.5 ay suruyor.
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
En az 2 ay beklersiniz gibime geliyor stokta yoksa bizim Biz sparis verdikten 1 hafta sonra geldi ama o ayrı bi konu ...
Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...
Bence de aracın gelmesi denilenden uzun olabilir.Aracın stoktan çıkarılması, hatta üretilmesi bile belki 1 günlük iş ama prosedürler gerçekten uzun sürüyor.2006 yılında aracımı teslim almam neredeyse 3 ayı bulmuştu.Bence siparişle araç getirtecek arkadaşlar 2 aylık bir süreyi kesinlikle göze almaları gerekli...
Geçen gün bayi ile görüştüm 16.02.2009 tarihinde siparişini verdiğim grande puntom 12.03.2009 tarihinde italyada üretime girmiş şase numarası belli olmuş bakalım ne zaman gelcek bayi bana sevkiyat için belli bi sayı oluştuğu zaman fiat italyadan türkiyeye gönderim yapıyor dedi işallah 15 hazirandan önce gelirde şu ötv indirimindende yararlanırım yoksa fiat türkiyenin kapısına dayanacağımBu konuyla ilgili tecrubesi olan arkadaşlar paylaşırlarsa menun oluruz.Bu arada siparişini verdim araç (1.3 Mjet 90hp 3K. FUN Beyaz + SKYDOME + ADVANCED SAFETY KIT + KIT + CO-PILOT KIT + 17"TAKE OFF JANT)
Bide PLUS 4 AIRBAG ilave edecektim ama ıslarlarıma rağmen bayi olmuyor öle bi araba ürettiremiyoruz dedi bizde dedik eyvallah zaten ne var sa koyduk![]()
5 şubatta bayi ile bağlantı yaptık ve sipariş girildi araç 14 martta teslim edildi.
Aldığınız araç ve donanımı ne idi türkiye stoğunda olan bi araçmı yoksa siprişle italyadan gelen bi araçmıydı.Çünki bugün bayi ile görüştüm benim aracımın 31 mayıs 2009 tarihinde türkiye gümrüğüne giriş yapacağını sölediler.Galiba ötv indirimine gıdım gıdım yetişicem son günelerine filan denk gelcek işallah bi aksilik çıkmaz![]()
Muhtemelen arkadaşın arabası gümrükte falan bekleyen bir araçtı, bu sayede erken gelmiştir. Yada tam toplu sevkiyat öncesine yetiştirilmişde olabilir.
Bende bu günlerde yeni araç sipariş edeceğim için her bayi ile bu konuyu konuşuyorum. Bana söylenen bu şekilde idi. Ancak gümrükte bekleyen bir araç varsa o zaman onu çekeriz hızlı gelir, yoksa sioparişler toplanıp belli miktara ulaştıktan sonra topluce sevk ediliyor diyorlar.
Büyük ihtimalle bir sonraki sevkiyat sizin 31 mayıs tarihinde, bu nedenle aracınız üretilsede siz beklemek konumundasınız. Belki bende şimdi sipariş verirsem sizinki ile aynı tarihe denk gelir gelişiumarım yani, çünkü ÖTV yi kaçırmaktan korkuyorum bende.
araç stokta değildi gümrüktede beklemiyordu üretildi aşama aşama takip ettiğim için biliyorum. ötv kaçırma konusundada benden tavsiye kaporanı ver fiyat sabitlenip ileri teslim girilsin sende rahat et!
Net bir tarih vermediler malesef. Bu günlerde arayıp dürtmeyi düşünüyorum ama bayininde başı çok meşgul hep müşterisi oluyor uzun uzun konuşamıyoruz.. Çok sipariş olduğu için hızlıca üretime girip topluca gümrüğe girer bunlar diye ümitliyim
İlk başta bahsettiğim modelde karar kıldım.
1.3 Mjet 75hp Dynamic 5K + Advanced Safety Kit - Rock Siyahı
Arkdaşlar son gelişme az önce aracı aldığım bayi ile görüştüm aracım üretilmiş sevkiyat için bekliyormuş.ÖTV indirimi yoğunluğundan dolayı elde araç kalmadığından italyadan sevkiyatı erkene almışlar nisan sonu imiş sevkiyat %70 nisan sonu aracınız gelecek dediler sipariş verip aracı üretilmiş veya üretimden çıkmış sevkiyat bekleyen arkdaşlar bayileri ile bi görüşürse daha net sonuç elde etmiş oluruz bilgilerinize.Hadi gözümüz aydın![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri