Alıntı Stalker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hmm, yürürken nefes alıp almadığımızı düşünüyormuyuz..hayır, debrijay ve viteste aynen bu şekilde öğrenilip (özellikle debriyaj) düşünmeden otomatik olarak yaptığımız işlerdir. Kendi fikrim, bunlar kesinlikle insanda öğrenildikten sonra ekstra dikkat gerektirmez. Ehliyet sürüş kurslarının amacıda (en azından olması gereken) trafiğe çıkmadan bu temel fonksiyonları sürücüde spontane hale gelmesini bi nebze olsun sağlamaktır.
Benim annemin aracı otomatik ve onu araçla belli bir süre dolaştıktan sonra (1-2 hafta) kendi aracıma geçince ilk 5 dakka sıkıntı. Çünkü sol ayağım tembelliğe alışıyor. İlk aracı otomatik olan birinin çok daha fazla sıkıntı çekceğini düşünüyorum. Sen yeteneğinle bunun üstesinden gelebiliyor olabilirsin ama maalesef herkes araba kullanma konusunda aynı yeteneğe sahip olmayabilir
Koyu yaptığım kısıma katılıyorum ancak başlangıç için bu şekilde değil dediğim gibi başlangıçta vites olayı hariç öğrenilip daha sonra vites öğrenilirse daha rahat olur bence. yani öğrenme aşamasında yapılması gereken iş sayısı azaltılmış oluyo. ben şuanda otomatik ve manuel kullanıyorum 2si arasında sıkıntı olmuyo ancak bence bu yetenek değil alışkanlık.