Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Toyota çöküşte

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    VOLKAN TARAN
    byfestival - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Mavi
    Edilen teşekkür: 26

Mutlu Toyota çöküşte

Otomobil devi Toyota'yı bu noktaya ne getirdi?

Financial Times, son dönemde geri çağırdığı araçlarla maddi kaybın yanı sıra güvenilirliği de zedelenen Toyota'nın bu noktaya gelmesinin nedenlerini inceledi.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi unvanını 2008 yılında ABD'li General Motors'tan alan Japon otomobil üreticisi için sorun geçtiğimiz Eylül ayında patlak verdi.

Bu hafta içinde daha fazla otomobili geri çağırması ve ABD'deki üretim ve satışlarını durdurma kararı alması ise durumun kötüleştiğinin bir sinyali olarak görüldü.

Bir numara olmasına rağmen geri çağırdığı yüksek miktardaki araç, şirkete verdiği maddi zararın yanı sıra şimdiye kadar hep ön plana çıkan kalite ve güvenilirlik algısını zedeleyerek de darbe vurdu.

Japon otomobil devi, geçen Kasım'dan beri gaz pedalında yaşanan sıkışma nedeniyle yaklaşık 6 milyon aracı onarım için geri çağırdı. Bu miktar, şirketin 2009’da Kuzey Amerika satışlarının üç katından fazla. Ayrıca 7.8 milyon adet olan toplam küresel üretiminin de dörtte üçüne denk geliyor.

FT, ABD'de son çeyrekte satılan araçların yüzde 65'lik kısmının bahsi geçen sorunları yaşadığına işaret ederken, Avrupa'da da 1.8 milyon aracın geri çağrılacağını yazdı. Gazete aynı çağrının henüz sayısı belli olmamasına rağmen Çin'de satılan araçlar için de yapılacağını belirtti.

HIZLI BÜYÜME ETKİLİ
    Toyota'nın bu problemleri yaşamasında son yıllarda üretiminde yaşanan hızlı artışın büyük etkisi oldu. Şirketin küresel üretimi kapasitesi, 2001'deki 6.7 milyondan, 10 milyon adede çıktı. Üstelik bu miktara, Çin’de ortaklarıyla kurduğu hızla büyüyen üretimi dahil değil.

FT, bu şekilde büyüyen Toyota'nın modern otomotivcilerin sık karşılaştığı bir tuzağa düştüğünün altını çizdi. Şirket, hızlı bir şekilde büyümesinin ardından maliyeti azaltmak ve tedarik zincirini basitleştirmek için parçaların üretimini; model, fabrika ve ülkeler bazında bölüştürdü.

Barclays Capital analistlerinden Brian Johnson, bu stratejinin en büyük riskini, "bir şeyler ters gittiğinde, birkaç milyon adedi bulan geri çağırmalar yaşanması ve itibara büyük darbe vurması" olarak açıkladı.

KALİTE KONTROL GÖZ ARDI EDİLDİ
    Bununla birlikte şirketle özdeşleşmiş olan titiz kalite kontrol anlayışına, hızlı büyümeyle birlikte verilen önemin azalmasının da Toyota'nın bu sorunlarla karşılamasını diğer bir nedeni olarak gösteriliyor.

Şirketin Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Takeshi Uchiyamada, hatalı oldukları noktanın pazar payını, ürün geliştirmeden daha öncelikli bir yere koymaları olduğunu söyledi. Takashi, bu bakışı bırakmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

FT'de yer alan analizde Toyota'nın, tedarikçilerinden maliyetleri azaltma talebi de yaşanan sorunların başlıca kaynaklarından biri olarak gösterildi.

ZEDELENEN İTİBAR DAHA ÖNEMLİ
    Analizde, geri çağırmaların şirketin itibarına yaptığı zararın, araç sayısının fazlalığından kaynaklanan maddi kayıptan çok daha büyük olduğunun altı çizildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Washington merkezli danışmanlık şirketi Levick Strategic Communications Danışmanı Gene Grabowski, "Bu, bir kimsenin Toyota'ya güvenip güvenemeyeceğini sorguladığı ilk durum olma özelliğini taşıyor" dedi.

Gelişmeler şirketin piyasa değerinde de sert düşüşün yaşanmasına da neden oldu. Geri çağırma duyurusunu yapıldığı 21 Ocak tarihinden bu yana Toyota'nın değeri yüzde 16'lık bir gerileme gösterirken, Ford, Honda ve Hyundai'nin hisselerinde artış kaydedildi.

1980'LERDE AUDI YAŞAMIŞTI
    Japon devinin ABD’de yaşadığına benzeyen bir sorunu da 1980'li yıllarda Audi'de yaşamıştı. Yine gaz pedalından kaynaklanan sorun nedeniyle markanın satışları birçok önleme rağmen, 10 yıllık süreçte büyük düşüş kaydetmişti.

Ancak, Toyota’nın müşteri ilişkileri ve yüzde 17’lik pazar payının olması nedeniyle ABD pazarından yok olması beklenmiyor.

FT, şirketin güvenlik konusunda yaşadığı sorunların, ABD'li Ford ve GM gibi rakiplerinin çok beğenilen yeni ürünlerini sunduğu bir döneme denk geldiğine dikkat çekti.

Gazete, bu iki şirketin, Toyota'nın zor günler geçirdiği bu dönemi iyi kullanıldığı takdirde, yeni ürünlerinin satışlarının Toyota modellerini geride bırakabileceğini belirtti.

O yüzden arkadaşlar Puntolarınızın kıymetini bilin görüyorsunuz dev denilen otomotiv şirketinin hali tedarikçilerinden maliyet indirimi yapılmasını istiyor yani Toyota kalitesizleşiyor

Murat Okay
    bebek maserati muratokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BU 6353
    Edilen teşekkür: 37

Toyota'nın arka koltuktaki bebekleri göstediği reklam filmini neden koyduğunu şimdi anlıyorum. Ortaya çıkacak güvensizlik etkisini bi nebze azaltmak amaçlı demek ki.

Bizim araçlar İtalya'da sadece bir fabrikada mı üretiliyor?

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

toyotanın itibarının düşeceğini değilde araştıranların gozunde yukseleceğini dahi söyleyebiliriz. Japonlar için guvenlik herşeyden önce geliyor, bu geri çağırmada bunun sebebi. Bizim araçlarımızda bunlardan çok daha buyuk guvenlik hataları ile dolaşıyoruz ne geri çağıran var ne onaran allahınızın aşkına japonlara atmaya çalışanlara alet olmayın.

4. Bu mesajı için 2 kişi ugurozer'ye teşekkür etti:

barış erol
    barbar74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 64

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    toyotanın itibarının düşeceğini değilde araştıranların gozunde yukseleceğini dahi söyleyebiliriz. Japonlar için guvenlik herşeyden önce geliyor, bu geri çağırmada bunun sebebi. Bizim araçlarımızda bunlardan çok daha buyuk guvenlik hataları ile dolaşıyoruz ne geri çağıran var ne onaran allahınızın aşkına japonlara atmaya çalışanlara alet olmayın.
    Kesinlikle katılıyorum... Bu geri çağırmaları toyota firmasının amacının sadece ürettiği araçları satmak değil satış sonrası hizmet kapsamında markasının arkasında durduğunu ve büyük bir firma olduğunu göstermektedir.
    Fiat'a gelince nerdeyse araçların kronik sorunu city arızasından mağdur olan veya olacak müşterilerinin ne can nede mal güvenliğini düşünmeden amacı sadece araç satıp daha sonra büyük bir yüzde oranıyla müşterileri tarafından beğenilmeyen yetkili servislere bizi mecbur bırakıyorsa, bir problem olduğunu kabul edip bunu göz ardı ediyorsa ve gerekeni yapmıyorsa...
    benim düşüncem bu yorum sizin...

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Alıntı barbar74 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle katılıyorum... Bu geri çağırmaları toyota firmasının amacının sadece ürettiği araçları satmak değil satış sonrası hizmet kapsamında markasının arkasında durduğunu ve büyük bir firma olduğunu göstermektedir.
    Fiat'a gelince nerdeyse araçların kronik sorunu city arızasından mağdur olan veya olacak müşterilerinin ne can nede mal güvenliğini düşünmeden amacı sadece araç satıp daha sonra büyük bir yüzde oranıyla müşterileri tarafından beğenilmeyen yetkili servislere bizi mecbur bırakıyorsa, bir problem olduğunu kabul edip bunu göz ardı ediyorsa ve gerekeni yapmıyorsa...
    Halen city diyorsunuz pes ya... City ücretsiz değişiyor diye uçakla yazı mı yazacaklar gökyüzüne..Eğer çok şikayetçiyseniz binmezsiniz satarsınız. hem bu şekilde iğrenip hem de gp ye binmeniz acayip bir durum oluyor.

Not: Toyota hatasını 2 ölümlü kazaden sonra kabul etmiş ve geri çağırmaya başlamıştır. CİTY YÜZÜNDEN ÖLEN OLMADI ÇOK ŞÜKÜR. Doğru mu?
    Konu gurik tarafından (02/02/2010 Saat 20:10 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

7. Bu mesajı için 3 kişi gurik'ye teşekkür etti:

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Alıntı gurik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Halen city diyorsunuz pes ya... City ücretsiz değişiyor diye uçakla yazı mı yazacaklar gökyüzüne..Eğer çok şikayetçiyseniz binmezsiniz satarsınız. hem bu şekilde iğrenip hem de gp ye binmeniz acayip bir durum oluyor.

Not: Toyota hatasını 2 ölümlü kazaden sonra kabul etmiş ve geri çağırmaya başlamıştır. CİTY YÜZÜNDEN ÖLEN OLMADI ÇOK ŞÜKÜR. Doğru mu?

Çok şükür ölen bir vatandaşımız bile olmadı..Eğer olsaydı bu city sorunu yüzünden fiat tamamen imajını yerlebir ederdi heralde.Zaten fiat markasına karşı bir güvensizlik var İşin garibi bu markaya karşı güvensizlik olan adamların altında hep fiat marka araçlar var

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

barış erol
    barbar74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 64

Evet serhat arkadaşım halen city diyorum...
    Forumlarda daha 2, 3 gün önce bir bayan gpsinde sorun olduğunu servistede 3000 tlye yakın ücret istediklerini yazmış forumları okursan görürsün. Yani ağlamayana emzik yok anlayışına sahip bizlerin arkadaşa tavsiyesi yok fiyat müşteri hizmetlerini ara yok başka servislerede bak ara yok mahkemeye verecem diye tehtit et uğraşınca ücret alınmıyor vs. gibi tavsiyelerde bulunuyoruz. eee kabul ettiyse hala neden uğraştırıyorlar bizleri. Arabamızı servisi direk götürdüğümüzde hanımefendi yada beyefendi bu bizim kronik sorunumuz diye hiç sinir krizi geçirtmeden halledemiyorlar. İşte benim hayıflanmam bunda... Toyata daha arıza vermeden araçlarını geri çağırıp sorununu çözerken fiat illede arıza yapmasını bekliyor ve bir dolu prosedürü gerçekleştirdikten sonra tamiride insaflarına kalıyor...
    Evet serhat arkadaşım bu arada ya benim yazdıklarımı tam anlamadan direk mesajı döşemişsin yada ben yazdıklarımı okuyunca anlayamıyorum. Ben ''aracımdan iğreniyorum'' ve ''Çok şikayetçiyim'' diye anlamlar çıkaramadım vede böyle beyanlarım yok. Bunları nereden çıkardın??? Aracımı beyenerek aldım sorunlarına rağmen beyenerekte biniyorum. Sat falan demişsin... araç benim değilmi ister binerim ister satarım ister kapının önüne çeker içinde tavuk beslerim.
    Eğer burası gp severlerin buluştuğu, arkadaşlık ettiği, fikirlerini, sorunlarını paylaştığı bir platformsa bende gp sahibi vede bu sitenin bir üyesiysem benimde fikirlerimi yazmamda sorun olduğunu düşünmüyorum vede seni neden rahatsız ettiğimi anlamış değilim... Damarımı kessen gp akar mantığıyla takım tutar gibi marka tutmayı bırakıp, haklara saygılı nezaket kurallarınla tartişmak en güzeli bence...
    Serhat arkadaşım sana kazasız belasız iyi günler iyi forumlar diliyorum...

Serkan İşler
    gNeLL srkn15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 69

+1000

toyota çağırıyor KALİTE.

Fiat çağırıyor KALİTESİZLİK.

böyle bir saçmalık var mı yahu?

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Arkadaşlar bu ne demektir yahu? Burada eleştiri mi yapılıyor eksik bilgilerle şahsi düşüncelerle bir yargılama ve kötüleme mi yapılıyor. Okuduğumuzu anlayacak kapasitede insanlarız. Bu sözleri yazan bir arkadaş fiat marka araca binmemeli. Yaşadığı bazı olumsuzlukları genelleyemez. Ben de hiç sorun yaşamadım ne olacak şimdi? Yaşadığım sorunları da her araçta olabileceği için mazur gördüm ve servise düzelttirdim. Bir dayanışma ve paylaşım sitesinde ortak payda FİAT GRANDE PUNTO ve Bravo ise bu değerleri insafsızca karalamak çok ayıp.Hiç bir firma ürettiği maldan ötürü can kaybı olsun istemez.Servisleri de öyle çakal kaldırım altı yerler gibi beğenmediğimiz servisler değildir. Eleştiri yapmak bu değil. Eksikleri ve yanlışlıkları uygun dille yansıtmalı. İnsanlar bu forumu okuyup bilgi ediniyor. Şahsi sorunları genelleştirmeyelim.

Bu arada Barış EROL arkadaşıma geçmiş olsun diliyorum. Değerli eşine Acil şifalar diliyorum. Açtığı konuda Puntoya ettiği teşekkür canı gönülden gelmiş gibi.Düşünün ki GP punto1 den daha sağlam bir araç. Sanırım puntoya ve fiat'a karşı görüşleri değişmiş.
    Konu gurik tarafından (03/02/2010 Saat 20:03 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

15-20 yıllık sürücülük hayatımda öğrendiğim en önemli şey otomobillerin arızalanabileceği gerçeğidir

Bugün Toyotanın ya da Peugeot un geri çağırma olaylarını önceden başka markalar da gerçekleştirdi.BMW, Opel, VW ve daha birçoğu...Sonuçta binlerce parçadan, farklı malzemelerden, farklı sistemlerden oluşan araçlarımız her an arızalanabilir.Bugün Toyota arızalı çıkar yarın Fiat,

Toyota bana göre son derece güvenilir bir marka.Bunun nedeni ise sağlamlığı-güvenliği değil sadece sorunsuzluğudur.Diğer Japon firmalar gibi Toyota da sorunsuzluğa son derece duyarlı yaklaşmakta, tasarım, malzeme kalitesi (görünen) gibi kriterleri ikinci plana itmekte.Bu geri çağırma olayının da üstesinden gelecektir kesinlikle

Bizim insanımızın bilmesi gereken ya da şu geri çağırma olayından çıkarması gereken tek ders ''Her aracın arızalanabileceği ya da arızalı üretilebileceği gerçeğidir'' Bazı markaları yere göğe sığdıramayan bizler umarım bu geri çağırma olayıyla hayal kırıklığına uğramayız.Zira her markanın yaşadığı ya da yaşayabileceği bir durumdur bu.Toyota sonuçta güvenilir iyi bir markadır...

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı abnew Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15-20 yıllık sürücülük hayatımda öğrendiğim en önemli şey otomobillerin arızalanabileceği gerçeğidir

bugün toyotanın ya da peugeot un geri çağırma olaylarını önceden başka markalar da gerçekleştirdi.bmw, opel, vw ve daha birçoğu...sonuçta binlerce parçadan, farklı malzemelerden, farklı sistemlerden oluşan araçlarımız her an arızalanabilir.bugün toyota arızalı çıkar yarın fiat,

toyota bana göre son derece güvenilir bir marka.bunun nedeni ise sağlamlığı-güvenliği değil sadece sorunsuzluğudur.diğer japon firmalar gibi toyota da sorunsuzluğa son derece duyarlı yaklaşmakta, tasarım, malzeme kalitesi (görünen) gibi kriterleri ikinci plana itmekte.bu geri çağırma olayının da üstesinden gelecektir kesinlikle

bizim insanımızın bilmesi gereken ya da şu geri çağırma olayından çıkarması gereken tek ders ''her aracın arızalanabileceği ya da arızalı üretilebileceği gerçeğidir'' bazı markaları yere göğe sığdıramayan bizler umarım bu geri çağırma olayıyla hayal kırıklığına uğramayız.zira her markanın yaşadığı ya da yaşayabileceği bir durumdur bu.toyota sonuçta güvenilir iyi bir markadır...

+1000

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

erdem kaplan
    FANATİK ERDEM1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 255

Standart Toyota

çevremde toyatası olan hiçkimsenin hiçbir sorun yaşadığına şahit olmadım. Kaldı ki adamlar araçları geri çağırıyorlar. Benim ilk tercihlerim arasında Toyota her zaman olacaktır.

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

9milyon rakamı oldukça önemli bir rakam bence.Eğer cidden önemli bir sıkıntı olmasa rakamın bukadar fazla olacağını zannetmem.Ciddi tehlike doğuran bir sıkıntıları var demekki..

Murat Okay
    bebek maserati muratokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BU 6353
    Edilen teşekkür: 37

Toyota dünyanın en büyük otomobil üreticisi. Öyle olunca sayı da haliyle fazla oluyor tabi

mustafa can
    kronik gp cann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    41DP782
    Edilen teşekkür: 657

açıkcası ben "şu araç şundan dolayı servis tarafından geri çağırılıyor" diye bir haber gördüğümde,bırakın o markaya olan güvenimin sarsılmasını,bilakis daha önce güvensizliğim varsa bile daha çok güvenmeye başlıyorum.fiat ın servo motor konusundaki gösterdiği bu tür yaklaşımda fiata olan güvenimi daha da arttırmıştır.sonuçta firma sırf tüketicinin güvenliği ve memnuniyeti için çok büyük bir maddi zararı göze alıyor demektir.ww,bmw,toyota vs böyle geri çağırımlar yaptığında hep imrenmişimdir
    İNSAN YAŞADIKÇA DEĞİL,YAŞAMADIKÇA YAŞLANIR..

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

Toyota ürünlerinin arkasında durduğu için ve kaliteye önem verdiği için ve piyasa da bu çerçevede olaya baktığı için hisseleri %5.5 birden artmıştır.
    Zaten rekabette bunu gerektirir.Fiat bile bu tür olaylara hassas bakmaya başlamıştır.arabayı aldığım ilk hafta fiat beni arayıp, benzin manifoultu fabrikasyon arızası sebebiyle değiştirilecek demişlerdi ve değiştiler.Yanlış hatırlamıyorsam servo arızasını da kabullendiler.Tek eksikliği bana göre upgrade altyapısına önem vermemesi, torpitoya koyacağı 1 lambanın bile hesabını yapması, vb.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

zaten ne var bu kadar bu toyotada anlamıyorum

tamam sorunsuzda ee gerisi?(bence hiç bi cazip tarafı yok)
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

Arkadaşlar arabasını kullandığımız firmamızı lütfen yerden yere vurmayalım.Amacımız eksiklikleri dile getirmek olsun.Yerden yere vurmak olmasın.Fiat bugün çıkmış bir firma değildir.Köklü ve geçmişi olan bir firmadır.Tabiki eksiklikleri olacak, tabiki bize uymayan tarafları olacak.Onlarıda biz buralardan dile getirip, sesimizi gerekli mercilere ulaştırmaktır amacımız.kabullendik ki bugün mühendislerinin yaptığı gp leri kullanıyoruz.Benim de hoşuma gitmeyen birçok uygulamaları var ama her ne olursa olsun fiata gp sattığı için teşekkür ederim ve ileride bana veya bize atyapı imkanı sağlayacları için de ileride ayrıca teşekkür edeceğim.Sadece birz sabır.
    SAYGILAR.

hasan ali Z.
    HasanAliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 116

bugün ger çağrılmalar nedeniyle oluşacak zararın 20 milyar doları bulmasını beklediklerini açıkladılar.

sadece japonya için değil tüm dünya için üzücü bir haber. toyota dünyaya malolmuş global bir firmadır.

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

arkadaşlar her markanın arızası vardır bunlar makinelerdir makineler insan yapısıdır ve makineler uretildği surece arızaları olacaktır ve bunu uretenler bu arızaların ne kadar arkasında durursa o kadar guvenilir olurlar burda hepimiz kullandığımız makinelerden daha fazla verim alabilmek ve bunlar hakkında daha fazla bilgi öğrenmek için bilgi paylaşımı yapmaktayız kimsenin hiçbir markayı yerin dibine soktugu falan yok zaten olmamalı hanginizin babasının fabrikasında fiat araba uretilio honda uretiliyor toyota uretiliyor yapmayın lütfen yahu iki eliştiri yapınca insanlara kin besler gibi kırıcı cevaplar yok o zaman binmede yok git satta falan yanlış hareketler bunlar birbirimizi kıracak uzecek şeylere gerek yok yaptığüımız her paylaşım yuzlerce kullanıcıya bilgi olarak donuyor bu çok onemlidir beyler bilgi paylaşımının önemini kavramalıyız biz öncelikle. puntomu cok seviyorum yine alacak olsam yine punto alırdım ama bu demek değilki punto kullanan arkadaşlarıma sorunları söylemeyip överek yanlış yönlendirerek hayal kırıklığına ugratmak. Mesela geçenlerde optobanda 180 ile giderken davlumbazım koptu ve arka tekerleğin altına girdi arabanın sendelemesine ve içindeki 4 kişinin can güvenliğini tehlikeye atmasına sebep oldu ve arştırdığımda davlumbaz sorununun kronik oldugunu gordum. Bu kesinlikle geri çağırma olması gereken gaz pedal konusundan kat be kat onemli bir tehlike arz ediyor, orda ben olmeli miydim yani siz burda fiatda çağırıyor davlumbazdan dolayı demek için? işte forumlar bunlar için var

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon