DACİA DUSTER 4X4 2014 SES VE ISI İZOLASYONU
![]()
DACİA DUSTER 4X4 2014 SES VE ISI İZOLASYONU
![]()
Ticari imzalarınız için yönetimle görüşünüz.
Nasil bir malzeme kullanildi maliyeti nedir cok havada kalmis 3 resim koymayla izalasyon mu olur. Ozellikle on lastik dablumbazlarina ne yaptiniz en cok ses orada aliyor eger yapmadiysaniz bosa yormussunuz ayni isi alttan puskurtme izalasyonda is goruyor.
pütür uygulaması taban sacını dış etkenlerden korur ve sacın tıngırdamasını alır , havadaki sesi almaz
yaptığım uygulama araç içerisindeki tıngırtıları alır , üzeri aluminyum malzeme yazın klima açtığınızda soğuk havanın kışın sıcak havanın kaçmasını bir nebze azaltır , kullanılan yanmaz süngerde havadaki sesleri emer
ayrıca araçların alt taban kısımlarında zaten fabrikasyon pütür uygulamaları mevcut , fakat araç içerisinde bu tarz yalıtımlar olmaz
Ne yapsa ne etse o dacia adam olmaz dacia ile reklam da olmaz. Allah kullananlara sabir versin.
dacia dediğiniz markada mercedes ve nissanında kullandığı renault dizel motoru mevcut ve renault markasının en iyi 6 ileri şanzımanına sahip , 4x4 sistemi nissan murano xtrail ve dusterda kullanılmaktadır yani 4x4 sistemi nissandır,
aslında dacia değil renault nissan ortak yapımı bir araçtır ve 55.000 tl ye alınabilecek parça ve servis ağıyla en ucuz araçtır
teknik anlamda iyi fakat göz zevkinize hitap etmeyebilir
dacia araç parçalarını dünyanın en ucuz malzeme üreten ülkelerinden alan,yani bir parçayı en ucuz üreten,işçiliği en zayıf yerden alan,sırtını reno ya yaslamış onun üzerinden satış yapmaya çalışan "3.dünya" ülkelerinde satılan,mühendisleri tarafından beş para etmez diye adlandırılan bir markadır.duster için en iyi dacia denilmesine rağmen;yine reno muhendislerinin cliodan bile kötü dediği araçtır,bu arada clio en kötü reno dur demektedir reno mühendisleri
Dacia'yı hiç sevmesemde, yanılıyor ve desteği olmayan bilgiler veriyorsunuz.
Bir çok döküm parçası çalıştığım yerde üretiliyor. Çok titiz kalite süreçleri olduğunu söyleyebilirim. Çok detay veremem ama kullanılan malzeme kriterlerinde kaliteli dediğimiz markalardan daha dayanıklı seçimler yapıyorlar. Ayrıca mühendisleri böyle açıklamalar yapmıyorlar.
Elbette bu bilgiler aracın baştan sona kaliteli olduğu anlamına gelmiyor ama durumda söylediğiniz kadar dramatik değil.
seronet.blogspot.com
işçilik düşük derken,ülkemizde üretilen parçalar için söylememiştim,ülkemiz otomotiv yan sanayi ve tedarikçi olarak hatırı sayılır bir yerde bulunmaktadır;Dacia nın ağırlıklı olarak parça tedariği yapılan;Romanya,Cezayir,Fas gibi ülkelerin işçiliğini kastettim aslında.
Sonuç olarak Dacia markası;kalite ve konfor arka plandadır,bu açıklamaya "dolaylı yoldan" araştırma yaparak ulaşabilirsiniz,benim bahsettiklerim mühendislerin medyaya deklare ettiği bir açıklama değildir;dost meclisi paylaşımlarıdır.
2013 model, fabrika çıkışlı lpg li daçya 4x2 ye bindim. 10 dakikaya yakın inceledim.stabilize yolda sürdüm.. işte izlenimlerim:
* ön ve arka tampon göve rengine boyalı değil.
*stepne yok.parayla alıyorsun.stepne yerini tutacak ufak acil durum tekeri yok.
*arka camlar manuel.
*ön cama göre güneşlikler çok küçük. puntonun güneşliğini 2 parmak kısaltın işte o.
*tavan tutamakları sadece yolcu ön yolcu tarafında 1 tane . ötekilerde yerini yapmışlar.istersen sonradan alıp yakabilin.plastik parça koymuşlar.
*sürücü tarafında ayna var. yolcu güneşliği tarafında yok. yeri de yok.
*motor ses yalıtımı başarılı. ama yol ve lastik sesi. 06-10 arası grande puntolarla aynı.olduğu gibi içeride.
*arka frenler kampanya(!)
*jant kapağı yok. bijonların takıldığı ortada üzerinde daçya yazan plastik bir kapak var.
*lastikler 215/65 16 inç
*ön ve arka çamurlukların orta kısmı.çıplak herhangi bir plastik vs. bir koruma yok. saç olduğu gibi ortada bir yarı arazi aracına yakışmıyor.
motor kısmına açıp bakamadım. öteki olmayan donanımları inceleyemedim.yoksa daha detaylı açıklayabilirdim.
İyi akşamlar.
kimsenin duymadığı ve hiç biryerde yazılı olmadığı halde bu bilgilere sahip olmanıza göre sanırım mühendislerle bir yakınlığınız veya akrabalığınız var...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri