-Opel'in yeni motoru 1.6 CDTI ECOTEC 4 silindirli, Sınıfında lider arıtma, yüksek güç / tork yoğunluğu
-Euro 6 normu
-136 HP ve 320 NM tork üretecek.
-Opel'in kendi üretimi
- Macaristan Szentgotthard fabrikasında Nisan ayında seri üretime başlıyacak
-2013 sonuna kadar Astra-İnsignia-Zafira gibi modellerde yer alması bekleniyor.
New 1.6-liter diesel engine continues powertrain renewal at Opel
sonunda kendi dizelini üretti demek ki, yalnız 320 nm tork iyiymiş![]()
Bu motoru insignia ya koyarsa satışlarını katlar.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
Benim merak ettiğim bravo 1.6 mutijet 120 hp lik motora kıyasla artıları eksileri değerleri nedir acaba ?
nihayet!
kısmetse sonraki aracım artık kesinleşti. astra j sedan cosmo 1,6 CDTI![]()
Motor sağlamlık konusunda kendini kanıtlasın görelim. Opel dizel motorlarda çok başarılı sayılmaz.
astra j kasaya koysalar fiyat bariz yükselir golf ile kafa kafaya gider ama güzel olur bea![]()
astralarda olan 1.7 cdti mator opelin kendi üretimiydi hava debimetresi ve turbo problemlerinin çok fazla olduğundan pek tutulmamıştı
1.6 nasıl olur bilinmez
bekleyip görelim
opel arabalarını hakikaten çok beğeniyorum ama motorlar için aynı şeyi soyleyemem sadece tasarım olarak çok güzel arabalar
Hocam 1.7 cdti diye birşey yok zaten 1.7 lerin hepsi dti.1.7 motorların hepsi ısuzu motorudur ve zamanınız varsa bir ısuzu servisine gidip bu motoru sormanızı tavsiye ederim..ben çok sordum ve araştırdım adamlar 1 milyon km. den bahsediyor..
NOT: 1.7 lerde common rail teknolojisi olmadığı için 1.3 lere geçilmiştir..
Konu tayfux tarafından (18/01/2013 Saat 13:31 ) değiştirilmiştir.
tayfun,
astra h kasa ilk geldiğinde (2004) bir avuç kadar 1,7 cdti (bagaj kapağında böyle yazıyordu, bir arkadaşım ikinci el alıp 4-5 ay kadar kullanmıştı) model gelmişti.
üretimi konusunda fikrim yok ama bir önceki kasada (astra g) 1,7 DTI olarak geçiyordu motor, ben aynı motor diye düşünüyordum ama değil herhalde, zira sonraki araçlarda (yeni kasa meriva ve mokka) 1,7 DTE olarak lanse edildi, bu motorlarda isuzu üretimi diye okumuştum bi yerde
cdti yazmış olabilir sen ona bakma ama 1.7 lerin hepsi ısuzudur g kasadaki 1.7 leri iyi bilirim birebir kullandım corsada da kullandım DTE de büyük ihtimal ısuzudur ama common rail teknolojisi uygulanmış halidir..Opelin şu anda kendi üretimi benzinli motoru var onun dışında dizellerinden 1.7 olanı ısuzu 1.3 olanı zaten biliyoruz..insigniadaki 2.0 biturbo olanını kendisi üretiyor sanırım tam net bilgim yok..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri