çok çirkin beee![]()
Bu da Mercedes&Renault Anlaşmasının diğer bir ürünü.Mercedesin elden geçirdiği Renault Kangoo..Aracın motorunda (1.5dci) çok ufak farklılıklar var.İç mekan ve yol tutuşta da ufak farklılıklar mevcut ama neticede Kangoo işteKarşılaştırmalı testinde Citanın çok daha iyi olduğu söyleniyordu ama...
çok çirkin beee![]()
zaten açıklandı ilk çıktığında kango konsepti üzerinde ortak diye motorda renault ama yıldız var işte
58 bin TL merso diye buna verilir mi bilemedim.. Görmek denemek lazım.. Bu arada renault nun 1.5 motorlarını nissan da kullanıyor basarılı motorlar.. kendi motorlarını pazarlama taktikleride fiattan iyi..
HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..
Arabayı fuarda gördüm, direkt kangoo idi. Kaçarak uzaklaştım zaten standından. Motoruna kadar renault o araç.
olmamış yahu çok çirkin yakışmadı mersoya ama diğer arkadaşlarında dediği gibi yeni a serisi harika
bence yanlış yapılmış. A serisinin reno motoru kullanması biyere kadar gözardı edilebilir. ama bu aracı yolda gören reno kasası üzerine mersedes logosu görünce pek iyimser bakmayabilir..
Aaaa mercedes kangooahahahha
Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır
kime neye benzetmiş orası bence önemli değilde içi bukadarmı kötü olur ya.. arkadaşımın babası bu tarz bi araba bakıyordu bende alıcı gözüyle yanına gittim fakat içini görünce hayal kırıklığı yaşadım. markaya yakışmamış...
Bir çok markanın bir çok marka ile işbirliği vardır. Fiat-Opel-GM gibi. Corsanın punto ile benzer platformda olması gibi. Yadırgamamak gerek.
tama yardımlaşsınlar da adını koysunlar. opel yeni combi sini fiata ürettiriyor adı var. şimdi bu araç önden doblo yanda kango vs, vs,
onu da geçelim ya ilyas salmanın sarı mercedesi vardı çocukluğumda mercedes efsaneydi.
bu ne ya böööööö diyesim geldi...
![]()
Bu utanç ı vw işlese göz yumardım ama koskoca mercedes ya
Arkadan ve yandan kangoo önden tata. Töbe estafirlah boyle bisey olmuş o arabaya.
Mercedes-Renault anlaşması sadece citan ile sınırlı değil. Tüm dizelleri kapsıyor. 2,0 dizel motorlar mercedesin diğer sınıflarında kullanılmış. A ve B sınıflarıyla türkiye'de de kullanılmaya başlayacak. Citan modelinde tamamen renault. Koleos'larda kullanılan dizel motorlar mercedes'in üst sınıflarında kullanılıyor. Türkiye2ye gelen yeni a sınıfı mercedeslerin dizel motorlarıda energy dizel 1.5 dci. Bu motorlar dacia'nın yeni motorlarında da beygiri düşük olarak yer almış.
bu olay ekonomik krizin dünya otomotiv piyasasının yeniden şekillediğini ve ranault, fiyat gibi ekonomik üretim yapan araçları daha nemli hale getiriyor. Ama bir mercedes'in Dacia Dokker ve renault Kangoo platformunda motoruna kadar aynı aracı üretmesi aldatmaca gibi geliyor bana. Motor aracı kalbiridir. Bir mercedes'in, BmW'nin fransız araçlarının motorlarını kullanması -dizelde- pek hoş değil. Bmw'de Pevgeot-Citroen-Ford motorlarını kulanıyor. kötü diye değil. Ortaklığın içinde olsa bir şey diyemeyiz. Fason olarak yaptırıp kullanıyor. işin içinde değil. bu yönden kötü. Bu motorlarda merso diyebileceğimiz bir şey yok maalesef...
şimdi fransız mallarını ya da motorlarını o kadar da al aşağı vurmayalım. bildiğim kadarıyla fordun kullandığı 110 luk dizeller citroen tarafından üretiliyor(yanlışım varsa düzeltin, bilgileri citroen bayisnden aldım) ve fordun 90 lık dizellerini de citroen kullanıyor. bu gözle bakınca ford kaliteli citroen kalitesiz mi oluyor. (motor anlamında kalite)
Psa Grubunun ve Fordun 1.6 dizelleri aynı, yani ortak geliştirildi zamanında.Citroen Bayisi biz ürettik der.Forda gidince hayır biz ürettik derlerNeticede bu tdci ve hdi Psa ve Ford üretimi.BMW nin yeni modellerindeki 1600cc lik dizel güç ünitesi de aynı, yine BMW nin yeni modellerindeki 1600cc benzinli turbo da Psa Grubundan alınan thp kodlu aşırı beslemeli benzinli motorl,
Senin de belirttiğin gibi Ömer fazla kötülememek lazım hatta övmek lazım.Mercedes ve BMW gibi iki dev premium marka Ford, PSA ya da Renaulttan motor alıyorlarsa zaten BMW&Mercedes bu firmalara gereken değeri otomatikman vermiş oluyorlar![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri