ben "üç tarafımız deniz, dört tarafımız düşman" düşüncesinde değilim. bu memleketin parçalanmasını istemeyen ya da bizim ülkemizle ilgisi olmayan yüzlerce ülke sayarım. mesela japonyanın böyle bir emeli olduğunu hiç zannetmiyorum. italyanların da, hakeza... kurtuluş savaşında tek mermi atmadan çekilip giden, giderken de gönüllü olarak silahlarını ve donanımını bize bırakan bir ülkedir. bilmem kaç kişinin haberi vardır ama ülkemizin ilk elektrik santralını da bu dönemde italyanlar antalyada kurmuş, onu da çalışır şekilde bırakmışlardır. italyanları övmek için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın, onlarla da bölücü başı dolayısıyla papaz olmuşluğumuz oldu yakınlarda ama en azından hatalarından çabuk döndüler.
tarih dersinin yeri değil biliyorum, ama bu ülkenin üzerinde emeli olan yen çağın emperyal ülkeleridir. onlar da saysan bir elin parmakları kadar.. bazıları derinden, bazıları açıktan buna gayret ediyorlar. sessiz ve derinden ilerleyenlerin başında almanya geliyor.
necip hablemitoğlu'nun öldürülüşünü unutmadık çok şükür... herşeye rağmen bu ülkelerin hiç biri fransa kadar ayağa düşürmedi bu işleri, bu kadar aleni çalışmadı.
benim düşüncem beni bağlar. seçimimi ehven-i şer ( kötünün iyisi) yönünde yapıyorum. bile bile lades demeyi , fransız malı herhangi bir şey kullanmayı içime sindiremiyorum, kendime yakıştıramıyorum. bu yüzden de değil fransız araba almak, fransız malı terlik bile giymem!
Yer imleri