5008 de var :D
Punto ile 207 karşılastırmak Ronaldo ile Sabri karsılastrmak gibi olur :) dizel ile bnzınlı araba karsılastrlmaz ayrıca puntonun dynamc modelını kullanmadan byle karar vermeyın derim saygılar :D
Bende mesajları okumadan konuya dalmayın derim... Önce bir okuyun bakalım ben neler yazmışım, neler söylemişim.
Doğru söylüyorsunuz Punto'yu WV Scirocco ile karşılaştırmamız lazımdı kusura bakmayın
Ki kullandığınız arabada 1.4 8V. 77 HP benim kullandığım motorun aynısı...
Bu Punto ne arabaymış arkadaş 207 ile karşılaştırmayacakmışız...
Arkadaşlar fiat tasarım geliştirme ve ürün gamı çok kıt aslında daha çok ticari segmente yakın arablar üretmeye daha yatkın ama elindeki binek arabaları sürekli makyajlıyıp önümüze sunuyor. Peugeot - Citroen gibi üreticiler binek oto konusunda daha iddalı aslında. Fiat binek araba gurubu haricince diğer markaları mümkün mertebe deneme şansınız olursa deneyin firmaların ara ara yaptığı test sürüş günlerine gidin deneyin. Neler kaçırıyoruz görün.
Fiat gurubunda herkezin bir tjet tutkusu var şöyle süper böyle süper.
Citroen C4 1.6 THP 156HP MCP ile bir test yapın görün nasıl birşey. Yolda sakın kapışayım demeyin şaşırırsınız.
1.4 120 hp arabayla 1.6 156 hp arabayi karsilastiriyorsun ya araba bilgine hayran kaldim tjet gecmese bile kapisir bu da bize yeter
Ayriyetten puntoda 1,4 tjet 150 hplik motorda var bravolarda olan hani ama türkiyeye getirimedi bu motor :)
Volkan Bey, Fiat Grup dünyanın en zengin ürün gamına sahip firmalarından birisi belkide birincisidir.Önceden de söylediğim gibi birçok markayı bünyesinde barındırmakta.Bizlerin bilgisi daha çok Fiat Amblemli modellerle sınırlı olduğu için eleştiri yapmaktayız.Fiat diğer firmalardan daha kısa sürelerde yeni tasarımlar ortaya çıkaran ya da çok daha sık makyaj yapan bir firma.Hatta forumumuzda sürekli model-makyaj değişimi eleştirilmekte özellikle,
Test sürüşü konusunda haklısınız, diğer markalara da bir bakmak lazım.Ancak esas önemli olan nokta bu testler esnasında objektifliğimizi koruyabilmek,
1.6 Thp benim de çok beğendiğim bir motor.Zaten yılın motoru ödülü de var.PSA&BMW ortak yapımı olan bu makine güncel 1 Serisinde de kullanılmakta.1.4 T-jet 120bg ise bu motora rakip olamaz tabiki.Ancak bunun kaynağı Fiat-Peugeot farkı değil de hacim-verim farklılığıdır.Yani Çinli Üretici de bu thp yi yapsa t-jet bu motorun rakibi olamaz.Bu motorun rakibi t-jet 150bg yada yeni 1.4 multiair tb 170-180bg dir ki bu durumda da 1.6thp 156bg rakip olamaz...
C-4 C Sinif bir arac. Punto ile degilde Bravo 1.4 Multi Air 140 Sport ile karsilastirma olabilir.
Bravo'da 1.4 olmasina ragmende C4 Bravo'nun yaninda performans olarak zayif kalir. Siz bir de Bravo'yu test edin. C Class bir aracla SuperB bir araci karsilastirmak cok dogru degil.
(Punto T-Jet'te gayet iyi yurur bu arada bu bahsettiginiz aracla. 120PS olmasina ragmen stokta)
Bu bahsettiğiniz motorları fiat türkiyeye getirmeye bile tennezül etmez çünkü bu sefer düşük sekmentte olan 1.4 8v - tjet - mjet araçları satamaz bunu bildiği için çokta gerekli görmüyor. Türkiyede kazandığı bir müşteri portföyü var nasıl olursa zaten sata bileceği için bizleri düşük özellikli araçlara kanmamızı sağlıyorlar. Bu iş düşük vergi politikası yüzünden değil Fiat politikasından kanyaklanıyor.
Belki bilen bilir benim arabam 75 hp fakat üzerinde 95 hp ecu var bu durum sizce nasıl ifade edilebilir. Motor üstünde etiketsel bir karışıklık değil gerçekten mekanik parçalarda 95 hp araçta kullanılan parçalar var (mazot filtresi - kızdırma bujisi - enjektörler). Dizel versiyonda 75 - 95 gibi kısa bir güç aralığında dahi iki farklı sekment koyup birinde otomatik versiyon diyip fiyat aralığını açıyorlar. aslında manualde 95 hp versiyon uygulayabiliyor. Ama yapmıyor.
Serviste ve fiat a bu durumu sorduğumda hala net bir cevap veremediler. Bu motora 75 hp ecu takın diyorum olmaz diyorlar.
1.4 fire motor ile 1.6 dizel motor karşılaştırmasından sonra 1.4 tjet ile 1.6 thp motor karşılaştırıldı.Karşılaştırma yapanları tebrik eder bu müthiş araç bilgisinin bizlerede geçmesini temenni ederim
siz neden sidik yarışına girdiniz böyle? araba zevk ve para işi bence,akıl vermeyin bana para verin,ben gider alırım eniyi arabayı...o iyi bu kötü...burada sahip olduğumuz arabayla ki buda punto ilgili bilgiler paylaşıyoruz.isteyene citroen,opel...vb forum siteleri mevcut.kimseyi kırmaya gerek yok,arabamı alırken para istemedim sizden akılda istemedim...yolu açınnnnnn,ilerleyin fanatikler :)
yapmayın arkdaslar lutfenn arkdas konusuyu actıgına pısman olduuu valla : )) Allah kaza bela vermesın arkdasım guzell araba masallahh.. tabıkıde ıkı arac arasında bı rekabet vardır tabı bırının ıc tasarımıdr dıgerının moturudur bırının baska bıseydr dıgerını kapısıdır vs vss bence bu ozellıklerın veya eksıklerın onune gecemeyız tabıkı ıkı aracda da ufak hatalar guzell seyler var bence bu kadarr buyutulcek bır konu degıll bıze sadece hayırlıı olsunn Allah kaza bela vermesın demek duserr dıe dusunuormm hayırlıı aksamlar :)
Teşekkür ediyorum arkadaşım, gerçekten halimden anlayan birisi çıktı... Konuyu açtığıma açacağıma yüzbin defa pişman oldum. Site adminine zaten mesaj attım konu kilitlensin diye. Yemediğimiz laf kalmadı bir konu açtık. Yok Punto ile 207 karşılaştırılmazmış yok Punto dünyanın en iyi arabasıymış. Yok biz arabadan anlamıyormuşuz. Elli tane mesaj attık ben kullandığım aracı karşılaştırdım diye ama mübarek akıl veren o kadar çok arkadaş varki. Yok TJET'i kullanmamışım, yok Peugeot arabaları beş para etmezmiş yok bilmem ne.
amaaa puntoooooo pejodan ıyıı arkdasımmmm ogren sende acma bı dahaa bole bı konu :D:D::D hahaha
Volkan Bey, zaten bu motorları ya da araçları Türkiyeye getiren Fiat değil Tofaştır.Ben de her fırsatta Tofaşın vizyon eksikliği olduğunu söylemişimdir.Ancak konu Fiat-Peugeot ise ki siz ikisini karşılaştırıyorsunuz bu durumda Fiatın ürettiği tüm motorları -en azından aynı klasmanda- ele almanız gerekmekte objektifliğinizi korumanız için.Neticede Tofaş kaynaklı problemler olmakta hep söylediğim gibi.Ancak konu iki markanın rekabeti ise her disiplinde Fiat Peugeotun rakibi olmakta maalesef,
Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz, kimisi Peugeot sever kimisi Vw...Bu işin sonu yok:) Ancak tüm markalar aynı segmentte neredeyse birbirinin aynısı olan araçlar üretmeye başladı.Farklılıkların birçoğu ise algımızdan kaynaklanmakta...
Dalga geçilecek bir konu varmı ortada? Uzun zamandır bu forumu takip ederim zaman zaman konulara katılımda sağlarım ama forumun geldiği son nokta ortada. Konu açıp fikir paylaşana ne bir saygı kalmış ne de insanlık. Nedense bu Punto sahiplerinin %80'i at gözlüğü takmış vaziyette.
NOT: Konuya doğru düzgün yorum yapan arkadaşlar lütfen üzerinize alınmayın... Benim mesajım hala çocuklu yaşların kafasında yaşayan baba parası ile veya hiçbir emek sarfetmeden Punto'ya binen arkadaşlaradır.
Neyse suç sizde değil, sizi muhattap alıp konu açanda...
Sen punto forumuna gel 207 daha iyi diye konu ac sonra millet suclu olsun.okadar insan sana yanlis dusundugunu soyledi sen hala inat ediyorsun.hayirli olsun dedik allah kaza bela vermesin dedik ama sen uzattikca uzatiyosun.207 aldin golf muamelesi gorsun istiyorsun yok oyle bir dunya.
Arif, yukarıdaki mesajda arkadaş sanıyorum esprili bir şekilde yaklaşmış konuya yani dalga geçme niyeti olmayabilir,
Bu arada tabiki istediğin konuyu açabilirsin ve Punto ile diğer tüm araçları karşılaştırabilirsin.Buna kimse birşey diyemez.Ancak 207 yi her anlamda Puntodan iyi bulmakla Puntoyu her anlamda 207 den iyi bulmak arasında hiçbir fark yoktur.Yani sürekli 207 yi kötülemek ne ise sürekli Puntoyu kötülemek de aynı şey.Senin için demedim yanlış anlama genel mesajlara yönelikti ;)
Yuh be kardeşim yuh... Sen gel diyorsun ben zaten bu sitedeydim onca zaman Punto kullandım... Görende hiç Punto kullanmadan gelip bu siteye üye olup 207 Punto'dan daha iyi diye bir konu açtım zannedecek.
O kadar at gözlüğü takmış insan tabi benim yanlış düşündüğümü söyleyecek... Bana katılacak değilya.
Golfü'de amma büyütmüşsün gözünde... İşte seninde ne kadar arabalardan anladığın ortada.
Neyse arkadaşlar ben artık yorum yapmıyorum... Son olarak şunu söyleyeyim.
Punto Her alanda 207'i yer bitirir
Hele Scirocco ile başa baş kapışır
Hatta size bir itirafta bulunayım... Punto'mu sattığıma yüzbin defa pişmanım. Keşke satmadan önce burdaki çok bilgili arkadaşlara sorsaydım. Onların sayesinde belki satmadan yanlış yoldan dönerdim.
Neyse yinede çok geç sayılmaz... Birazdan aracımı satışa çıkarıyorum, tekrar Punto alıcam...
Herşey için sağolun
arda bey çok yerinde açıklamalarda bulunmuş bir üst segmente geçmedikçe araçlar arasında pek fark yok, ben 207nin ön kapılarını beğeniyorum evomun en sevmediğim yönü kapılar, fire dan 95hp multijete geçseydiniz de ciddi bir ataklık farkı yaşardınız.Yakın akrabamda benzinli 207 var benim aracı kullanınca abi buda deli gidiyor diyor, tork çok önemli arkadaşlar.
Bir üst segmente gelirsek Hafta sonu arkadaşımın yeni astra 1.4 140hp activeselect aracını kullandım, direksiyon tepkilerini çok beğendim(bravodanda çok), benim direkisyondaki hissizlik, o hafif boşluk inanılmaz rahatsız ediyor artık,yakıtından çekinmesem alıcam, fiyatlar makul çok beğendim aracı..
Aracınız tekrar hayırlı olsun, daha iyileri nasip olsun...