Bende eski bir GP emotion kullanıcısı olarak Alfa 147 ye terfi ettim.
Sana tavsiyem hiç düşünmeden (eğer temiz ve eksperlerden geçmiş ise ) 147 yi al. Bende aldım hatta forumda resimlerim var. benim aracım 2006 model ve 2.0 selespeed ( otomatik versiyon ) bindiğim her gün iyiki almışım diyerek biniyorum. Benm aracımda LPG de var yakıtta 90 hp lik dizel Puntomu aratmıyor. Puntom şehir içinde 22 kuruş yakarken Alfam 25 kuruş yakıror. aradaki 0,03 kuruş için fark anlatılmaz bile.
Yoltutuş (Alfanın arka aksında bağımsız süspansiyon var Bravoda yok ) , malzeme kalitesi, tasarım,sessizlik ( benim aracımda extradan ses izolasyonuda var ) iç mekan genişliği Ben kesinlikle düşünmeden 147 diyorum.
Bravoyuda çok düşündüm ama en sonunda (Envayi çeşit Bravoyada bindim. 150 lilk sportundan 90 hplik 1.4 e kadar. Gerek arkadaşlarımda sahip olan gerek fabrikada (TOFAŞ Personeliyimde

) İç malzeme, kullanım hissi sadece puntonun biraz daha büyüğü hissettiriyor başka bi fark yok . Tamam Bravoda güzel araç ama 147 farklı bilmiyorum bu benim görüşüm inan şu an Lancia Delta bile çekici gelmiyor.
Benim aracım 2.0 150 hp olduğu için performansında çok çok memnunum. LPG performasından da çok memnunum .
Sanırım bir sonraki aracımda Alfa olur.
Servis olarakta çok pahalı olduğu söylenemez hatta Putno ile aynı diyebilirim. Bakımlarını birmotta yaptıran biri olarak Puntoda bakımlar 10000 km de yağ değişimi 400 TL bir mazot filtresi değişen 20000 km olan 500 TL
ALfamı aldığımda içim rahat etsin diye yağını değiştirttim. Filtreler ve yağ 300 TL tuttu. (birmot fiyatı ) Ayrıca bakım aralıklarıda 20000 km (Bravolarında 20000 km )
Son olarak Alfa bir virüs ve bu virüsü aldığında bir daha ayar tutmuyor

Yer imleri