Yunus,
Bence o videodaki araç tempra görünümlü bir VW

Arkadaşlar bu tartışmalar uzar gider.Bir sonuca da varılamaz.Birimiz sorunsuz VW kullanmıştır Fiattan iyi deriz.Diğerimiz sorunlu VW kullanmıştır Fiat daha iyi der

Bence burada dikkat edilmesi gereken satın aldığımız aracın sorunsuzluk oranı.Yoksa şu ''sağlamlık konusu'' tamamen kandırmaca.Maalesef imaj ve duygularımızın kurbanı oluyoruz.İki aynı sınıf aynı model aracı çarpıştırırsanız sağlam olmayanın da sözde sağlam olanın da aynı derecede hasar aldığını görürsünüz.Aynı şekilde NCap Testlerinde de tüm modern araçlar neredeyse aynı sağlamlığı-güvenliği sunmakta.

Günümüzde otomotiv söktöründe ortak parça kullanımı giderek artmakta.Hatta marka ortaklıklarını sıklıkla duyuyoruz.Araçlar bizler her ne kadar kabul etmek istemesekte bizlere neredeyse aynı özellikleri sunmakta(Aynı sınıfta)Ancak algılarımız durumu biraz farklı gösteriyor maalesef.Burada da çevresel faktörler önemli tabi.

VW ve Fiat (Premiumlarını hesaba katmazsak) aynı kalitede üretimler yapmakta.Tabi bu aynı kalite derken genelleme yaptım.Yani bir markanın iç mekanı iyidir, diğerinin motoru, birinin performansı iyidir, diğerinin dış görünüşü.Buradaki farklılıklar da son derece azdır.

Ben şimdiye kadar tercihimi Fiattan yana kullandım.Nedenlerim ise hep İtalyan Araçlarının sıcaklığı, görünümü olmuştur.VW tasarımları bana çekici gelmiyor.Tabi bu VW ni sorunlu, dayanıksız yapmaz.Onlar da iyi, fonksiyonel araçlar yapmakta tabiki,

Tercihimizi, beğeniler, ihtiyaçlar, bütçe ve maalesef fazlaca çevresel faktörler etkilemekte.Bu da algımızı etkilemekte...