Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çamurluğu plastik olan araç olduğunu biliyorum da kaputu plastik olan aracı ilk defa sizden duydum.Hangi araçta var acaba?Ayrıca izlediğim euro n-cap testlerinde kaputu plastik olduğu için dağılan araç da görmedim.Acaba ben mi bilmiyorum?
euroncapta hiçbir araç dağılmaz... zate firmalar bu testten yüksek puan alabilmek için bazı şeyler yapıyorlar... kastım euroncap testleri için geliştirilen bu yöntemlerin gerçek hayatta ibazı olaylarda sıkıntı yaratabilmesi... çamurluk bir çok firma da plastik oldu... motor kaputları ise yumuşak metal yada aluminyum dan üretiliyor çoğu zaman bunlar yapılırken ki amaç yaya güvenliğinden yüksek puan almak... zaten testlerde hiçbirzaman bir aracın diğerinin altına girmesi şeklinde test yapılmıyor... motor kaputu yumuşak olması veya dirençsiz olması testte çok fazla etkisi olmuyor... şasenin darbeyi emmesi önemli olan....fakat arkadaşımızın yaşadığı kaza gerçek dünyada kazaların testlerdeki gibi olmadığını ortaya koyuyor... bu kazada tek direnç noktası motor kaputu.... bu kazada saç kalınlığı yüksek olan araç daha fazla direnç sağlayacaktır diye düşünüyorum...