Alıntı takres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hiç ama hiç sanmıyorum...106 bin liralık audi a6 nın vergiler hariç 56000 lira faturası var bende...yani aracın fabrikadan çıkış fiyatı bu...almanyada ise sadece kdv var ise bu oran %16 olması lazım...yani burda 106 bin liraya satılan araç orda vergi dahil 66000 e geliyor ötv gibi saçma bir vergi daha yoksa...
fiyatlar 2010 yılının mayıs ayı fiyatlarıdır...

Alıntı hfguler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
türkiye de asgari ücret düşükse bu vw nin veya satıcısının suçu degil ki... Sorun sanırım bizde... Keşke dediğiniz rakamlara satılsa herkes kaliteli araçlar alabilse... Firmalar her ülkeye farklı araç üretemezler... Mesela cok fakir bir ülkede otomobil lüks olababilir... Ya da monaco da golf VS GİBİ ARAÇLAR HİÇ İLGİ CEKMEZ....
vergi için konuşmuyorum o konuda hem fikiriz, derdimi anlatamadım sanırım. şimdi ortada vergileri dahil iki araba düşünün, her şeyi aynı almayada hans 20 bin euroya araba alırken ne kadar zorlanır ? türkiyede ahmet 20 bin euroya araba alırken ne kadar zorlanır ? sonuçta ahmet 1000 lira maaş alırken hansda 400 euro maaş almıyor. tükiyede kaç insan çalışırken emeğinin karşılığını tam olarak alıyor ki?

benim anlatmak istediğim kur farkından dolayı zaten 1-0 yenik başlıyoruz maça. üzerine ötv + verginin vergisinide katarak kdv olunca tuz biber oluyor