viallede yaptı onu 1 sene oldu tamamen lpg ile çalışıo hiç benzine geçmiyor sorunsz kullanılır
Printable View
vialle sistemi sadece lpg kullanıyor lpgde 4. nesil (şimdilik son teknoloji)sıvı püskürtmeli lpg aracın benzin enjektöründen lpg veriliyo araca bu sistemle %40 -50 arası tasaruf yaparsın
vialle 1 yıldır yapıo şuan hala en iyi vialle sıvı lpg teknoljisini kullanıyor yakında diğer firmalarda çıkarır ama :)
bu kadar fiat kullanıcısının multijet gibi dünyayı yeniden dizelle barıştıran 1.3 lt motorda 190 nm tork 90hp güç üreten bi markanın müşterisiyken neden tsi teknolojisini bu kadar sevdiğini anlamadım...bi örnek...yeni nesil tsi sayesinde 1.4 tsi ile 170 hp güç üretiyor ve bu motorda 2 adet turbo var...fiat multiair teknolojisi ile bunu tek turbo ile yapabiliyor..
bugün euro ncap sitesinde gp karşıdan çarpmada yetişkin yolcular için 33 volvo s40 ise 34 puan almış durumda..
markaların politikaları çok önemli bence..kağıt kalemi alıp artı eksi yazsanız fiat çok ii yerde olması lazım ama türk halkı fiatı hala traktör markası sanıyor..
ben bosh un abs sistemini kullandığını bilmiyordum fren mesefasi daha kısa olsa belki düşünebilirdim mesela ford larda abs fren sistemi bosh dur fren mesefaleride ortlama 38 metredir mesela renault megane de ilk çıktığında 41 mt di fren mesefasi makyajlandıktan sonra oda bosh abs ye geçti ve aynı araba 38 metreye düştü onun için biraz daha geliştirmesi gerekli bence fiat bu konuda kendini rakiplerinden geride kalıyor bu konuda.
Altan, söylediğim gibi Fiat Firması da Bosh kullanmakta.Tabi sadece bu sistem fren mesafesinde etkili değil.Lastik çapı, genişliği, disk, balata gibi teknik etkenler de fren mesafesini kısaltmakta.Zaten GP ler güvenlik sınırı içinde duruyorlar.Tüm test sonuçlarına bakmak gerekli.Bazı testlerde duruş mesafesi yüksek çıkmış olabilir.Özellikle 16'', 17'' lik lastiklerle GP fren mesafesi 38m ve altına inebilmekte..