Herkese öncelikle iyi akşamlar

Geçen ay bi arkadaşımın kardeşine kia ceed aldık.Araç dizel 115 ps ve otomatik vites.Şuan 1200 km de.Sorun aracın tüketimiyle ilgili.Aracın ortalama tüketimi 11lt civarında.İlk duydugumda aklıma ilk gelen yol bilgisayarıyla ilgili bir problem olduguydu ama araç 1 depo mazotla (53lt) 500 km yi göremediğini söyleyince bu ihtimal çöktü.Dizel bir aracın bukadar yakmıyacağı da ortada zaten.Aracın fabrika verisi ortalama 5.6 lt.İnternetten baktıgımda da genelde kullananlar araçtan memnun.Servise götürdüklerinde 2-3 depo daha bitirip sonra gelmelerini söylemişler.Genelde ailemize hep 0 araç alındıgı için araçların az çok ilk hallerini bilirim.Rodaj süresi bile olsa 11 lt nin 6 lara düşceğini sanmıyorum.Km arttıkça tüketimde düşme olur ama yüzde 50 gibi bir düşüş olcağını sanmıyorum.

Dün aracı kullanma fırsatım oldu.Araç çekiş olarak sorunsuz.Gayet güzel ivmeleniyor ve motor sorunsuz gibi duruyor.Ortalamayı 0 layıp çok sakin kullandım.Baktıgımda ortalama 10.3 dü

Size sormak istediğim sizce sorun ne olabilir?Aklıma yazılımsal birşeyler oldugu geldi belki ya da motorla ilgi bir sorun.Bu konuda tecrübe yaşamış veya fikri olanlara bi danışayım dedim.