ankara kartaş satış temsilcisinden öğrendiğime göre Yeni bravo'nun yaklaşık fiyatları 32.000 YTL ile 60.000 YTL arasındaymış. ancak 60.000 YTL lik modellerin türkiyede satması zor diyorlar ve muhtelen getirmeyeceklermiş
Printable View
ankara kartaş satış temsilcisinden öğrendiğime göre Yeni bravo'nun yaklaşık fiyatları 32.000 YTL ile 60.000 YTL arasındaymış. ancak 60.000 YTL lik modellerin türkiyede satması zor diyorlar ve muhtelen getirmeyeceklermiş
Eğer 32000YTL ye 1.4 Fire 90bg baz donanımı satacaklarsa Tr de biraz zorlanırlar açıkçası.Bence en ucuzu 28YTL den başlamalı.
Araç görünüm olarak bence gerek Astradan gerekse Golf den oldukça şık.Ancak Tr deki şu yaygın inanış gereği: -amaaan Tofaş değilmi o kadar para etmez- fazla da satılmayabilir.Ben dergiden test yazısını okudum.Genel olarak beğenilmiş.İç ve dış dizaynın şıklığından bahsetmişler.Donanım ve bagaj hacminin(400lt.) , yol tutuşunun iyi olduğunu iç mekanın belirli yerlerinde kullanılan plastik kalitesinin de vasat olduğunu söylüyorlar.Ancak genel olarak iç mekan işçilik ve plastik kalitesinin(karbon görünümlü) rakipleri düzeyinde olduğu söyleniyor.
Direksiyon biraz hissismiş ve tepkileri canlı değilmiş.1.9Mjtd 150bg test edilmiş.Düşük devirde biraz hantal kalan motorun devirlendikçe açıldığı söyleniyor(Aracın ağırlığı 1360kg)
Motor gamı:
-1.4 Fire 90bg 128nm
-1.4 T-jet 120bg 206nm
-1.4 T-jet 150bg 206nm(230nm)
-1.9Mjtd 120bg 255nm
-1.9Mjtd 150bg 305nm
Arkadaşlar Yeni Bravo nun resmi sitesi bakmak isteyenler buyursun, tavanda JVC Lcd ekran...hoş olmuş:
https://www.fiatbravo.com/
valla oturaklı bı araba
hatları ve ıcı guzel ...
bakalım ılk lansman fıyatları genelde ıyı oluyor...
sitesini yapan webmaster'Lar iyi iş çıkartmışLar 3D efekLer süper
site mükemmel olmuş. Çok hoşuma gitti. 8O8O
1.9 dizel 150 HP nin torku süper ya.
Ama yine getirmezlerse tr ye??
Euro böyle giderse, (14900 Euro = 27.190YTL ) Bravo burada 30'dan başlayabilir. Tabi o donanım ve motorla.
30 zor esp ve diz hava yastığının standart geleceğine eminim ve herzaman olduğu gibi 32 diyorum.
haziranda gelir umarım ama ağustos a da kalabilir.
1.9 mjet gelmeyebilir onun yerine 2008 başı 1.6 mjet 120 ve 105 hp gelecek.
vergiden de kurtaracağı için bence bütün rakiplerini keser.
g.punto nun stratejisi uygulanırsa bravo da satar.
Arkadaşlar gerçekten dehşet bi araba yapmış bu italyanlar....
İnanılmaz beğendim özellikle 3 kapı olanı iyi tutulacak gibime geliyoo...:)
35000 ytl ye 1.6 mj gelsede millet gider 40 bin lira verir trend focus tdci alır bomboş biner gene de almaz bravo yu. bi arkadaşıma söyledim araba alma şimdi bravo yu bekle diye. bana olmaz onlar çok yakıyo diye bravo hgt yi örnek gösterdi. daha ne olsun artık...
gerçekten çok süper bir araba olmuş araçtan daha süper bir şey var o da sitesi mükemmel 3D uygulaması var reklamlar ve pazarlamada bu kadar süper olursa bize sadece yollarda bol bol selam vereceğimiz bravolar kalacak
Gerçekten dehşet bir araba olmuş.
Türkiyede bu gidişle tofaş önyargısını silecek yavaş yavaş bu araçlar.
Gp ile bunu ispatladığına inanıyorum ben.
İnşallah bu başlık GP ye ihanet gibi olmuyordur :D
Bravo Nun Direksyon Simidi Cok Guzel
El Freni Direksiyon Simidi Ve Vites Topuzunu Gp Ye Takabilirmiyiz Acaba :d
ben bindim onu söyleyen arabadan anlamıyordur hayatımın en hızlı günleriydi hala özleri makineyi çünkü o bir araba değil cep roketi ne 206 ne 106 ne astra gsı ne saxo ne de honda hepsi remus egzosumu görmüştü 2.0 155 hp kesici 7200 devirde giriyordu komple orjinal bodykit remus egzos spor helezon yaktığı her damla helal olsun olsada binsek
Bizim insanımızda malesef çok saçma istekler var.
sebebi de teknik yetersizlik.
bir araç hem ucuz hem de rakiplerinden kaliteli olucak.
süratli olucak ve az yakıcak.
Fiyat&performans kavramı bir türlü oturmuyor.
yakıt tüketiminin hassasiyeti bir türlü oturmuyor.
otomobil programı diye hangi mankende hangi cip var bunu gösterirlerse elbet böyle olur.
kimseyi de suçlamıyorum .
Bence aracın gelmesi sonbaharı bulur.Çünkü sitesinde eğer dikkat ettiyseniz şu an için 3 motor seçeneği mevcut (1.4 90bg, 1.9Mjtd 120bg ve 150bg) T-Jet ler ilerleyen aylarda çıkacak.Tr de 1.9 ları unutun.Bu durumda geriye 1.4 90bg lik tek bir seçenek kalıyor.Bravoyu da tek bir motor seçeneğiyle şu an Tr ye getirtmek saçma olur...
yeni bravo'nun içi de dışı da gayet güzel duruyor. bence kendi sınıfının GPunto'su olmaya aday.
tip olarak punto'ya benzemesinin nedeni tamamen dünyadaki tüm otomotiv firmalarında olduğu gibi fiat'ın da bir marka yüzü seçmesi (ki burada seçilen yeni yüz Grande Punto'nun yüzü) ve yeni geliştirdiği araçları da bu yüzün çeşitlemeri şeklinde tasarlaması.
bu arada bravo'ya özel birkaç şey düşünülmüş tasarlama aşamasında. örneğin fiat'ın (eskiden bozma) yeni ablemini taşıyacak ilk araç olacağı, ve amblemin retro ya da vintage dediğimiz eskiyi çağrıştırır tarzda olmasıyla bağlantılı olarak aracın ön ızgara vb. de eski fiatlardakilere benzetilmeye çalışılmış. tabi konseple bağlantılı olarak da arka farlar eski bravo'nun neredeyse aynısı. tabi ki sonuç olarak hedef 30 yaş üzeri, 25'inde olsaydı punto alacak insanlar.
bu arada bu retro tarzı fiat bu aralar benimsedi, zira Fiat 500 filan da üretiyorlar tekrardan. fiatın halk arabası politikasına (ki Volkswagen'den daha iyi uygulamıştır senelerdir) uygun olarak yapılıyor bu arada. o yüzden fiat'ın lüks seviyede aracı yoktur. :)
Fiat 'ın lüks seviye araçları vardır ancak bize gelememiştir .
fiat croma ve fiat ulysse gayet lüks ve şık araçlardır.
keza barchetta da lüks sayılabilir.
https://www.automobilemag.com/auto_s..._left_view.jpg
https://www.avtoin.com/zeneva2002/sl...t%20Ulysse.jpg
https://www.autocult.com.au/img/gall...eOmata3786.jpg
Çok haklısın tabi rakipleri çok C segmenti 1.9 ve 2.0 dizelli.Ancak Tr de hep söylediğim gibi 50milyara Fiat alana kadar giderim VW, Opel alırım diyen çok insan var vergi dezavantajı da ayrı bir konu.Daha Opel in ve birkaç firmanın daha Mjtd kullandığını ikna edemediğim birçok insan var:)
Tabi temennim 1.9Mjtd lerin gelmesi yönünde...
Veren verir ,vermeyen de vermez.zevk meselesi.
bravo nun 1.4 turbo ları iş yapıcak.görünen köy klavuz istemez.
ayrıca opel-vw çok mu 1.9 satıyor.
gören var mı
sonuçta 1.9 getirilir.1 sene sonra da 1.6 mjet çıkınca fiyat küt diye iner.
focus ile rekabet etmeye başlar.
2.0 litre tdi golf listesi 63000 YTL. bu paraya kimse golf binmez ve binmiyor. keza vectra 1.9 16v 150 hp en boş 65000 den başlıyo. astra gtc 1.9 da öyle. eğer bravo 1.9 mj i getirip iyi bi donanımla 45000 i geçmeyecek bi rakama verirse ki verecektir lansman aylarında ben gider bi tane alırım askerden dönmüşsem tabi.
İşte benim demek istediğim o değil.Benim arkadaşım GP yi beğendi, içi çok rahat konforlu dedi ama gitti Yeni Corsa aldı.Neden dedim Çünkü Fiat dedi:)
1.4 T-Jet ve 1.6 Mjtd konusunda söylediklerine katılıyorum.Bunlar Fiat ın motor gamına önemli katkıda bulunacaklar...
İyi de satışlar ortada grande 10.000 i şubat ortasından sonra satılmaya başlamasına rağmen rahat devirdi.
corsa o yumurta tipiyle ne kadar satıyor ki.2 tane gördüm bugüne kadar biri şirket arabasıydı.
senin arkadaşın gibi düşünenler artık azınlıkta.
sen o arkadaşına grande ile yeni corsa %33 ortak parça aynı platform desen acaba ne diyecek
eminim ki olur mu öyle şey biri tofaş biri opel masalını anlatmaya devam edicektir.
opel in dizel motorları da gm ürünü değil halif mulis fiat patentinde.
gm ,fiat ile ortak motor fabrikası açtı diye birileri kendilerine yediremeyip gm motoru deselerde durum budur
opel in servis sorunları yüzünden satışları her geçen yıl düşüyor.yani fiat iyi ürünler ortaya koydukça vatandaş yine tofaşa dönecektir
linea ve bravo çıkınca bunu görüceksin.
Grande nin küçük sınıfa göre kalitesi gayet iyidir ki altın direksiyon ödülünü haybeye vermezler.
bravo elbet daha kaliteli olucaktır.
şikayet edilen ufak işçilik sorunları da yeni tip ile yapılan iyileştirme ile düzeltilmiş.döşeme kalitesi arttırılmış.
Fiat, GP ile kaybettiği itibarını bir miktar da olsa kazanmaya başladı.Yalnız benim de beğenmediğim eski problemli Corsa Tr de 9700 adet sattı 2006 yılında.Tr de işler çok kolay da değişmiyor maalesef.Mjtd ler GM ile birlikte kurulan Powertrain de İtalyanlar tarafından geliştirildi.(GM ile yapılan ve bitmiş olan evlilik döneminde) Fiat dizel makineler konusunda gerçekten tecrübeli bazı kesimler senin de belirttiğin gibi henüz anlamak istemeselerde.Bence de Bravo ve Linea Fiat ın Gp ile başlatmış olduğu yeni model imajı sayesinde eskisinden çok daha fazla başarılı olacaktır...
iç mekan kalitesine bende katılıyorum ama diğer markalarla kıyasladığımızda farklı olarak şu var. g.punto nun iç plastiği dokununca gayet sert olduğundan ucuz hissini veriyo ama dokunmayıp baktığınızda yumuşak plastik olduğunu sanabilirsiniz. yani görüntü var ama his zayıf gibi geliyo bana.
Bence Gp den çok yandan Seat Leon a benzemiş
bana kalırsa renodan kat kat iyi heryönüyle diğerleriyle aynı ama şunu merak ediyorum ya biz çok iyi anlıyoruz bu işten yada avrupalı bilmiyor avrupada araç yok satıyor hemde 3 vardiya üretiliyormuş ki 30000 barajını geçmiş bir araç yani seller almanlar bile kalkıp kendi markalerını bırakıp puntoya altın direksiyonu veriyorsa daha ne diyim kaldıki bu ödülaracın heryeri değerlendirilip ona göre veriliyor sert plastik olmasının sebebi ab normları artık hermarka sert malzemeye geçiyor geri dönüşüm falan filan