Aslında bir de şu var;

Şehir içi kavramı?

İstanbul - Ankara gibi büyük şehirlerde, eğer trafikte kalarak sürekli dur-kalk yapmadığınızı düşünürsek yakıt tüketimin ortalama değerlerde olabilir.

Ancak ben aracımı Zonguldak şehir içinde kullanıyorum ve okul-ev arasında gidip-gelirken ciddi rampalarda inip çıkıyorum. Bu rampalardan tırmanırken anlık tüketim 20lt/100 değerlerine kadar tırmanabiliyor. Ve neticesinde böyle bir yolda 100km sonunda ortalama 8-9 lt harcamış oluyorum. Bence bu gayet doğal. Ama şu bir gerçek ki benimki de şehir içi = Yani koşulları da değerlendirmek ve bunları da belirtmek lazım.

Benzer bir örnek olarak ise Zonguldak-Ereğli arasında birçok kez gittim geldim. Bu taraftan geçenler, bu iki nokta arasında yolculuk edenler, yolun sürekli dağ tepelerine tırmanıp inerek geçildiğini bilirler. İlk seferinde epey basarak gittim ve dönüşte arkadaş ile kapıştık biraz Hava yağmurluydu ve yoldan sel gidiyordu diyebilirim. gidiş-dönüş 9 lt gibi harcandı. Toplam alınan yol ise 124 km 'ydi.

Ertesi gün aynı yolu kuru havada ve sakin olarak gittim. Yani fazla yüklenmedim araca. Bu kez şehir içinde fazla takılmadım ve işim bitince erkenden döndüm. Toplam 94 km yol almıştım ve bunun için tüketim 5lt/100km gösteriyordu. 94 km için 4,9 lt civarına geliyor harcama. Bu örnek ise şehir dışı

Yani şehrin coğrafi konumu ve sizin kullanış stiliniz çok etki edecektir tüketime