Son videodan net bir şekilde anlaşılıyor ki bu araç C segmentinde zirveye oynar. Golf'ün de yeni versyonuyla ilgili pekçok yazı okuyorum. Genel olarak Golf'ün maliyetlerini ucuzlatmakla ilgili pekçok şey yapılıyor. Bu da zaten kötüleşen kalitesini iyice düşüreceğe benziyor. İç tasarım olarakta Golf artık baymış bir araç. Yanlız Golf değil tüm vW'ler. Leon'un içi de çok iyi sayılmaz zaten. Yanlız bu sefer geldiği hafta almamalıyım. Önce bir çıksın piyasaya, bakalım kullananlar ne diyor. Acaba dayanabilir miyim. Ne gaz adamım ya. Bu arada ben GP'yi 29.500' almıştım. Bugün 30.700 ama arada 33'ü gördüğünü biliyorum. Yani Fiat'ın fiyat stratejisi pazara girişte düşük fiyat, sonra hemen zam şeklinde gidiyor. Bravoyu'da ye ilk geldiğinde almak lazım ya da zam furyası geçtikten sonra derim.
C segmentindeki genel değerlendirmem şöyle:
Astra yeni facelift geçirdiği için yakın zamanda yenilenmeyecek gibi duruyor. Yeni Golf'ten de pek birşey beklemediğimize göre geriye Focus, Megane, 308 ve C4 kalıyor. Fransızların al birini vur ötekine yaparız, yenilenecek olan megane'ı direk liste dışı bırakırız. Ford'un sıkıcı arabalar yaptığını düşünüp Bravo'yu bekleriz gibi duruyor

Seat Leon ise alternatif olabilir. A3 gereksiz pahalı. Başka bişey kaldı mı?
Yer imleri