Sayfa 3/3 İlkİlk 123
53 sonuçtan 41 ile 53 arası

Konu: Fiat Marka Dizel-Benzinli Araç Satın Alma Hk. Fikirleriniz

Selim Soyisim
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. karizmatik_boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 95

Alıntı sebasti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @karizmatik_boy

Bütçe aralığınıza en uygun araç Peugeot 206 + olacaktır. 2011 sıfır fiyatı 26000 tl den başlıyor. Yedek parçası ve bakımı elbet bir fiat kadar ekonomik değil ama abartıldığı kadar farkta yoktur.
    yapacağınız KM aralığına göre dizel pek mantıklı görünmüyor.

Bütçemize göre benzinli daha uygun gibi ama araç aldıktan sonra yapacağımız km artma durumu olabilir... Aracımız olmadığı için de çok fazla dolaşmıyoruz... yada gideceğimiz her yere yürüyerek/otobüs/minibüs kullanıyoruz... Dizel olursa da gönül rahatlığı ile kısıtlama yapmadan bineriz düşüncesi de var kafamızda.... Çünkü dizel hem yakıt olarak benzine göre daha ucuz hemde km başına daha az yakıyor... Mesela palio dizel 6 LT benzinli 8.1 LT görünüyor... Palio dizel ile 800 km şehir içi gidilirken bir depo da benzinlide bu rakam 600 max olacak gibi... Bu yüzden dizel sanki daha iyi olur gibi... Ama tabi birde çok fazla km yapmazsak dizele ödeyeceğimiz ilk yatırım maliyeti 4-5 bin TL lik fark boşa gidebilir

M. Fatih Özçelik
    Psikolog FoGGy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 ZB 588
    Edilen teşekkür: 38

Alıntı karizmatik_boy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütçemize göre benzinli daha uygun gibi ama araç aldıktan sonra yapacağımız km artma durumu olabilir... Aracımız olmadığı için de çok fazla dolaşmıyoruz... yada gideceğimiz her yere yürüyerek/otobüs/minibüs kullanıyoruz... Dizel olursa da gönül rahatlığı ile kısıtlama yapmadan bineriz düşüncesi de var kafamızda.... Çünkü dizel hem yakıt olarak benzine göre daha ucuz hemde km başına daha az yakıyor... Mesela palio dizel 6 LT benzinli 8.1 LT görünüyor... Palio dizel ile 800 km şehir içi gidilirken bir depo da benzinlide bu rakam 600 max olacak gibi... Bu yüzden dizel sanki daha iyi olur gibi... Ama tabi birde çok fazla km yapmazsak dizele ödeyeceğimiz ilk yatırım maliyeti 4-5 bin TL lik fark boşa gidebilir
    O 4-5 bin TL fark boşa gitmez. Depozito olarak durur. Satarken 5000 fazlasına satarsınız benzinliye göre. Dizel her türlü yakıtta avantajlıdır. Performansta da öyle. Dizel aldınız mı kullanırsınız. Bende Jazz varken sadece yılda 12-13bin km yapıyordum. Şimdi 28-30bin yapıyorum rahatlıkla. Hemde rahat rahat düşünmeden basıyorum. Dizelin tek dezavantajı kullanmazsanız bakım masrafları biraz daha fazla olduğundan o masraflar sizin yakıttan kurtardığınız kısmı karşılamıyor olcaktır. Şöyle izah edeyim. Senede 8000 km yaparsanız, her 8000de bir yağ değiştirmiş olacaksınız çünkü 1 sene motorun içinde kalmış yağ özelliğini kaybediyor. Buda benzinliye göre 50-100 lira arası değişen bakım masrafını her 8000 kmde bir vermiş olacaksınız demektir. Ancak multijet motorun bakım aralığı 15000 km sanırım. Yani 15000 km de gidebilirsiniz o yağla. Bi senede 15000 km yaparsanız, o 50-100 lirayı zaten yakıt tasarrufuyla kurtarmış oluyorsunuz benzinliye göre.

Tabi bide benzinliye LPG takılması var, ben LPGyi oldum olası seven bi insan değilim ancak benzinli alıp 1000 lirayada LPG takarsanız araç hem 4000 lira ucuza gelmiş olur hemde dizelle aynı yakarsınız. Bakım masrafıda az olmuş olur.

Sonuç itibariyle, LPGli benzinli daha avantajlı. Ama LPG sevmem derseniz Dizelide alınca kullanırım derseniz dizel daha avantajlı.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selim Soyisim
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. karizmatik_boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz

Alıntı FoGGy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O 4-5 bin TL fark boşa gitmez. Depozito olarak durur. Satarken 5000 fazlasına satarsınız benzinliye göre. Dizel her türlü yakıtta avantajlıdır. Performansta da öyle. Dizel aldınız mı kullanırsınız. Bende Jazz varken sadece yılda 12-13bin km yapıyordum. Şimdi 28-30bin yapıyorum rahatlıkla. Hemde rahat rahat düşünmeden basıyorum. Dizelin tek dezavantajı kullanmazsanız bakım masrafları biraz daha fazla olduğundan o masraflar sizin yakıttan kurtardığınız kısmı karşılamıyor olcaktır. Şöyle izah edeyim. Senede 8000 km yaparsanız, her 8000de bir yağ değiştirmiş olacaksınız çünkü 1 sene motorun içinde kalmış yağ özelliğini kaybediyor. Buda benzinliye göre 50-100 lira arası değişen bakım masrafını her 8000 kmde bir vermiş olacaksınız demektir. Ancak multijet motorun bakım aralığı 15000 km sanırım. Yani 15000 km de gidebilirsiniz o yağla. Bi senede 15000 km yaparsanız, o 50-100 lirayı zaten yakıt tasarrufuyla kurtarmış oluyorsunuz benzinliye göre.

Tabi bide benzinliye LPG takılması var, ben LPGyi oldum olası seven bi insan değilim ancak benzinli alıp 1000 lirayada LPG takarsanız araç hem 4000 lira ucuza gelmiş olur hemde dizelle aynı yakarsınız. Bakım masrafıda az olmuş olur.

Sonuç itibariyle, LPGli benzinli daha avantajlı. Ama LPG sevmem derseniz Dizelide alınca kullanırım derseniz dizel daha avantajlı.

Aynı düşüncedeyim... Eğer benzinli alırsak 1-2 sene sonra mutlaka Tüp taktırırım motor ömrünü kısaltsa bile... Bunu annem her ne kadar istemese de... Eğer dizel alırsak az binmektense normal bineriz... Her ne kadar 10000 km desem de dizel olursa bu belkide daha da artar gönül rahatlığı ile kullanabiliriz... Satıcı değiliz zaten... En azından keyfini süreriz...
    Gelecek hafta bayi ile bir daha konuşmak için gitmeyi planlıyorum... Bakalım dizel ve benzinli verisyonlarda son fiyat ne olacak.... Ben 2012 düşünmüyorum... 2011 lerden alacam ikiside yeni araba 2011 olursa 1-2 Bin TL daha ucuza gelecek...

Yorumlar için tekrar tekrar teşekkür ederim... Farklı düşünceleri olan alternatif fikirleri olan varsa beklerim... Her düşünce her yorum benim için önemlidir... K

Herkese kazasız sürüşler dilerim...

Selim Soyisim
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz

Hocam siz şimdi dediniz yaa 5000 TL depozito gibi ben bu hiç düşünmemiştim neticede satarkende 5000 fazla olacak... Şimdi benzinli olsa 300 lira fazla vergi olacak dizele +5000 versekte senede 1.3 motor -300 vergi avantajı sağlıcak... bu sağlanan vergi avantajı senelik bakım masrafı olsa... Ee dizel olarak zaten az yakıyor... Bindiğim miktarda bana kar olarak kalır.... Ha tabi burda ilk +5000 TL lik farkı kapatabilecek kaynak bulabilmekte... bu farkı ödemeyi kabul etmezsek benzinli alırsak tüpü mutlaka taktırırım... ilk sene olmasa da diğer senelerde mutlaka taktırırım...

M. Fatih Özçelik
    Psikolog FoGGy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 ZB 588
    Edilen teşekkür: 38

Hocam siz şimdi dediniz yaa 5000 TL depozito gibi ben bu hiç düşünmemiştim neticede satarkende 5000 fazla olacak... Şimdi benzinli olsa 300 lira fazla vergi olacak dizele +5000 versekte senede 1.3 motor -300 vergi avantajı sağlıcak... bu sağlanan vergi avantajı senelik bakım masrafı olsa... Ee dizel olarak zaten az yakıyor... Bindiğim miktarda bana kar olarak kalır.... Ha tabi burda ilk +5000 TL lik farkı kapatabilecek kaynak bulabilmekte... bu farkı ödemeyi kabul etmezsek benzinli alırsak tüpü mutlaka taktırırım... ilk sene olmasa da diğer senelerde mutlaka taktırırım...
    1.2 benzinli araç bulursanız, hem vergiden faydalanırsınız hemde 5000 lira fazla vermemiş olursunuz, bütçeyi zorlamazsınız. LPGde takarsanız az yakar

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

yusuf ekinci
    yusufekinci06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35 YE 506
    Edilen teşekkür: 8

1.3 dizel evo kullanıcısıyım. İzmirde yaşıyorum. yol tutuşu gayet iyi ama bi bmw gibi yol tutuşu beklememek gerek nede olsa hafif araç. 10 km de bir servise gidiyor. parçası ve servisi ucuzdur. yakıt olarakçok cimri özellikle motora çok yük bindirmeyip uygun vites ve devirlerde sabit hızlarda akıntılı bir kullanım yaparsan 40 litre ile ŞEHİR İÇİ 850-900 km yol yapabilirsin. ama kimse böyle kullanmaya sabredemiyor ben dahil 750 km felan yapıyorum bi depo ile.

aracın - leri ise bagaj küçük, arka kısımda aydınlarma yok

ama bu segmentte alınabilecek en iyi araç diyebilirim.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

yusuf ekinci
    yusufekinci06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    35 YE 506
    Edilen teşekkür: 8

Aynı düşüncedeyim... Eğer benzinli alırsak 1-2 sene sonra mutlaka Tüp taktırırım motor ömrünü kısaltsa bile... Bunu annem her ne kadar istemese de... Eğer dizel alırsak az binmektense normal bineriz... Her ne kadar 10000 km desem de dizel olursa bu belkide daha da artar gönül rahatlığı ile kullanabiliriz... Satıcı değiliz zaten... En azından keyfini süreriz...
    Gelecek hafta bayi ile bir daha konuşmak için gitmeyi planlıyorum... Bakalım dizel ve benzinli verisyonlarda son fiyat ne olacak.... Ben 2012 düşünmüyorum... 2011 lerden alacam ikiside yeni araba 2011 olursa 1-2 Bin TL daha ucuza gelecek...

Yorumlar için tekrar tekrar teşekkür ederim... Farklı düşünceleri olan alternatif fikirleri olan varsa beklerim... Her düşünce her yorum benim için önemlidir... K

Herkese kazasız sürüşler dilerim...
    zaten çokfazla km yapmayacaknışsın lpg taktır gitsin. motora öyle bi zararı yok eğer olmuş olsa taxiler lpgli olmaz

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selim Soyisim
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz

Alıntı yusufekinci06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.3 dizel evo kullanıcısıyım. İzmirde yaşıyorum. yol tutuşu gayet iyi ama bi bmw gibi yol tutuşu beklememek gerek nede olsa hafif araç. 10 km de bir servise gidiyor. parçası ve servisi ucuzdur. yakıt olarakçok cimri özellikle motora çok yük bindirmeyip uygun vites ve devirlerde sabit hızlarda akıntılı bir kullanım yaparsan 40 litre ile ŞEHİR İÇİ 850-900 km yol yapabilirsin. ama kimse böyle kullanmaya sabredemiyor ben dahil 750 km felan yapıyorum bi depo ile.

aracın - leri ise bagaj küçük, arka kısımda aydınlarma yok

ama bu segmentte alınabilecek en iyi araç diyebilirim.

10 km de bir servise giriyor ile kasıt 10.000 km olsa gerek bu da senede 1 kez demek... Ee bizde senede bu kadar km yaparız diye düşünüyoz... senelik 1 bakım da normal zaten her araç en az 1 kez bakıma giriyor... Az km diyorum ama belki ilerde çok yaparız yani ona göre kesin bi rakamım yok... Bakalım bu haftasonu bayi ile görüşmeye gitmek istiyorum.... Hayırlısı artık...

bahadir cimen
    bahadir77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    34BTC97
    Edilen teşekkür: 40

al artık su arabayı... alınmıs alınmıstır. al ve unut. hele bıde aldıktan sonra kımseye fıyat ve dızel mı daha ıyı benzınlımı dıye sorma. kararını etkıleyecek senı aractan sogutacaktır.
    dızel alsan nıye dızel aldın sen cok gezmıyorsun derler. benzınlı alsan nıye dızel almadın benzın cok pahalı derler.
    al ve unut aracın keyfını cıkart... ama benden tavsıye bulursan beyazını yada sıyahını al evonun. gercekten cok guzeller

ayrıca ortalama 5 sene kullandıgın aracı satarken benzınlı ıle dızel arasında 5000 tl fark yaratmaz. haberın olsun.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

Bu evo ların yakıt durumu, çekiş ve yol tutuşları nasıl ? dizel olanların ? 75 beygir yeterli geliyor mu ?

Aracı inceledim de mesela bu adam hem ekonomik olması ve donanımlarından bahsediyor hemde tüplü az km li araçlardan biriyle takas olabilir diyor... Böyle söylediklerinde benim aklımda soru işaretleri kalıyor
    proflimdede görürsün 1.3,dizel,75 beygirlik evo kullanıcısıyım.
    eniştemin skodasıyla çıkmadıgı yokusu (audi motoru diyolar ne kadar dogru bilmiyorum) ben hiç kendimi kasmadan,ulan acaba çıkacak mı tribine girmeden hatta oralara ugramadan rahatça çıkıyorum
    çekişi gayet tatminkar,yol tutuşu özellikle 1 kere viraja gir,gör
    yakıt durumum: günlük 150 km yol yapıyorum,4.6 üstünde daha yakmadım,fotolarıda var istersen,100 liralık mazotla 600 km yapıyorum buda yaklasık 16*17 kuruş yapıyor.
    kararın senin için hayırlı olsun,umarım içine siner,arabamı çok seviyorum

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selim Soyisim
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz

yorumlar için teşekkürler...
    Konu karizmatik_boy tarafından (03/12/2011 Saat 19:20 ) değiştirilmiştir.

Selim Soyisim
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Kar Beyaz

Arkadaşlar merhaba. Biraz önce Fiat Bayisinden geldik. Konuyu biliyorsunuz palio almak isityorduk ama bayinin ellinde palio yokmuş... Punto Evo ya baktık...

Punto Evo My Life 1.3 Multijet 75 HP + ESP = 38.500 TL
    2012 model araç için istediği fiyat.

Zaten Liste fiyatı 38.000 + 1.000 ESP=39.000

Aslında 2011 alalım diyorduk ama ellerinde yokmuş bulamayız diyorlar. Neyse sizce fiyat nasıl ? Ben çok buldum açıkçası...

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

evo bence dogru tercih olur

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 3/3 İlkİlk 123