Dizel aracın her bakımda extra 100 lira kadar bindirisi olur sizeYağı daha fazla vs ordan biraz kaybedersiniz.
2. olarak. Multijet performansı 2000 devire kadar düşük ama, multijetin 2000 devire kadar olan performansı bile 1.2 1.4 benzinli araçtan yüksek, torkundan ötürü. Diğer turbolu dizel araçlara göre düşük anlamında düşük deniyor. 140 hp dizel multijetim var gerçekten 2000 devire kadar bayık yani. Doğrudur. Ama atmosferik benzinliden iyidir.
3. olarak abanmazsanız benzinli araç size şehir içi 7.5 civarı yakar. Sağa kaçayım sola kaçayım 3000 devir üstü kullanayım derseniz 10 ltyede çıkar. Oda normaldir. Ben dizel Bravo'mla abanınca oda 7.5 8e çıkıyor sırf şehiriçinde yani. Ne kadar köfte istiyorsanız o kadar ekmek hazırlamak lazımanladığım kadarıyla sizin köfteyle işiniz pek yok o yüzden çok sıkıntı olmaz
Son olarakta, FIAT'ın parçaları ucuzdur. (evo ve bravo hariç) 1.2 Grande puntolar var bulabilirseniz mesela güzel olabilir sizin için. Her ne kadar 2. el sevmesenizde, güzel bildiğiniz bir yerde ekspertiz yaptırıp alabilirsiniz gönül rahatlığıyla. Hem vergi avantajı, hem parça avantajı, hemde güzel bi araba yani.
Bakınız : Fiat Punto 1.2 Active 2011 Model 26.250 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 63116328
Yer imleri