arkadaş sıfır ayarında araç istersen arkadaşımın aracı var on numara sana 27 olur km daha 5200 de
Fiat Fiorino 1.3 Multijet Combi Emotion 2010 Model 27.500 TL
MErhaba arkadaşlar profilimde de görüldüğü üzere grande punto kullanıcısıyımama osn zamanlarda gerek işlerim gerekse birazdaha geniş ve konforlu araç arayışım nedeniyle gözüm fiorinolara doğru kayıyor. Yaptığım işte kiralık olarak kullanabileceğim bir araç almam lazım diye düşündüğümden en mantıklı çözüm fiorino diyorum.
Şimdi sizlerden ricam, fiorino alırken neye dikkat etmeliyim motor hacmi hangisi olursa daha çok işime yarar yakıt ve performans yönünden hangi modeli uygundur combi mix combi vs bir kaç modeli var onlarında. Vergi durumu nedir, senedebir muayenesi mi var kullanırken belge gerekiyor mu ( bazı yerlerde polis durdurup taşıma yapıyorsunuz k1 belgesi sorduğuna şahit oldum) kısacası fiorino iyi bir tercihmidir.
aklımdaki bir iki aracın ilanını göstereyim arkadaşlar.
Fiat Fiorino 1.3 Multijet Combi Emotion 2008 Model 21.500 TL
Fiat Fiorino 1.3 Multijet Combi Emotion 2010 Model 22.000 TL
çift sürgülü kapı olması benim için büyük avantaj olacaktır ayrıca verebileceim max fiyat 21-22 dolaylarıdır. Fikirleriniz önemlidir saygılar)
Artık Fiorinolu
arkadaş sıfır ayarında araç istersen arkadaşımın aracı var on numara sana 27 olur km daha 5200 de
Fiat Fiorino 1.3 Multijet Combi Emotion 2010 Model 27.500 TL
Teşekkr ederim ama araç aramıyorum aradıklarım mersin içi oda fiyatları max 20-22 arası. Benim sormak istediğim yada sorduğum nasıl bir araçtır hangi modeli uygundur vergi durumu ve muayenesi nasıldır. ruhsatta ticari mi geçer yoksa hususi mi vs vs![]()
Artık Fiorinolu
arkası biraz dar... arka koltuklar binek arabanınki gibi rahat değil... ben bir kaç kez arka koltuğunda yolculuk yaptımda..
Erkan kardeş,bir Fiorino kullanıcısı olarak tavsiyelerim:
Bence 95 bg Fiorino'dan şaşma,75 bg yetmeyebilir.Daha önce 75 bg kullanıyordum,sattım 95 bg aldım,iyi ki de değiştirmişim.
Konfor olarak araba sert,yumuşak değil,arkada oturanlar sıkıntı çekebilir uzun yolculuklarda ama yüklü olursa pek sıkıntı olmaz.
Yıllık vizesi var mecburen,hız sınırı 88 km tek yolda,bölünmüş yollarda 93 km olması lazım,sıkıntı olabilir radar yönünden.
95 bg Fiorino'nun ren sistemi 75 bg Fiorino'da çok daha iyi,ön disklerine bakarsan aradaki farkı görürsün.95 bg Fiorino 75 bg Fiorino'dan 75 kg daha ağır,yani 1265 kg.
75 bg kalkışlarda ve sollamalarda sıkıntı yaratabilir.
OLumlu tarafları da çok arabanın,ferahlığı,yol tutuşu gayet iyi.Görüş açısı da çok iyi,yük için de iyi bir aile arabası.Ben şu anki aracımdan memnunum.
75 bg yeter dersen al,rahat edersin.Yol sesini içeri alıyor,ben altına pütür attırdım biraz geçti ama hala var.
Donanımı çoğu otomobilden iyidir,kullanışlıdır.
Benm arabam 95 bg+power box ile 110 bg civarında,geçen bir eski passat 1.9 TDİ 130 bg benimle dalga geçmeye kalktı,abartmıyorum tam 15 km geçeceğim diye yırtıldı,virajlara bile benim girdiğim hızla giremedi,170 km hıza kadar rahatça gidiyor araba,biraz savuracak gibi olsa d aarabyı test etme fırsatı buldum,150 km hızla girdiğim viraja passat giremedi,araba hızlandıkça yapışıyor yere.Daha geçemeyecekti ama Beyşehir'i çıktım 15 km,geri döndüm,ha araba uzun düzlükte geçerdi -kısalarda imkansızdı geçmesi,benim arabanın 170 km fabrika verisi son hızı var ve ben o hıza çıktım,araba daha da gidecekti ama artık yeter dedim ya-adamlar arkamdan epey baktılar, o ders ona yeter.
Son oalrak da arka taraf dar değil,darlık sıkıntı olmaz ama dediğim gibi sarsma olayı olur biraz. Kısacası tavsiye ederim ben.
Bir de en donanımlısı emotion modelidir,ondan şaşma,başkasını alma derim ben.
Konu TORnADO tarafından (18/05/2011 Saat 13:33 ) değiştirilmiştir.
Çok teşekkr ederim Fatih bey. Aydınlatıcı oldu![]()
Artık Fiorinolu
Ben teşekkür ederim,aydınlatmak bizim işimiz.![]()
vergisi panelvan olarak ödeniyor 697 tl
arka süspansiyonu biraz sert bozuk yollarda biraz zıplama oluyor arkada
75 hp lik motor yeterli sorun yaratmıyor ki istediğiniz fiyat aralığına da zaten 95 hp dizel alamayacağınız için tek seçenek 75hp lik mjet olacaktır benzinlileri var ancak mantıklı olacağını düşünmüyorum...
Teşekkr ederim şafak bey haklısınız. Bakabileceğim vede bulabileceğim 75lik olacaktır. Zaten kullanım alanı olarak şehir dışı düz yol ve arazi diye tabir ettiğimiz yol yapım yerleri olacağı için. Çokda sürat gibi bir sıkıntım olmayacak.
Artık Fiorinolu
Dostum iyi hoş güzel , Allah kaza bela göstermesin ama, ben size bir video linki yollayayım, ona göre virajlara hızlı girin, kaldı ki bu videodaki hız tahminimce 70- 90 arasıdır, artık siz hesap edin 150-170 leri, ve araç alacaksanız ESP olmasına özen gösterin
YouTube - ADAC: Ausweichtest: Citroën Nemo kippt
Bilmiyorsan yarışmayacaksın o zaman,170 km hızla benim girdiğim viraja giremeyeceksen kardeş, yarışmayacaksın yoksa havanı alır 15 km boyunca Fiorino'yu yırtıp atmak için başka yerlerini yırtarsın...
Bir de muhtemelen arabadaki üç genç arkadaş da :" Fiorino'yu yırtar geçeriz ortadan,biraz dalga geçelim." diyerek başlamışlardır benimle yarışa.Yoksa ciddi olsalar kesin geçerlerdi. 15 km beklemezlerdi sanırım ya da Fiorino ile viraja nasıl girilir diye düşünüp görmek istemişlerdir muhtemelen o viraja girdiğim hızla takla atacağım sanmışlardır,arkamdan güleceklermiştir ama 150 km hızdan sonra 170 km ile de girince sanırım fikirleri değişmiştir. Ben o araba geçemez demedim Fiorino'yu o kadar da küçümsemene gerek yoktu yani.Ben yaşadığım bir olayı paylaştım sadece.
1265 kg Fiorino boyutlarında bir arabanın yol tutuşu için yeterli bir ağırlık,110 bg ve yaklaşık 230 tork da 1265 kg bir araç için çok küçümsenmemeli.
Konu TORnADO tarafından (18/05/2011 Saat 20:03 ) değiştirilmiştir.
bu arabalarda viraj denge çubuğu var zaten onun için virajlarda avantajlı ayrıca senin girdiğin viraja hızlandıkça yere yapışan passat her halükarda girer önemli olan burda sürücü diye düşünüyorum..
Kardeş ben o araba benim arabayı geçemez diye bir iddia ortaya atmadım. Fiorino sizin dediğiniz kadar dandik değil sadece. Ben de biliyorum Passat'ın ne olduğunu. Uzatmaya gerek yok ben yaşadığım olayı yazdım ve benim yaşadığım olay, durum, yol şartlarında o arkadaşlar 15 km boyunca geçemediler. Olay bundan ibaret. Tamam siz haklı olun yeter ki terbiye seviyesi düşmesin.
Konu TORnADO tarafından (18/05/2011 Saat 23:59 ) değiştirilmiştir.
fatihcim ben fiorinoya ne zaman dandik demişim? 1500 küsür msjım var tek tek inceleyebilirsin hiçbirzaman fiorinoya dandik demedim. burası forum tartışmalar olacak ki bu ülkede insanlar tartışmayı bilmediği için ülkemiz malesef bu durumda tabikide saygı çerçevesinde.. ben bu forumda her yorumumun arkasındayım kimseye terbiyesizlik yada seviyesizlik yapmadım canım kardeşim zaten forumda beni bilenler bilir.. konuya gelince tamam anlattın ben de ek olarak sürücü önemli passat da geçtim yanıma koydum denilebilecek bir araç değil fiorino ile kıyaslandığında dedim..biraz sakin ve yazılanları okuyarak cevaplarsa sevinirim..yine de teşekkürler..
Hiçbir yazıyı okumadan cevaplamam,yazdığım 500 mesaja bakarsan aynı senin yazdığın mesajlar gibi yazdığımı görürsün.Ben de passat geçemez demedim zaten dikkat edersen,ben de dedim ki 110 bg,230 tork civarında olan bir araç da öyle küçümsenmemeli,sonra zorlanırsın dedim. 1.9 motor ile 1.3 motoru kıyaslayınca 1.3 motorun o kadar küçümsenmeyeceğini ifade ettim ben. Yani yok oratadan yırtar geçermiş,yok bilmem ne olurmuş tarzında cevaplar yazmaya gerek yoktu zaten ben de 130 ile gitmedim,170 km hızla gidiyordum o kadar da az bir hız değil,daha da gidecekti ama dediğim gibi,neyse uzatmaya gerek yok . Ha,bir de bende Eibach 3.5 ama 6 cmindiren yay da var o kısmını yazmamışım gerek duymadığımdan. Terbiye konusu da senin için değildi diğer arkadaş için yazdım fakat son cevap olunca oraya yazdım kusura bakma.Sevgilerimle...
Konu TORnADO tarafından (19/05/2011 Saat 15:53 ) değiştirilmiştir.
yani en azından hangi arkadaşa cevap vereceksen alıntı yapabilirdin..benim yazıma alıntı yapıp terbiyesizce yazılmış falan deyince ister istemez ben üstüme alındım daha ilk yorumumdu bu konuda şaşırdım birden ne yazdım ki acaba dedim kendi kendime..neyse zaten farklı katagoride olan araçlar 1.3 90 lık benim aracım da 75 liğe de bindim neler yapabileceğini ve motoruun kuvvetini bilenlerdenimneyse kolay gelsin görüşmek üzere fatihcim..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri