Servisten ayrılmış ve kendi tamirhanesini açmış bir ustayla konustum. Bak hocam dedi, ben senin yağını değiştirip burada para kazanmak tabi ki isterim; Castrol Edge, Selenia'dan daha iyi bir yağ olabilir ama, garanti içindeyken bence servise gitmelisin; varsın ben burada para kazanmayayım senden; önemli olan senin canının yanmaması dedi. Şunu da ekledi, yetkili servisler çok çamurdur, sonradan bir arıza çıkar (tamamen alakasız bir arıza) ve ne sebeple olursa olsun bahaneyi sana bulurlar; serviste yapmadığın için bakımını, garantiye sokmayız derler... En iyisi sen servise git garanti bitene kadar, dedi. Bir de, bana kalırsa garantin bittikten sonra bile sadece adamların önerdiği yağı koy dedi. Zaten Selenia 85 lira. Castrol 80 lira. O zaman neden önerilenin dışında koyalım arkadaşlar??? Ben şahsen başka yağ koymazdım...
Bu arada Fatih, ben cumartesi arabamı servise götüreceğim 10000 bakımı için... Araba henüz 8350 km ama ben erken sokacağım bakıma çünkü okulların kapandığı gün tatile cıkıyorum memlekete doğru. döndüğümde km 10 bini bir hayli aşmış olacak. Bir de mecburen Tokat servisine götüreceğim çünkü arabayı alırken ilk bakımının ücretsiz yapılacağı ve yaza girerken de boya koruma yapılacağına anlaşmıştık. Hani ortak sorunumuz olan gıcırtı sorunu vardı ya ona da sıra geldi artık cumartesi ona da baktıracağım. Söylediğin slikon sprey olayını denemeye fırsatım olmadı... Onlar çözsünler sorunu ben de izleyeceğim bu sefer arabanın bakımı boyunca arabamın yanından ayrılmayacağım.
Yer imleri