benim arkadaş geçen sene almıştı, şuan 10,000 bakımını yeni yaptırdı,tüketim değerleri 6,2 civarı şuan. 1 depo ile ş.içi 700-750 km arası gidebiliyormuş.
Merhabalar. Alalı yaklaşık 3000 km olan Fiorino Combi 1,3 lt dizel 75 bg aracımın yakıt tüketim değerlerini nasıl kullanırsam kullanayım düşüremiyorum. Neden olur bu? Bana yardımcı olabilecek olan var mı arkadaşlar? Servis 10000 bakımında düşeceğini söylüyor. 20000 de daha da düşeceğini söylüyor. İyi ama 20000 oluncaya kadar önümde bir sene var neredeyse. O arada yakıttan yediğim kazıklar ne olacak? Sizce değerlerde anormallik var mı aracımda? 3000 km çoğunluk şehiriçi olmak kaydıyla ortalama 7,4 lt/100 km gösteriyor yol bilgisayarı. Trip B verilerine bakacak olursak, en son depoyu doldurup sıfırladığımdan bu yana 500 km yol gitmişim tamamı şehiriçi ve ortalama 8,1lt/100km gösteriyor. Bu değerler bana inanılmaz yüksek geldi dizel bir araba için. Çünkü sattığım 1,4 fire Puntomda bile burada en fazla 9 lt/100km şehiriçi yakıt tüketimi görüyordum. Normal şartlardan biraz daha yüksek olmasını normal olarak görüyorum çünkü yaşadığım yer çok engebeli. Sürekli yokuş çıkıp iniyorum ama yine de benzinli araba 9 gösterirken, dizel arabam 8,1 göstermesi garip değil mi?
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
benim arkadaş geçen sene almıştı, şuan 10,000 bakımını yeni yaptırdı,tüketim değerleri 6,2 civarı şuan. 1 depo ile ş.içi 700-750 km arası gidebiliyormuş.
Diğer aracım benzinli diyordun bu aracıda benzinli araç gibi kullanıyor olabilirmisin?
Ben benim araçta vitesleri genelde 2000-2500 devirleri arasında değiştiriyorum ve ortalama yakıta bakarak 2200 devir civarında sabitlemeye çalışıyorum aracı az yakıyor.
20000km olayı hikayeden ibarettirbenim bildiğim araç 5000 km'den sonra rodaj süresini tamamlamış olur az uz değil 5000km bu.
bu fiorinolarada chip istiyor anlaşılanpuntodan sonra düşündüğüm bir araç
![]()
Artık Fiorinolu
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
evet,oda mersin şartlarında bu değerin çok olduğunu düşünüyor. tüketim 7 küsürlerden 6,2 ye kadar düşmüş.
10,000 bakımını daha dün yaptırdı,bakım sonrası dahada düşmesini ümit ediyor.
benim 77 lik evo ş.içi 7,2 civarı yakıyor,buna kıyasla sizin dizel değerleri yüksek kalıyor.
bende de 4.000 de fiorino combi emotion var.hemen hemen yakıt tüketim değerleri sizin araç ile aynı.umarım 10.000 km' den sonra yakıt tüketim değerleri düşer.Bir de mevsim ve kullanıcıya göre değerler değişiyor sanırım.
dizel araca göre 7_8 litre ortalama çok yüksek bence...
şirketteki fiorino(combimix) yazın klimayla 6.9 a kadar çıkıyodu yol bilgisayarına göre,normal kullanımda 5.7-5.8 den aşağı düşmedi(şehir içi kullanım)
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
bence daha kurum bağlamamış ve yeni motor olduğu için normal ama tabiki normal şartlarda dizel için yüksek sarfiyat...
sizinki gerçekten çok yakıyor bi baktırın servise![]()
ilk 5000km normalin biraz üstünde yakar dizeller
Birde şehir içi kavramı çok önemli mesela 5km gidip istop ediyorsanız zaten yakıt namına bir şey beklemeyin.Diğer aracımız dizel fabiada böyle yakıyor kısa mesafede ama yol uzayınca çok rahat 5l değerlere düşüyor.Sürekli dur kalk yapıyorsanızda çok yakar.
dur kalk yapıp şehir içi kullansada 7.7 normal değil bence
doğrudur,ama genelde fiorinocular hep yakıttan muzdarip.ben fiorinonun yeni 95 lik motorunun o araca daha uygun olacağının kanaatindeyim.
bu sorun chevrolet cruz dada yaşanmıştı,kullananlar arabanın hantal kaldığından ve çok yaktığından şikayetçilerdi.firma yakın bir zamanda motor gücünü 124 bg yükseltti.
Ben Fiorino'nun hantal kaldığını düşünmüyorum. 1,4 fire motor puntom vardı bundan önce . Hantal diye tabir ettiğiniz olay tam olarak o arabada yaşanıyor hepiniz bilirsiniz arkadaşlar. Ancak o araba bile bu kadar anormal yakıt tüketmiyor. Ben cidden benim araçta mı bir sorun var acaba diye düşünmeye başladım. Geçen gün servise gittim. Onlar da bu değerlerin normalden fazla olduğunu söyledi. Yol bilgisayarı verilerinde hata olabilir bilgisayara bağlayalım yeniden yükleyelim isterseniz dediler. Ama, ben daha öncesinde yol bilgisayarı verilerine önemsemeden, aldığım yakıt ve gittiğim kilometre bazında hesaplama yaptım. Tam dolu bir depo mazot üzerinden hesaplayınca bahsettiğim yüksek değerler çıkıyor ortaya. Zaten yol bilgisayarına bakınca benim hesaptaki değerle aynı rakamları verdi. Sizce ne yapmalıyım ben10 Kasım günü Tokat-Aydın yolunu gideceğim. Bayramda, Aydın-İzmit, İzmit-Aydın ve tekrar Aydın-Tokat yollarını gideceğim. Bakalım bu kadar uzun yolda ne kadar tüketecek? Sizlerle sürekli paylaşım içerisinde olacağım. Fikirleriniz benim için değerli.
Ender geçen sene babama 0 fiorino emition aldık... Şuan aracı 5000 km civarında ve tüketim değerleri aynı seninki gibi...Fakat git gide düşüyor...Ama ne kadar düşsede puntonun multijet değerlerini yakalayabileceğini sanmıyor... Bence o kiloya motor küçük geliyor... Ve tahminimce de bunun için fiorinonun 95 liğini piyasaya sürdüler... Reklamlarda dönüyor şuan...
BY Turbo SPORT 150 HP
Ben böyle olacağını bilseydim 95 liğini alırdım. İstersen 95 lik verelim hocam dediler. Ama ben istemedim. Çünkü aralarında 2000 lira fiyat farkı vardı...Bilmiyorum ki 95 lik almamakla hata mı ettim acaba? 75 ve 95 lik motor seçeneklerinin yakıt tüketimleri arasında acaba ne kadar fark vardır? Düşününce 2000 lirayı çoookk uzun zamanda amorti edecekse zaten değmez.Çünkü bence performansı gayet yeterli arabanın.
Konu pilotender tarafından (08/11/2010 Saat 21:10 ) değiştirilmiştir.
Ama aracın daha çok yeni Ender... Zamanla tüketimin düşücek emin olabilirsin...
BY Turbo SPORT 150 HP
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri