+1000 :) hiç güleceğim yoktu valla:) aradaki yaş farkı ne olcak? :)))
Printable View
YAKIT TÜKETİM DEĞERLERİNİZİ PUNTO ,LİNEA VEYA DOBLO İLE KARŞILAŞTIRDIĞINIZ ZAMAN YANILIRSINIZ ÇÜNKÜ AYNI DEĞERLERİ YAKALAMANIZ ÇOK ZORDUR.
FİAT M.JET MOTORU KULLANAN OPEL'DE DE DURUM AYNIDIR,CORSA,ASTRA VE COMBONUN YAKIT TÜKETİM DEĞERLERİ TAMAMEN FARKLIDIR.TEKNİK TABLOLARI KARŞILAŞTIRIRSANIZ GÖREBİLİRSİNİZ.
COMBO'NUN TÜKETİM DEĞERLERİ AYNI MOTOR OLMASINA RAĞMEN FİORİNODAN BİLE YÜKSEKTİR.
Opel Teknik Özellik Broşürleri - Opel Türkiye
bugünkü gazete ilanında fiorino var idi ilanda ortalam yakıt tüketimi 4/1 ile 6,7 arasında değişir yazmışlar Fiatta anladı sonunda gerçek yakıt değerini :)
Gazetelerde yazan değerler motor seçenekleri arasındaki en yüksek ve en düşük yakıt tüketimi ortalamasını gösteriyor. Mesela en az yakan dizel modeli 4.5L, en çok yakan benzinli modeli 6.8L ise ortalamaya sahipse bu değerler arasında değişir yazıyorlar.
30TL mazot almıştım ortalama 200km gibi götürdü kmye 150 kuruşa filan geliyor
Bende de fiorino var. Ancak ben arkadaşın hesabında bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Depo doldurulduktan sonra kilometre sıfırlanmalı, kırmızı ışık yanıncaya kadar binilmeli ve tekrar doldurulmalıdır. İkinci dolumda alınan yakıt ile gidilmiş olan yola bakılıp tüketim hesaplanırsa daha net bir sonuç elde edilir diye düşünüyorum. Tamam, fiorino abartı rakamlar yakan bir araç değil ama, eurodizelin litre fiyatı 3,30 TL iken kilometre başına 15 kuruş yakmak bana biraz namümkün görünüyor. Şehiriçinde kullanarak zaten asla mümkn değil ama Fiorino uzun yolda da bu kadar düşük değerleri görebilen bir araba değil. Belki benim arabam henüz 7500 km olduğu için midir bilmem ama benimki kesnilikle daha fazla yakıyor.
[QUOTE=predator_ant;435499]Valla ben de tatvan da kullanıyorum kardeş, şehiriçi 35 kr gibi yakıyor. Bence yap bi yiğitlik, km de 10 kr'un lafı mı olur? :-)[/Qfiorinomu satarsam pılot ender keser benı.... cok tırsıyorum ondan satamam:) ayrıca bınek arac alırsam kesınlıkle bu fıat olmayacak...... bu aralar favorım kopekbalıgı.... esp lı full u 35000 tl.... ruyalarıma grıyor her gece her gece...
az evvel yeni testimi yaptım güncel mazot fiyatı ile depoyu fulleyip 50Kmlik yol yaptım tekrar doldurdum 8Tl mazot aldım buda 16-17 kuruşa denk geliyor
Bundan iyisi can sağlığı derim.Hayırlı olsun...
fıorınom benım az yakar cok kacar:) bu arada su egılmıs cin aliye kacan pompa fıgurunu arabaya astım ....:) talep patlaması yasıyorum vanda ...... polıs arkadas ısıkta arkama yanastı sonra yan tarafıma kırdı abı dedı sundan werde polıs aracına yapıstırım ısıkta bı mıktar sohbet ettık numaramı aldı gıttı.... :)
sizler yakıt istasyonu olarak neyi tercih ediyorsunuz ben sürekli opetten alıyordum sanki opet biraz daha fazla yakıyor şimdi shellden doldurdum test edelim bakalım gerçi ilk depoda belli etmez ama
her yüz liraya 1 TL veriyorlarmış galiba..bu durumda demek oluyor ki arabayı aldığım 20 eylülden beri 1100 liralık mazot almışım :) Arabayı aldığımdan bu yana yaptığım toplam kilometre ve toplam aldığım akaryakıtı hesaplayınca ortalama tüketim olarak yuvarlak 16 kuruş yakmışım kilometrede. Bence gayet güzel sonuçlar alıyoruz ne dersin komutanım?
ben daha bu sekılde bır hesap hıc yapmadım...... ama cokıyı bır werı..........
benim ki şehiriçinde 6,4 lere kadar indi artık ben memnunum bu durumdan. çünkü ortalama hızım genelde 26 larda oluyor. uzun yolda çok denedim. biraz dikkatli kullanınca 4,7 ortalama ile Tokat'tan Kuşadası'na gittim.
Yeni emotion aracım ile daha 1000 km olmamasına rahmen ortalama 6,3/5,9 değerlerini gördüm üstelik havalar soğuk ve kış lastiği takılı olmasına rahmen
ya eco drive diye bir teknoloji var, fiorino emo da var mı bilmiyorum ama güzel bir şeye benziyor, hangi modellerde vardır acaba? videosu şu: YouTube - Fiat Eco Drive
Arkadaşlar konu baya eski ama bende yeni fiocu olarak forumu gezerken gözüm takıldı, bende verilerimi yazayım ve siz tecrübeli kullanıcılarımızın fikrini alayım dedim,
aracım 2010 emotion, 41 km de, 40 bin bakımını yeni yaptırdım, çoruma gittim geldim, gerede istanbul arası ölçüm yaptım hep otoban yol, 5,5 gösterdi, yaklaşık 300 km kadar bir yolda ölçümüm. şehir içinde su anda kullanıyorum, 5,9- 6.0 larda gösteriyor,, bu değerler normalmi..
ikinci konuya gelincek kafama takılan bunda B.ortalama ve A ortalama var bunlar ne oluyor bunu anlayamadım, Aot. mada 5.8 kene- Bot. mada 10.4 leri gösteriyor.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bi açıklama yaparsa memnun olurum...şimdiden teşekkürler..
1.3 fiat fiorinolar için 2000-2500 devirde motor yüksek güç tüketir. 2000 devirin üstü sadece acil sollamalarda kısa süre kullanılmak için motorun performansı kullanılır. Çünkü bu araçların motoru, maksimum güçlerini 4000 devirde sağlarlar. Bu yüzden fiat fiorino 1.3'ler için en ekonomik devirler her viteste 2000 devirin altında kullanılmasıyla, mümkün olduğunca yüksek vites ve gaz pedalının yumuşak kullanılmasıyla olur. Çünkü 2000 devirin altında araç düşük motor gücüne sahip olduğu için motor az güç tüketir. Böylelikle azami yakıt tasarrufu sağlanır. Dizeller her zaman benzinlilerden daha düşük devir çevirdiği için benzinli gibi 2000-2500 devirde ekonomi sağlamaz. Elbette 1000 devirin altında da kullanılmaması şartıyla. :)
benimaracımda75hp punto bende de tüketimdeğerleriaynı bence normal