peki bu uyarı ışığı dışında direksiyondan çıtırtı tarzı sesler geliyor mu? bende henüz arıza ışığı falan yanmadı ancak direksiyonda bir çıtırtı sesi geliyor. direksiyon milinden olduğu söylendi ve bu hafta garantiden değişecek. acaba city arızası mı benimki de diye düşünüyorum
2012 Punto 1.3Mj Lounge
Merhabalar. Bende 2004 model 2006 trafiğe çıkışlı Punto 1.4 16v var. Yaklaşık 10 aydır bende ilk aldığımda 2016 model 185/65/14r yazlık lastikleri üstündeydi, sabahları 1-3 sefer city mode arızası verip direksiyon sertleşiyordu, kontağı kapatıp açınca düzeliyor bazen ayda birkaç sefer bazen 2 ay hiç arıza vermeden çalıştı. Kış geldiğinde 175/67/14r kışlık lastik taktırdım, hiç city arızası vermedi, Nisan'ın 1'i gelmeden de yazlık lastiklerine geri döndük, city arızası da döndü tabi. Geçen gün yolum üzerinde önce sol sonra sağ yapmam gereken dönemeci keyifle gidecekken sol yaptım sağ yapamadan direksiyon sertleşti refüşe çıkmamam an meselesiydi, dediğim gibi kış boyunca 175/65/14 lastikler ile hiç arıza çıkartmamasının rahatlığı vardı. Ben yazlık lastiklerimi 175/65/14 yaptırmak istesem city mode arızası geçer mi sizce? Bu araçların orjinali kullanım kılavuzunda da olduğu gibi 185/65/14. Bu city mode direksiyon sertleşme arızası lastik ebatı tetikliyor olabilir mi? Cevaplarınız önemli, şimdiden teşekkürler.
Benim aracım 2011 grande punto 1.3 mj
2 hafta önce yani tam 7 yıl sonra direksiyon uyarı lambası yanmaya başladı
Servise sorduğumda aracın garanti bitiminden sonraki zamanlarda servis bakımlarını onlarda yaptırmadığım için ücretsiz değişimi kabul etmediler.
Aracın garanti kapsamındayken servise bakıma gittiğim ilk zamanlarda direksiyondan ses geliyor diye 3 kere servis kayıtlarına yazdırmama rağmen hiç arızası olmayan sinyal kolunu değiştirdiler. ama sorun devam etti. Garanti bitti.
700 tl yerine 280 tl verip periyodik bakımlarını yaptırdım sadece. Bunu yaptığım için iyi niyet garantisine almadılar. Ne yapmalıyım?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri