Alıntı erenemre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bozulan parça açı sensörü ve o sensör ve servo motor city tuşu aktifte , pasifte olsa sürekli devrede kalıyor o yüzden kesinlikle arızaya bir etkeni olmuyor.Tam sağ sol yapma konbin ise araç çalışmıyorken yani motor stop konumunda direksiyonla oynamak hidroliklerde önerilmiyor ancak araç çalışırken tam sağ , sol yapılabilir bununla ilgili hiç bir şey duymadım eğer bundan dolayı city bozuluyorsa tamamiyle komedidir bence bu arızanın sebebi fiat ın tamamiyle kronik parça sorunudur bu parça sorunlu ne yaparsan yap bozuluyor maalesef çok sevdiğim punto dan en çok bu sorunundan dolayı soğuyorum
Eğer ki elinizde varsa normal hidrolik pompalı bir aracı çalıştırıp direksiyonu tam sağ ya da sol yapın. Direksiyon en sonda iken çıkan sesle biraz bıraktığınızda çıkan sesi kıyaslayın ne demek istediğimi tam olarak anlarsınız. City açı sensörü için ben kendi fikrimi söyledim. Zira bazı sensörlerde başında sonunda boşluk oluyor eğer teller bu boşluğa denk gelirse kırılma yamulma oluyor. Ama bu bahsettigim benim endüstri de karşılaştığım durum. Ciyt açı sensörü içini görmediğim için aynı şey burda geçerli mi değil mi bilmiyorum.